Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 24-26 hós gyerkőcök Anyukái,...

24-26 hós gyerkőcök Anyukái, hogy álltok a bilizéssel?

Figyelt kérdés
Kisfiam 24.hós a héten oylan ügyes volt hétvégégn viszont kérszer is bepisilt,nem akar bilizni!Nálatok is előfordul!Nem akar szólni,de ha ráültetem és kell neki,pisil!Jó tippek is érdekelnek!
2010. ápr. 11. 12:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Sehogy... A bölcsiben rá szokták őket ültetni, és akkor néha belepisil, néha nem. Itthon még sosem sikerült. Szoktam azt csinálni, hogy csak kisgyatyót adok rá, hogy majd ha az pisis lesz, akkor zavarni fogja, és talán egy idő után már jelzi előre, hogy pisi lesz, kaki lesz, de eddig kb. 3szor volt olyan, hogy bepisilt és érdekes módnon nem zavarta az sem. Majd alakul. Viszont múltkor a kádban volt pont, és ott kivételesen szólt, hogy kakilni kell. A fürdővizére nagyon kényes, ha abban akár egy hajszál van, már panaszkodik, hogy szedjem ki, szóval érthető, hogy nem akarta, hogy kakis legyen :)
2010. ápr. 11. 12:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Édekesek a gyerkőcök az én fiam is ugyanilyen a fürdővízzel kapcsolatban,ha a zokni szösze úszik a vízben ő is totál ki tud akadni:)))
2010. ápr. 11. 13:07
 3/12 anonim ***** válasza:

hát mi sehogy nem állunk. most hüvös van, még pelust adok rá, de alig várom a joidőt és akor hajrá pelus nélkül. de azért sem szol ha tele a pelenka- nem értem, pedig folyton magyarázom neki h szolni kell.

néha ha van kedve jön h üljünk a wc-re, de akkor sincs semmi, boldogan ül rajta, pispiselünk - persze pisi nem jön, meg nyomunk, persze kaki sem jön.

hát mi ilyen csehül állunk

de szeptemberben jön a kisteso és remélem addigra már csak egy gyerekre kell pelus - bár ahogy most állunk nem sok remény van rá. de hátha...

2010. ápr. 11. 13:31
 4/12 anonim ***** válasza:
13:31es vagyok. azt elfelejtetem irni h tegnap volt 2éves.
2010. ápr. 11. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:

Nálunk már elmúlt a bilizés.....A lányom 21 hós korától szobatiszta éjjel nappal.Hát a fiamra kíváncsi leszek.De az még messzebb van.

26 hós és 3 hetes gyerköc anyukája.

2010. ápr. 11. 14:21
 6/12 A kérdező kommentje:
Utolsó!Gratula a gyerkőcökhöz,milyen praktikával sikerült ilyen hamar rászokatni,vagy a leányzó is akarta?
2010. ápr. 11. 14:32
 7/12 anonim ***** válasza:

26 hós a fiam. Még nem beszél szóval eleve nehezített a helyzet:) de ha kérdezem hogy kakilt e (márhogy pelusba) akkor megfogja és indul hogy cseréljük ki, és olyankor tényleg van is benne, de más értelemben meg sehogy se állunk vele. Nem érti mit kéne csinálni a bilibe, azt hiszi csak játék.

Most megy bölcsibe, ott szorgalmazzák a szobatisztaságot, és a többi vele egykorú baba is bilizik szóval talán ragad rá vmi.

A barátnőim gyerekei közül 2 is úgy van hogy TUDJA mikor jön a pisi meg a kaki mégsem hajlandók bilibe csinálni, mindig szólnak utána de csak pelusba hajlandóak.

Egy másik kisfiú meg már vagy 6 hónapja tök megbízhatóan szobatiszta.

2010. ápr. 11. 14:44
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor eléggé változó,megnyugodtam!Az én kisfiam sem nagyon beszél még!A kakát mondja de csak utána,próbálkozunk mi is majdcsak lesz valahogy!Várok még válaszokat!Szép napot mindenkinek!
2010. ápr. 11. 15:02
 9/12 anonim ***** válasza:

kisfiam 24 hós volt 2 hete. nem bilizik, nem tetszik neki. alig várom a jó időt. a lányommal a nyár végére értük el, h napközben szobatiszta legyen. lányomnál nehezebb volt, mert ennyi idősen csak 10-20 szós volt a szókincse. a fiam ezzel szemben folyékonyan beszél már 3 hónapja. akkor szól, ha bent van a pelóban.

szerintem mindenképp várd meg a jó időt vele, még sok a gyereken a ruha, nem tudod olyan gyorsan vetkőztetni. nekik meg még meg kell tanulniuk visszatartani a pisilési, kakilási ingert.

2010. ápr. 11. 15:19
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én lányom már 3 éves lesz májusban és most 2 hete levettem róla a pelust itthonra, de miondig csak utólag szólt, hogy bepisilt. A bilibe 2 hét alatt egyszer se sikerült, pedig volt, hogy fél órát is ült rajta önszántából és amikor felállt akkor bepisilt. Egyébként mindig állva pisil. Korábban is próbálkoztam már, de eddig még a pisis ruhában is boldogan eljátszott, mág akkor sem szólt. Szóval már ez előrelépés, hogy szól utólag. Viszont mivel 2 hétig semmi siker nem volt elkedvetlenedett és mostmár hallani sem akar biliről, bugyiról és kéri a pelust.(pedig matricák voltak felajánlva- kapott is párat amiért ügyesen próbálkozott, de igazi siker nem volt)

Pedig most vettem neki Dórás és Eperkés bugyikat,ezekkel akartam folytatni a leszoktatást. De éppen most döntöttem el, hogy nem zaklatom vele egy ideig, mert a gyerekorvos, védőnő is azt mondta, hogy várjak nyárig. És itt a neten is azt javasolták a dokik, hogy várjak.

2010. ápr. 12. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!