Autista kisgyermek tünetei az alábbiak?
Tegnap a védőnő eljött hozzánk és ő mondta, hogy szerinte nem autista a kislányom, de mintha a tünetek azok lennének, ezért elküldött egy gyógypedagógushoz. Holnapra van már időpontunk.
A tünetek:
- Kb 1 évesen amikor megtanult járni nem sokkal utána elkezdett ugrálni.
- néha rázza a fejét és forog körbe.
- nappal a szobájába szó nélkül elalszik, este viszont velünk alszik. valamikor hozzám bújva.
- a kérdések kb 60%-ra nem válaszol, vagy csak ha mégegyszer megkérdezem.
- ha valaminek örül néha ugrálva rázza a kezét.
- nyugodt dolog, téma is kihozhat belőle izgatottságot.
- mesenézés közben gyakran izgul és össze-vissza ugrál a kanapén.
- ha a férjem, a kistesó és én nézünk pl valamilyen mesét, és ő a másik szobába van, szó nélkül odajön hozzánk, de valamikor más jobban érdekli.
- A kislányom 3 éves a kistesó 17hós naponta többször hívja játszani, vagy csak úgy hogy legyen ott vele. Nagyon szeretnek együtt lenni.
- Néha lábújhegyezik, kiskorában nagyon sokat, most azért már kevesebbet.
- Nagyon tud szeretni és engedi magát szeretni. A védőnénihez is odabújt.
- A nem tetszését néha hangos felkiálltással mutatja ki. Pl. Hintázik és nem akarja lökni magát, ekkor mondja hogy gyorsabban én mondom neki hogy lökd magad. ekkor ő Lökd magad.
- kisebb korában rajzolt vonalakat, sokat rajzoltunk. Most inkább azt kéri, hogy én rajzoljak.
- Nem szokott merengeni.
- Ha a kistesó elveszi a játékot, nem hisztizik, de valamikor mondja ez az enyém.
- Mondatokat mond, de néha motyog, pl anya te mit főzől? gyere csiklandozz meg a hajaddal a szőnyegen! kb 2,5 éves volt amikor elkezdett beszélni, és sajnos még volt neki cumija, de 1hónapon belül sikerült elhagyni.
Segítséget szeretnék kérni, hogy ezek a dolgok alapján lehet valami probléma, valamennyire lehet javítani a helyzeten? a válaszokat előre is köszönöm
Szerintem biztos, hogy nem...
Bár az a furcsa, hogy pár napos határidővel kaptatok gyógypedagógushoz időpontot...
Mi másfél hónapot vártunk!
Amit írtál annak a címe 1-2 kivételtől eltekintve az is lehetne: Milyen egy nem autista gyerek?! :) A kivételek is olyanok, amikre lehet magyarázat miért csinálja (sok más nem autista társával együtt)
pl.: persze, hogy ugrál meg lábújhegyezik, próbálgatja mire képes, mi is forogtunk meg ráztuk a fejünket mert akkor még buli volt elszédülni, kérdésekre még most is van, hogy nem válaszolok ha valamibe elmerülök, mert férjem szerint én csak 1 dologra tudok egyszerre figyelni :), lehet, hogy ő a (számodra) nyugodt témában is talál valami érdekeset, ezért lesz izgatott stb! nincs vele gond!
Te làtod egyèbkènt rajta, hogy valami nem egèszen okè?
A keresztfiam autista, a felsorolt "tünetekből" csak egyet produkàl, a fejràzàs. A többit az èn egèszsèges gyerekeim is produkàljàk.
Bàr az autizmusnak is vannak fokozatai, 3-4 èves kor körül màr elèg egyèrtelmű, Bàr csak 5 èves kor utàn nyilvànìtjàk hivatalosan betegnek.
A keresztfiamnak a kövrtkezők voltak a tünetei ennyi idősen:
Nem volt szobatiszta, nem beszèlt semmit, csak kiabàlt, nem komunikàlt senkivel sehogy, mèg az anyjàval sem, egèsz nap ràzta a fejèt ès ùjsàgokat nèzegetett, ès tèpett aprò darabokra. Logan's volt, months teljesen elszigetelte volna magàt a külvilàgtòl. Az első percben làtszik, hogy valami nincs rendben. Mondjuk az ő àllapota elèg sùlyos, de kisebb fokù autizmust is dell lehet ismerni. Legalàbb is te biztos èszre veszed rajta, ha valami nincs rendben.
De a gyògypedagògus tuti èszre focus venni.
Èn szòl alapjàn amiket leìrtàl, azt mondanàm, hogy semmi baja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!