Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hiperaktív 6 éves fiam addig...

Hiperaktív 6 éves fiam addig a pillanatig nem veszi komolyan a kéréseimet amíg nem emelem nagyon fel a hangom és látthatóan nem hoz ki nagyon a béketűrésemből, valahogy rávehetném, hogy kissebb ráhatásra is szót fogadjon?

Figyelt kérdés
Ez úgy szokott történni ,hogy szépen megkérem,aztán ő nevetve tovább szalad,vagy tovább piszkálja a kistestvérét ,aztán megkérem határozottabb felemelt hangon és akkor még mindig tovább csinálja nevetve,majd amikor már mérgesen szólok,akkor elkezd sírni,hogy ő nem akart bajt .
2012. dec. 10. 15:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Én annyi tippet tudok adni, ami a férjem szerint fiúknál beválik. (Nekünk lányaink vannak)

Szólítsd a nevén, mikor valamit neki mondasz. legyen szemkontaktus, és várj, amíg tényleg rád figyel, aztán mondd meg mit szeretnél tőle, de ne hosszú körmondatokban, hanem egyszerű utasításokat adj. (Pl. nem jó: azért nem kéne bántania kisöcsédet, mert neked se esne jól ha stb. stb., hanem: Péterke, ne rángasd Pistike haját!)

És még egy: érintsd meg, amikor hozzá beszélsz, pl. tedd finoman a vállára a kezed.

Egy próbát megér.

Egyik szeleburdi lányomnál az érintés bejön.

2012. dec. 10. 15:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Life Network TV adón a Szuper Dadus című sorozat! Érdemes megnézni, ott pont ilyen eseteket mutatnak be.

Én egy kicsit drasztikusabb voltam. Ha ilyet csinált, kapott egyet a fenekére. Hisztizett, sírt akkor kapott azzal a megjegyzéssel, hogy -azért hogy legyen miért sírni. Csak kétszer kellet ezt csinálni többet nem volt gond!

2012. dec. 10. 15:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves 2-es. Légyszives leírnád, hogy erre a problémára, mint javasolt a szuperdada ?

Nálunk nincs a műsor, de valami jó tipp jól jönne nekem is. Nálunk nem hiperaktivitás van, hanem anélküli figyelemzavar, és nálunk is ha már igazán mérgesen szólok, vagy kiabálok, neki esik rosszul, addig meg nem nagyon hallott meg.

Azaz, ha teljesen kiveszem a szituból, az használ. Velemaradok, míg elkezdi amit kértem tőle.

2012. dec. 10. 22:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!