Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bilizéssel kapcsolatosan...

Bilizéssel kapcsolatosan lenne gy-két kérdésem?

Figyelt kérdés

A kislányom 3 éves, és vannak bizonyos szokásai, amiről nem tudom hogy szokassam le, illetve bizonyos dolgokra hogy szokassam rá:

1. mielőtt rá ül a bilire, leveszi a ruháit.

2. a déli alvásnál nem pisil be, de viszont ha felkel, és rá ültetném a bilire, akkor sír, vissza fekszik, és az ágyba pisil.

3. ha bugyit adok rá ak mindenhova pisil (a védőnő szerint azt hiszi az is olyan mint a pelus, szerintem is)

4.a bili a szobában van, nem szól hogy mikor kell pisilnie, csak rá ül, és belepisil. De mostmár a bilit kiszeretném vinni a fürdőszbába, mert a 8 hónapos kislányom mászkál a földön, és nagyon szeretn megszeretgetni a bilit.

Ha valamelyik kérdésemre tud nekem valaki válaszolni, azt megköszönném...

2012. szept. 10. 11:16
 1/2 anonim ***** válasza:

1.: A lányom is levetkőzik a bilizés előtt, addig nem is mer pisilni, amíg a bugyi rajta marad a lábán- igaz ő elesett egyszer a bugyijában. Próbálom mutatni neki, mikor pisilek, hogy nem vetkőzök le teljesen, neki sem kell, alakul a dolog.

2.: teljesen felébred, mikor a bilire teszed, lehet félálomban van még, azért sír, és nem pisil.

3.: gyakoroljátok a bugyi le-fel vételt, és sokat mond neki, hogy az olyan bugyika, mint a tiéd, és abba nem lehet pisilni(nagyon hamar megértette a lányom, a fiam nem)

4.: kapásból oda kellett volna tenni a bilit, nem a szobába. Nálunk sem a szobában van, igaz nem is a fürdőben(az előszoba egy nyugis sarkában), amikor a kicsi eléri majd a wc kilincsét, és egyedül be tud menni, akkor kerül be a wcbe a bili. Együtt keressetek neki új helyet a lánykáddal, ő mutassa meg, hol akar majd bilizni, hátha ez segít.

2012. szept. 10. 11:48
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Az a probléma hogy én azértt raktam a szobába a bilit, mert amíg kint volt, csak pisilt mindenhova, és (mint ahogy írtam) nem szól a pisilnie kell, csak rá ül. És mivel már 3 éves, úgy gondoltam valahogy el kell kezdeni a dolgot.

A védőnő is azt mondta hogy először az tudatosuljon benne, hogy a bilibe kell pisilni/kakilni, utána jöhet a többi...

csak most járok ott, hogy a többi dolgot is meg kell neki tanítani.

2012. szept. 11. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!