Másfél-kétéves gyereknél mi az esti rutin? Főleg a fogmosás-mese-esti tej sorrendje érdekelne. Hogy csináljátok?
Figyelt kérdés
2012. dec. 4. 15:17
11/19 anonim válasza:
Utolsó előtti vagyok. Mi próbáltuk a kezébe adni a fogkefét, hogy ismerkedjen vele stb. de annyira hisztizett és nem hagyta magát, hogy annyira nem eröltettem ... De akkor legalább tudom h eröltetni kell. :)
12/19 A kérdező kommentje:
Nálunk szerencsére nem kellett erőltetni, egyből tetszett neki. Mellette én is mostam a fogam és vigyorogtam közben, hogy játékosan fogja fel. Meg ő mindig próbál utánozni minket. Eleinte inkább hagytam, hogy ő rágcsáljon, később léptem a képbe, hogy 1-2 mozdulattal mostam én is neki.
2012. dec. 4. 19:47
13/19 anonim válasza:
Szia!
Ugyanebben a bajban vagyok én is!Fürdés előtt vacsora,fürdés közben fogmosás,utánna mesenézés ,mesélés és közben beszivornyázza a langyos tejcsijét(ami köztudottan nyugtat)Annyira elalél rajta,hogyha én ezután rángatnám a fürdőbe fogat sikálni biztos kinyílna a csipája!Nekem a védőnő azt mondta lefekvéskor itassak vele tiszta vízet az átmossa a tejes fogakat!
14/19 anonim válasza:
Nálunk fél 7-7 körül van vacsi, akkor issza meg bögréből a 1,5-2 deci tejet. Fél 8-8 körül fürdenek a nővérével együtt utána öltözés, ágybafekvés, meseolvasás és alvás max 9-kor. Jó esetben már hamarabb. (21 hónapos)
15/19 anonim válasza:
A lányom 21 hónapos. Imád fogat mosni, az alsókat ügyesen sikálja is. A felsőket meg én mosom. Fürdésnél mos fogat, de sajnos utána iszik tejet. És nem ez a baj, hanem ő is elalvás előtt még viszi magával a cumisüveget az ágyba. Nem örülök, számtalanszor próbáltam leszoktatni, de nem ment. De mostanában beviszi az üveget, kortyol párat, aztán inkább szorítja az üveget. Szerintem szépen lassan majd elhagyja magától.
16/19 anonim válasza:
18-19 óra vacsi, fürdés, tej, fogmosás.
mese kimarad, mert nem igazán érdekli, 20 hós.
17/19 A kérdező kommentje:
Egyik este megpróbálok sorrendet váltani, csak remélni tudom, hogy nem élénkül fel. Köszönöm mindenki válaszát.
2012. dec. 4. 22:36
18/19 anonim válasza:
Vacsi fél 7kor, fürdés, nappaliban összebújva igya a tejet, utána fogmosás, majd ágyban 1 mese, utána ének.Az ének nálunk már szigorúan sötétben történik, a másodiknál már alszik mind a 3 gyerek. :)
19/19 anonim válasza:
Isten őrizz, hogy erőltesd a fogmosást. Az esti rutinba építsd be te is. Lefekvés előtt együtt menjetek fogat mosni. Add a kezébe a fogkefét, rakjál rá neki babafogkrémet, és te is moss fogat. Az első nap valószínű nem csinál semmit, max. rágcsálja a fogkefét, de ha minden nap vele mosol fogat, 1 hét után már nem lesz hiszti. Akkor már hagyni fogja, ha ő végzett a fogmosással, ti is kicsit megsikáld a fogát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!