A férjem munkanélkülivé vált, itthon van, ennek ellenére ragaszkodik hozzá, hogy a kissebbik gyerekünk továbbra is csak járjon bölcsődébe, ez így reális?
Minden fillér számít ,az ,hogy bölcsibe jár a gyermekünk havonta kb 10.000 Ft étkezési költséget és kb havi 16.000 ft benzinköltséget jelent ,ezek egyébként ha itthon maradna nem volnának,havonta spórolnánk ezen 26000 Ft-ot.
Minden fillér számít most nekünk .
A férjem úgy nyilatkozott,hogy télen úgy sem tud elhelyezkedni,mert az építőiparral kapcsolatos a végzettsége ,tehát csupán kényelmi szempontból nem akarja,hogy a gyerekkel le legyen kötve .
Amikor itthon voltam GYED-en naponta megkaptam,hogy én könnyen el voltam itthon a gyerekkel,míg ő majd megszakad a munkahelyén...
Pontosan !
Ha már ilyen nehéz éve volt, őt ki lehet készülve. Én hagynám a kicsit bölcsiben, férjjel megbeszélném, hogy oké nyugodtan lazítson egy két hónapot (remélhetőleg jól bele is unna) , de érezze tudasd vele, hogy nem fogod ezért piszkálni. És utána csak keressen munkát, vagy mégis a kicsi maradhatna vele, mert a pénz is számít.
Úgy add elő, hogy őt tedd előtérbe, hogy pihenhessen. Fontos neki a megértés tudjon róla, de legyen határa a dolognak.
A férjének a dolga lenne a csalàdot eltartani, fenntartani!
Nem otthon kéne a lábát lógatnia, depressziósan, hanem mint férfi erőt kellene vennie magán, a megpróbáltatásokból tanúlni, és munkát keresni!
Mint előttem írták, legalább otthon a házi munkát végezze el, de mellette keressen munkát! Ha meg sem próbálja, akkor sosem talál!
"A férjének a dolga lenne a csalàdot eltartani, fenntartani!
Nem otthon kéne a lábát lógatnia, depressziósan, hanem mint férfi erőt kellene vennie magán, a megpróbáltatásokból tanúlni, és munkát keresni! "
Ezt a férjem pont így érzi,a munkakeresést folyamatosan csinálja ,de eddig az összes helyen ahol a munkanélkülivé válását követően dolgozott átverték,nem fizették ki,nem jelentették be,már teljesen kezdi feladni.
két dolgot jegyeznék meg:
ha a kicsi szeret ott lenni, nem biztos h jót tenne neki ha most kivennétek, férjed talál munkát, ő meg visszamenne a bölcsibe (már ha felveszik könnyen megint), a 10.000Ft kajára szerintem nem annyira vészes, tekintettel hogy változatosan eszik naponta 4szer, ráadásul általában levest is másodikat is, ezt a férjed megfőzné minden nap? nekem már a gondolkodás is megerőltető hogy mit főzzek a családnak, mert én bölcsi ellenére minden nap főzök, igaz, levest csak hétvégén.
Másik: muszáj kocsival vinni? Csak azért kérdezem mert 29hetes kismamaként én naponta 7km-t sétálok a bölcsi miatt és beérünk, én is bírom fizikailag, ha nincs bődületesen messze, sétálhattok/nak nyugodtan vagy tömegközlekedés, mindkettő olcsóbb. Persze függ attól hol laktok, hogyan közelíthető meg a bölcsi.
"29hetes kismamaként én naponta 7km-t sétálok a bölcsi miatt "
Ezt nevezem ,szupersportos kismama vagy !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!