Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen beszédfejlesztés lehet...

Milyen beszédfejlesztés lehet az, ahol a 2 és fél éves gyerek betűzve kezd el beszélni?

Figyelt kérdés

Lehet erről valamit olvasni?

Ismerősöm kislánya beszél így, de nem akarok konkrétan náluk rákérdezni.

Pl. ha megkérdezed hogy hívják akkor azt mondja rá:

pö, a, nö, nö, i

Ismerős ez valakinek?

2012. dec. 4. 15:39
 1/5 anonim ***** válasza:
igen ugy vélem elöször szónak az elejét mondta nekem 2 éves kor elött majd szülinapján mondatba megszolalt
2012. dec. 4. 15:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Teljesen elképesztő, amit írsz. Ha ezt tanítják neki valahol, az egy nagyon rossz fejlesztés, ahol fogalmuk sincs a beszédfejlesztésről. A fonématudatosság fokozatosan alakul ki a gyerekeknél. 4-5 éves kortól lehet elvárni és tanítani a szótagolást és 6-7 éves kortól a betűzést. Még az iskolaérettségnél is csak azt nézik, hogy kihall-e egy meghatározott betűt a szóból, és nem feltétel, hogy végig le tudja betűzni.
2012. dec. 4. 17:36
 3/5 anonim ***** válasza:
ez azért szerintem sem a megszokott dolog. a fiam ennyi idősen már tudott szótagolni, elképzelésem sincs, h honnan, de, h betűzve beszéljen... ilyenről még nem is hallottam. így tanították beszélni, v magától csinálja?
2012. dec. 4. 18:08
 4/5 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

Hát ez az amit én sem tudok, hogy ezt tanították neki vagy magától csinálja. Azt gondoltam, hogy ez valami fejlesztési módszer, amit még nem hallottam.

Máshogy nem beszél csak betűzve. És azt sem tudom, hogy több szót is mond-e vagy csak a nevét. De a teljes nevét le tudja betűzni. Meg igen, talán két másik szót már hallottam tőle ugyanígy.

2012. dec. 4. 19:37
 5/5 anonim ***** válasza:
A lányom 2,5 éves. 1,5 évesen kezdett mondatokban beszélni...szinte egyik napról a másikra. Még nem volt 2 éves amikor észrevettem, hogy sokszor szótagol, de csak ha nyomatékosít, vagy mondókázik, és játékból. De hpgy betüzne?! Ez tényleg sokkal később lesz csak tudatos. Már írás tanuláskor. Lhet, hogy valamelyik családtag tanítja így?! Ez megzavarhatja a beszédfejlődést, sőt...! Pedagógus anyuka
2012. dec. 7. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!