24-26 hós gyerkőcök Anyukái, hogy álltok a bilizéssel?
hát mi sehogy nem állunk. most hüvös van, még pelust adok rá, de alig várom a joidőt és akor hajrá pelus nélkül. de azért sem szol ha tele a pelenka- nem értem, pedig folyton magyarázom neki h szolni kell.
néha ha van kedve jön h üljünk a wc-re, de akkor sincs semmi, boldogan ül rajta, pispiselünk - persze pisi nem jön, meg nyomunk, persze kaki sem jön.
hát mi ilyen csehül állunk
de szeptemberben jön a kisteso és remélem addigra már csak egy gyerekre kell pelus - bár ahogy most állunk nem sok remény van rá. de hátha...
Nálunk már elmúlt a bilizés.....A lányom 21 hós korától szobatiszta éjjel nappal.Hát a fiamra kíváncsi leszek.De az még messzebb van.
26 hós és 3 hetes gyerköc anyukája.
26 hós a fiam. Még nem beszél szóval eleve nehezített a helyzet:) de ha kérdezem hogy kakilt e (márhogy pelusba) akkor megfogja és indul hogy cseréljük ki, és olyankor tényleg van is benne, de más értelemben meg sehogy se állunk vele. Nem érti mit kéne csinálni a bilibe, azt hiszi csak játék.
Most megy bölcsibe, ott szorgalmazzák a szobatisztaságot, és a többi vele egykorú baba is bilizik szóval talán ragad rá vmi.
A barátnőim gyerekei közül 2 is úgy van hogy TUDJA mikor jön a pisi meg a kaki mégsem hajlandók bilibe csinálni, mindig szólnak utána de csak pelusba hajlandóak.
Egy másik kisfiú meg már vagy 6 hónapja tök megbízhatóan szobatiszta.
kisfiam 24 hós volt 2 hete. nem bilizik, nem tetszik neki. alig várom a jó időt. a lányommal a nyár végére értük el, h napközben szobatiszta legyen. lányomnál nehezebb volt, mert ennyi idősen csak 10-20 szós volt a szókincse. a fiam ezzel szemben folyékonyan beszél már 3 hónapja. akkor szól, ha bent van a pelóban.
szerintem mindenképp várd meg a jó időt vele, még sok a gyereken a ruha, nem tudod olyan gyorsan vetkőztetni. nekik meg még meg kell tanulniuk visszatartani a pisilési, kakilási ingert.
Az én lányom már 3 éves lesz májusban és most 2 hete levettem róla a pelust itthonra, de miondig csak utólag szólt, hogy bepisilt. A bilibe 2 hét alatt egyszer se sikerült, pedig volt, hogy fél órát is ült rajta önszántából és amikor felállt akkor bepisilt. Egyébként mindig állva pisil. Korábban is próbálkoztam már, de eddig még a pisis ruhában is boldogan eljátszott, mág akkor sem szólt. Szóval már ez előrelépés, hogy szól utólag. Viszont mivel 2 hétig semmi siker nem volt elkedvetlenedett és mostmár hallani sem akar biliről, bugyiról és kéri a pelust.(pedig matricák voltak felajánlva- kapott is párat amiért ügyesen próbálkozott, de igazi siker nem volt)
Pedig most vettem neki Dórás és Eperkés bugyikat,ezekkel akartam folytatni a leszoktatást. De éppen most döntöttem el, hogy nem zaklatom vele egy ideig, mert a gyerekorvos, védőnő is azt mondta, hogy várjak nyárig. És itt a neten is azt javasolták a dokik, hogy várjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!