Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák őszintén mennyit és...

Anyukák őszintén mennyit és mit segít párotok a gyerekkel kapcsolatosan és a házimunkában?

Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 14:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Korábban ( egy gyerek, 50 nm es lakás) nem sokat segített. Mondjuk éjszakázott nagyon sokat.

Aztán megszületett a második és váratlan meglepiként a harmadik babánk (nem a megszületése volt váratlan hanem hoyg védekezés mellett lett) és el is költöztünk 90 nm.

És most már azért többet segít. Bevásárol. (jó persze úgy ahogy de mindig megteszi szívesen). A gyerekeket ha itthon van (heti 4-5 ször) segít fürdetni beosztjuk hogy ő fürdet én törlök, öltöztetek (közben ő megcsinálja a tejeket-tápszert vagy míg a kicsi is szopott , 1 éves koráig akkor oda hozta a szoptatós párnát stb.) vagy fordítva.

Ha úgy jön ki akkor hozza viszi a nagyobbakat oviba.

Szívesen öltözteti őket. Ha itthon van, felesben pelenkázzuk a legkisebbet, egyszer ő egyszer én.

ha megyek sportolni (és itthon van) vigyáz rájuk.

Főzni nem főz, nem mos és nem takarít.

2012. dec. 11. 15:22
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindketten dolgozunk napi 8 orat igy nem is tudnam elvegezni a hazimunkat sajnos egyedul. Amig gyesen voltam nem volt semmi gondom mert amig a kisfiam aludt delutan midnen nap aprankent csinaltam valamit igy este miutan lefekudt mar csak nagyon minimalis maradt es pihenni is tudtunk. De igy, hogy melozom mar segitsegre szorulok mert melo utan szeretnek a kisfiammal jatszani a hazimunka helyett. A ferjem az a tipus aki magatol nem csinal semmit de ha szollok neki vagy megkerem ra akkor szivesen megcsinalja. En legtobbszor nem is szoktam utasitgatni csak megkerdem, hogy melyiket szeretne csinalni. Pl. szombaton is megkerdeztem reggel, hogy elviszi-e a gyereket korcsolyazni es utanna pizzazni egyet vagy marad itthon porszivozni meg lakast diszit karacsonyra. Mert aztan nekem edes mindegy, hogy en viszem a gyerkocot vagy o amennyiben megvan a tervezett hazimunka. Mondta, hogy o elviszi szivesen. Igy volt 3 oram es szepen kitakaritottam meg elrendeztem 1-2 dolgot. De magatol nem jutna eszebe semmi. De ha szollok akkor szivesen segit.
2012. dec. 11. 15:34
 13/24 anonim ***** válasza:

Felváltva járunk dolgozni,tehát amikor én 2 napot dolgozom,ő van itthon a gyerekekkel.Ő viszi-hozza őket suliba,oviba.Ő vásárol be,ha kell felporszívóz,kimos,kitereget,tanul a sulissal,egyszerűbb dolgokat megfőz,de általában,mivel én is itthonról viszek ebédet,azzal nincs sok gondja,mert előre megfőzök.

Szóval nálunk 40-60% a javamra:)

De teljesen meg vagyok ezzel elégedve:)!

Sajnos erre a közös beosztásra szükségünk is van,mert segítségünk egyáltalán nincsen.

2012. dec. 11. 19:07
 14/24 anonim ***** válasza:

Szinte semmit. Leosztva napi 1 órát játszik vele, mesét néznek, számító gépeznek, néha együtt fürödnek.

És a pénz nagy részét ő adja haza, így nem nagyon szólhatok.

Sajnos nálunk ilyen a szitu.

