Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehetnénk sikeresek a...

Hogy lehetnénk sikeresek a bilizéssel?

Figyelt kérdés
Ikreimet biliztetem már hosszú hetek óta.Koraszülöttek,most 29 hónaposak.Elvannak rajta,de semmi siker.Van,amikor maguktól előhozzák,hogy ráülnek,de akkor,amikor már késő.Pedig az egyik gyakran még alvások után is száraz pelussal kel fel.Még nem beszélnek,de nem csak azzal tudnának jelezni,ha kell.Mikor már nagyon kell nekik pisilni,többször felállnak,és kérik a pelust.Ha visszaültetem,visszatartják.Ha felállhatnak,szinte egyből pisilnek.Tegnap kipróbáltam,hogy csak bugyikát adok rájuk,és amikor a fölre pisilnek,mutatom nekik,hogy ezt a bilibe kell.Lehet,hogy korai még a bugyi nekik?Szerintem lenne hozzá eszük,ha így vissza tudják tartani.Csak a célt kellene megváltoztatni,pelus helyett bili.

2012. júl. 4. 11:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Tavaly nyáron volt lányom 2,5 éves, nem beszélt még. Próbáltam én is hogy nem adok rá csak bugyit, simán bele pisilt, bele kakilt!

Ráült a bilire, de ennyi, nem pisilt bele. Láttam rajta hogy kakál, a bilire ültettem, inkább vissza tartotta.

Most 3,5 éves, fél éve kezdett el beszélni, azóta nagyon szépen beszél!

Tavaly akkor nyáron elraktam a bilit, nem foglalkoztam vele tovább.

Most 1 hete levettem róla a pelenkát, reggel mikor felkel ráültetem, és este fürdés előtt ráültettem a wc-r, bele pisilt, mondom neki a bilibe vagy a wc-be kell pisilni, ráültetem, utánna adok neki papírt hogy törölje meg, majd dobja bele, húzza le.

Megtetszett neki a dolog, naponta óránként vittem wc-re,most már magától ráül bel pisil, megtörli, lehúzzal lecsukja a wc-t, vagy szól hogy Anya hozz bilit, és bele pisil!

2 naponta 1x pisil be, ha bele merül a játékba, de kakához is a bilit kéri.

Meg kell várni míg szólnak, jelzik hogy pisilni kell!

Te hiába akarod, ha még nem jelzik, nem érettek rá!

Lányom is 2 éves kora óta délutáni és éjszakai alvás után száraz pelenkával ébred, de nem pisilt a bilibe reggel sem, hol ott biztos kellett neki!

Na meg ha nem mernek bele pisilni kakilni a bilibe, az sem egy jó jel, voltam pszichológusnál a gyerekkel, és mondta, hogy a gyerek fél bilizni wc-zni, mert fél hogy elveszti a pisit, nem lesz több, de ha a pelenkába megy, akkor tudja hogy lesz még, mert azt szokta meg, hogy kap új pelust! Azt mondta, ez olyan mint a köröm vágás, sok gyerek azt sem engedi, mert fél hogy levágod, és nem nő több, olyan mintha neked az ujjad akarnák levágni, te sem engednéd, ő így van a körmével.

2012. júl. 4. 12:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Akkor még marad a pelus,majd később újra elővesszük a bugyit és a gatyót.Azért a bilizést folytatjuk,hátha véletlen belemegy valami.Szívesen ráülnek,és legalább addig is nyugton vannak.Azért bízom benne,hogy nyár végéig legalább ők leszoknak a pelusról,mert van még egy ikertestvérük,és azért anyagilag is könnyebbség lenne,ha csak neki kellene pelus.Ő sajnos mozgásilag sérültebb,így vele még nem próbáltuk a bilit.
2012. júl. 4. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Bababörzén, pelenka diszkontban vettem a pelenkát, 40-50 Ft között volt, és ugyan annyit bírt mint a pampers, vagy liberó.

Engem is bosszantott, hogy 2 barátnőm fiai már tavaly 2,5 évesen szobatiszták lettek, szépen beszéltek, az én lányom meg semmi.

De idén olyan boldog lettem hogy ilyen hamar le szokott, na meg jön az ovi, már szorított is idő!

Azt is tanácsoltákl nekem, hogy adjak rá bugyit kisnadràgot, hogy ha belepisil, érezze kellemetlenül magát, 15 percig legyen úgy vizesen, vegye észre rossz dolog bepisilni, de nem zavarta!

Ha bugyiban van, de medencézik, akkor az alapból vizes, nem zavarja, ezért mondták a kisnadrágot.

Így utólag látom, hogy ha tényleg érett rá, 1-2 hét alatt teljesen leszokik a pelenkáról, és azt is belátom hogy mindig olyan kis okosnak gondolom, de mégsem az :) mert mindent jóval később csinál, a beszéd, a szobatisztaság.

De lassan utól éri a többieket.

2012. júl. 4. 15:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi mégegyszer,és remélem az enyémek is mihamarabb utolérik kortársaikat! :-)
2012. júl. 4. 15:55
 5/6 anonim ***** válasza:

enyém 2 évesen nem beszélt, csak pár szót mondott ezért fejlesztésre vittük. a csaj azt mondta, hogy amíg nem beszél, addig ne is próbálkozzak. 2éves 3 hónapos volt amikor (szó szerint!) mondatokban elkezdett beszél (előtte össz 10 szava volt :D) na és akkor mondta a fejlesztő, hogy vegyem le a pelust, csak alváshoz és hosszabb sétákhoz adjam rá, ha bepisil akkor ne szóljak semmit, csak töröljem fel, mert a dackorszakban ezt kihasználhatják, hogy anya kiakad, ergo a gyerekre figyel... persze gyakran elmondtam neki, hogy mit is szeretnék, de tényleg mindenhova pisilt csak a bilibe nem :)

aztán olyan 3 hét után eljött az áttörés, bilibe pisilt, ekkor mindig nagyon dicsértük, feldobáltam, pörgettem meg amit el tudsz képzelni :)

ez 4 hónapja volt, most már csak az éjjeli alváshoz van pelsu, reggel első dolga, hogy leveszi. tök egyedül intézi a dolgait, még a wc-t is lehúzza maga után :)

tényleg lehet abban valami, hogy a beszédnek köze lehet a szobatisztasághoz, mindkettőért a homloklebeny érettsége a felelős.

de ugyan akkor meg soha nem gondoltam volna a fiamról, hogy 2,5 évesen szobatiszta lesz, tehát biztos a kitartásnak is van szerepe ebben :)

azért irigylem azokat akiknek egyik napról a másikra lesz szobatiszta a gyerekük :D

2012. júl. 4. 21:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó!Neked is köszi a választ!Ezek szerint várnom kell még a sikerre... Ősztől kezdünk mindhárommal a Pető Intézet miniovi csoportjában,remélem ott majd felgyorsul a fejlődésük! :-)
2012. júl. 4. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!