Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A férjem munkanélkülivé vált,...

A férjem munkanélkülivé vált, itthon van, ennek ellenére ragaszkodik hozzá, hogy a kissebbik gyerekünk továbbra is csak járjon bölcsődébe, ez így reális?

Figyelt kérdés

Minden fillér számít ,az ,hogy bölcsibe jár a gyermekünk havonta kb 10.000 Ft étkezési költséget és kb havi 16.000 ft benzinköltséget jelent ,ezek egyébként ha itthon maradna nem volnának,havonta spórolnánk ezen 26000 Ft-ot.

Minden fillér számít most nekünk .

A férjem úgy nyilatkozott,hogy télen úgy sem tud elhelyezkedni,mert az építőiparral kapcsolatos a végzettsége ,tehát csupán kényelmi szempontból nem akarja,hogy a gyerekkel le legyen kötve .

Amikor itthon voltam GYED-en naponta megkaptam,hogy én könnyen el voltam itthon a gyerekkel,míg ő majd megszakad a munkahelyén...

2012. dec. 8. 21:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Intenzív nyelvtanfolyamra akar menni ,mert ezen buktak leginkáb a külföldi munkalehetőségek,hogy akinek nem megfelelő a nyelvtudása azt semmibe veszik,kihasználják .
2012. dec. 8. 21:52
 12/24 A kérdező kommentje:
Talán tényleg jobb lenne mindenkinek,ha a férjem magára találhatna a megpróbáltatásai után egy kicsit lenne ideje magához térni ,egyedül átgondolni a dolgait,a kicsikénk pedig jó hangulatban ,a szeretett dadusokkal,gyerektársaságban tölthetné a napjait...így lesz talán tényleg a legjobb,mert a férjem nagyon ki van készülve és talán előbb magára talál ha egy kicsit nyugodtan lehet .
2012. dec. 8. 21:56
 13/24 anonim ***** válasza:

Pontosan !

Ha már ilyen nehéz éve volt, őt ki lehet készülve. Én hagynám a kicsit bölcsiben, férjjel megbeszélném, hogy oké nyugodtan lazítson egy két hónapot (remélhetőleg jól bele is unna) , de érezze tudasd vele, hogy nem fogod ezért piszkálni. És utána csak keressen munkát, vagy mégis a kicsi maradhatna vele, mert a pénz is számít.

Úgy add elő, hogy őt tedd előtérbe, hogy pihenhessen. Fontos neki a megértés tudjon róla, de legyen határa a dolognak.

2012. dec. 8. 23:20
 14/24 anonim ***** válasza:
42%
A bölcsőde nem ugy működik, hogy hopp, most nem viszem, majd csak tavasztól. Ha ki veszed a gyereket, nem biztos hogy ujra felveszik. Ha a ferjed munkanélküli, meg kell próbálni kérni a rendszeres gyermekvedelmit, akkor ingyenes a bölcsőde es az étkezés is. Egyebkent otthon többe kerülne ellátni egy gyereket etkezesileg, mint a bölcsődei ebéd pénz....Azis igaz, hogy egy ferfi általában nem arról álmodik, hogy egy 3 év alatti gyerekkel foglalkozzon egész nap.
2012. dec. 9. 06:45
 15/24 anonim ***** válasza:
Férjed igényelje meg a gyest,gyes mellett is járhat bölcsibe a gyermeked. Én nem venném ki a bölcsödéből. Akkor legalább lenne tb-je. Meg a gyermekvédelmit is próbáljátok meg.
2012. dec. 9. 08:29
 16/24 anonim ***** válasza:
84%
A férjed odahaza elvégzi a házimunkát? Főz, mos takarít, bevásárol, postára megy, ügyet intéz, hozza- viszi a gyerekeket? Téged rend és meleg étel fogad amikor hazaérsz a munkából? Mert Tőled ezeket elvárná...Ô megteszi? Vagy rád vár minden, míg a párod pihenget?
2012. dec. 9. 09:32
 17/24 anonim ***** válasza:
76%

A férjének a dolga lenne a csalàdot eltartani, fenntartani!

Nem otthon kéne a lábát lógatnia, depressziósan, hanem mint férfi erőt kellene vennie magán, a megpróbáltatásokból tanúlni, és munkát keresni!

Mint előttem írták, legalább otthon a házi munkát végezze el, de mellette keressen munkát! Ha meg sem próbálja, akkor sosem talál!

2012. dec. 9. 10:56
 18/24 A kérdező kommentje:

"A férjének a dolga lenne a csalàdot eltartani, fenntartani!

Nem otthon kéne a lábát lógatnia, depressziósan, hanem mint férfi erőt kellene vennie magán, a megpróbáltatásokból tanúlni, és munkát keresni! "

Ezt a férjem pont így érzi,a munkakeresést folyamatosan csinálja ,de eddig az összes helyen ahol a munkanélkülivé válását követően dolgozott átverték,nem fizették ki,nem jelentették be,már teljesen kezdi feladni.

2012. dec. 9. 11:34
 19/24 anonim ***** válasza:

két dolgot jegyeznék meg:

ha a kicsi szeret ott lenni, nem biztos h jót tenne neki ha most kivennétek, férjed talál munkát, ő meg visszamenne a bölcsibe (már ha felveszik könnyen megint), a 10.000Ft kajára szerintem nem annyira vészes, tekintettel hogy változatosan eszik naponta 4szer, ráadásul általában levest is másodikat is, ezt a férjed megfőzné minden nap? nekem már a gondolkodás is megerőltető hogy mit főzzek a családnak, mert én bölcsi ellenére minden nap főzök, igaz, levest csak hétvégén.

Másik: muszáj kocsival vinni? Csak azért kérdezem mert 29hetes kismamaként én naponta 7km-t sétálok a bölcsi miatt és beérünk, én is bírom fizikailag, ha nincs bődületesen messze, sétálhattok/nak nyugodtan vagy tömegközlekedés, mindkettő olcsóbb. Persze függ attól hol laktok, hogyan közelíthető meg a bölcsi.

2012. dec. 9. 12:33
 20/24 A kérdező kommentje:

"29hetes kismamaként én naponta 7km-t sétálok a bölcsi miatt "

Ezt nevezem ,szupersportos kismama vagy !

2012. dec. 9. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!