2012. dec. 12. 22:23
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

Szia! Még nem vagyok Anyuka, így nem tudom mennyire lehetek kompetens,de mivel most emelted ki a kérdést,remélem nem lesz gond,hogy írok...:)

Tehát Én még egyenlőre csak a házimunkáról tudok nyilatkozni,ami Nálunk a Nő feladata,így a "gyerekmunkáról" is ezt gondolom.Majd tudatos nevelési okokból megpróbálok kiválasztani egy napi rutinban elhelyezhető "feladatot" (pl.:a fürdetést),ami majd az Apa reszortja lesz,remélem sikerül majd ilyet beiktatnom. Végülis a tipikus Férfi házimunkákat is megcsinálja (amihez erős fizikum,vagy férfi-tudás kell),tehát a Gyerekünkkel is biztos fogunk találni egy "pasis munkát" majd...:)

Nálatok mi a helyzet, Kedves Kérdező?

2012. dec. 20. 16:02
 16/24 anonim ***** válasza:

21 hós kislányunk van

Szerencsére nagyon sok mindenben segít. A gyerekkel is foglalkozik és a házi munkában is segít. Vásárolni nem szokott meg főzni, ez csakis az én feladatom, a saját érdekemben :)) De mosogat, takarít, kimossa a munkás ruháját, tereget, stb. Mondjuk most csak azért mosogat, mert itthon van szabin, ez egyébként az én feladatom, de örülök h most megcsinálja h itthon van.

Az elejétől fogva ő fürdet, törölköz, öltöztet este. Csak akkor csináltam én, ha nem ért haza a munkából.

Most annyi van, hogy mivel nagyon sokat dolgozik, nem tudja mi az itthoni rutin, napirend, nem ismeri kislányunk szeszélyeit, mi váltja ki a hisztit, stb. Így mondjuk nem szeret vele egyedül elindulni, nem rutinos az öltözésben, de ez elnézhető :) Itthon jól elvannak.

2012. dec. 20. 16:08
 17/24 Kiki01 ***** válasza:
Nagy nehezen vigyáz a kiscsajra ha azt mondom neki hogy különben nem tudok neki inget vasalni. (tényleg egyfolytában le akarja rántani az inget) de egyébként ő is csak elterül a heverőn mikor hazajön és hajnal 2-ig bömbölteti a TV-t, meg sörözik.
2012. dec. 20. 16:21
 18/24 anonim ***** válasza:

mi is felváltva járunk dolgozni míg itthon a gyerkőc.

én reggeltől du.5ig dolgoztam ma, ő volt a gyerekkel, mikor hazaértem már csillogott-villogott a lakás, ő ment dolgozni, nekem meg már csak főznöm és fürdetnem kellett meg persze játszani :)

van, hogy mindketten itthon vagyunk, akkor én takarítok, ha meg egyikünk sincs itthon egész nap és a nagymama van a gyerekkel akkor kollektíven viseljük el a kupit :D

mosogatni mindig ő mosogat, főzni mindig én főzök, ez már 10 éve így van... :)

2012. dec. 20. 20:40
 19/24 anonim ***** válasza:
Házimunka és a gyerekek alapból az én "munkaköröm" de ha nem dolgozik, akkor közösen teszünk-veszünk. A gyerekek nem közösek, az én "hozományom" mindkettő, de szívesen tölti velük a szabadidejét. Pl. ha a naggyal tanulnom kell, fogja a kicsit és mennek csavarogni. Vagy alszik a kicsi, és viszi a nagyot erre arra.
2012. dec. 20. 21:57
 20/24 anonim ***** válasza:

Mi mindketten dolgozunk, 2 gyerekünk van, 6 és 3 éves fiúk.

Én "csak" 8 órát, a párom 10-12 órát dolgozik, így a gyerekeket én hordom az oviba és haza és a házimunka nagy részét is én csinálom.

Sajnos hétvégén is sokszor dolgozik, de mostanában volt pár nap, amikor besegített itthon, porszívózott, felmosott stb :)

Viszont a gyerekekkel többet foglalkozik, este ált. ő fürdeti őket.

2012. dec. 21. 06:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!