Anyukák őszintén mennyit és mit segít párotok a gyerekkel kapcsolatosan és a házimunkában?
Korábban ( egy gyerek, 50 nm es lakás) nem sokat segített. Mondjuk éjszakázott nagyon sokat.
Aztán megszületett a második és váratlan meglepiként a harmadik babánk (nem a megszületése volt váratlan hanem hoyg védekezés mellett lett) és el is költöztünk 90 nm.
És most már azért többet segít. Bevásárol. (jó persze úgy ahogy de mindig megteszi szívesen). A gyerekeket ha itthon van (heti 4-5 ször) segít fürdetni beosztjuk hogy ő fürdet én törlök, öltöztetek (közben ő megcsinálja a tejeket-tápszert vagy míg a kicsi is szopott , 1 éves koráig akkor oda hozta a szoptatós párnát stb.) vagy fordítva.
Ha úgy jön ki akkor hozza viszi a nagyobbakat oviba.
Szívesen öltözteti őket. Ha itthon van, felesben pelenkázzuk a legkisebbet, egyszer ő egyszer én.
ha megyek sportolni (és itthon van) vigyáz rájuk.
Főzni nem főz, nem mos és nem takarít.
Felváltva járunk dolgozni,tehát amikor én 2 napot dolgozom,ő van itthon a gyerekekkel.Ő viszi-hozza őket suliba,oviba.Ő vásárol be,ha kell felporszívóz,kimos,kitereget,tanul a sulissal,egyszerűbb dolgokat megfőz,de általában,mivel én is itthonról viszek ebédet,azzal nincs sok gondja,mert előre megfőzök.
Szóval nálunk 40-60% a javamra:)
De teljesen meg vagyok ezzel elégedve:)!
Sajnos erre a közös beosztásra szükségünk is van,mert segítségünk egyáltalán nincsen.
Szinte semmit. Leosztva napi 1 órát játszik vele, mesét néznek, számító gépeznek, néha együtt fürödnek.
És a pénz nagy részét ő adja haza, így nem nagyon szólhatok.
Sajnos nálunk ilyen a szitu.
Szia! Még nem vagyok Anyuka, így nem tudom mennyire lehetek kompetens,de mivel most emelted ki a kérdést,remélem nem lesz gond,hogy írok...:)
Tehát Én még egyenlőre csak a házimunkáról tudok nyilatkozni,ami Nálunk a Nő feladata,így a "gyerekmunkáról" is ezt gondolom.Majd tudatos nevelési okokból megpróbálok kiválasztani egy napi rutinban elhelyezhető "feladatot" (pl.:a fürdetést),ami majd az Apa reszortja lesz,remélem sikerül majd ilyet beiktatnom. Végülis a tipikus Férfi házimunkákat is megcsinálja (amihez erős fizikum,vagy férfi-tudás kell),tehát a Gyerekünkkel is biztos fogunk találni egy "pasis munkát" majd...:)
Nálatok mi a helyzet, Kedves Kérdező?
21 hós kislányunk van
Szerencsére nagyon sok mindenben segít. A gyerekkel is foglalkozik és a házi munkában is segít. Vásárolni nem szokott meg főzni, ez csakis az én feladatom, a saját érdekemben :)) De mosogat, takarít, kimossa a munkás ruháját, tereget, stb. Mondjuk most csak azért mosogat, mert itthon van szabin, ez egyébként az én feladatom, de örülök h most megcsinálja h itthon van.
Az elejétől fogva ő fürdet, törölköz, öltöztet este. Csak akkor csináltam én, ha nem ért haza a munkából.
Most annyi van, hogy mivel nagyon sokat dolgozik, nem tudja mi az itthoni rutin, napirend, nem ismeri kislányunk szeszélyeit, mi váltja ki a hisztit, stb. Így mondjuk nem szeret vele egyedül elindulni, nem rutinos az öltözésben, de ez elnézhető :) Itthon jól elvannak.
mi is felváltva járunk dolgozni míg itthon a gyerkőc.
én reggeltől du.5ig dolgoztam ma, ő volt a gyerekkel, mikor hazaértem már csillogott-villogott a lakás, ő ment dolgozni, nekem meg már csak főznöm és fürdetnem kellett meg persze játszani :)
van, hogy mindketten itthon vagyunk, akkor én takarítok, ha meg egyikünk sincs itthon egész nap és a nagymama van a gyerekkel akkor kollektíven viseljük el a kupit :D
mosogatni mindig ő mosogat, főzni mindig én főzök, ez már 10 éve így van... :)
Mi mindketten dolgozunk, 2 gyerekünk van, 6 és 3 éves fiúk.
Én "csak" 8 órát, a párom 10-12 órát dolgozik, így a gyerekeket én hordom az oviba és haza és a házimunka nagy részét is én csinálom.
Sajnos hétvégén is sokszor dolgozik, de mostanában volt pár nap, amikor besegített itthon, porszívózott, felmosott stb :)
Viszont a gyerekekkel többet foglalkozik, este ált. ő fürdeti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!