Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél-kétéves gyereknél mi...

Másfél-kétéves gyereknél mi az esti rutin? Főleg a fogmosás-mese-esti tej sorrendje érdekelne. Hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
2012. dec. 4. 15:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok. Mi próbáltuk a kezébe adni a fogkefét, hogy ismerkedjen vele stb. de annyira hisztizett és nem hagyta magát, hogy annyira nem eröltettem ... De akkor legalább tudom h eröltetni kell. :)
2012. dec. 4. 19:24
 12/19 A kérdező kommentje:
Nálunk szerencsére nem kellett erőltetni, egyből tetszett neki. Mellette én is mostam a fogam és vigyorogtam közben, hogy játékosan fogja fel. Meg ő mindig próbál utánozni minket. Eleinte inkább hagytam, hogy ő rágcsáljon, később léptem a képbe, hogy 1-2 mozdulattal mostam én is neki.
2012. dec. 4. 19:47
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyanebben a bajban vagyok én is!Fürdés előtt vacsora,fürdés közben fogmosás,utánna mesenézés ,mesélés és közben beszivornyázza a langyos tejcsijét(ami köztudottan nyugtat)Annyira elalél rajta,hogyha én ezután rángatnám a fürdőbe fogat sikálni biztos kinyílna a csipája!Nekem a védőnő azt mondta lefekvéskor itassak vele tiszta vízet az átmossa a tejes fogakat!

2012. dec. 4. 20:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Nálunk fél 7-7 körül van vacsi, akkor issza meg bögréből a 1,5-2 deci tejet. Fél 8-8 körül fürdenek a nővérével együtt utána öltözés, ágybafekvés, meseolvasás és alvás max 9-kor. Jó esetben már hamarabb. (21 hónapos)
2012. dec. 4. 21:13
 15/19 anonim ***** válasza:
A lányom 21 hónapos. Imád fogat mosni, az alsókat ügyesen sikálja is. A felsőket meg én mosom. Fürdésnél mos fogat, de sajnos utána iszik tejet. És nem ez a baj, hanem ő is elalvás előtt még viszi magával a cumisüveget az ágyba. Nem örülök, számtalanszor próbáltam leszoktatni, de nem ment. De mostanában beviszi az üveget, kortyol párat, aztán inkább szorítja az üveget. Szerintem szépen lassan majd elhagyja magától.
2012. dec. 4. 21:20
 16/19 anonim ***** válasza:

18-19 óra vacsi, fürdés, tej, fogmosás.

mese kimarad, mert nem igazán érdekli, 20 hós.

2012. dec. 4. 21:30
 17/19 A kérdező kommentje:
Egyik este megpróbálok sorrendet váltani, csak remélni tudom, hogy nem élénkül fel. Köszönöm mindenki válaszát.
2012. dec. 4. 22:36
 18/19 anonim ***** válasza:
Vacsi fél 7kor, fürdés, nappaliban összebújva igya a tejet, utána fogmosás, majd ágyban 1 mese, utána ének.Az ének nálunk már szigorúan sötétben történik, a másodiknál már alszik mind a 3 gyerek. :)
2012. dec. 7. 08:18
 19/19 anonim ***** válasza:
Isten őrizz, hogy erőltesd a fogmosást. Az esti rutinba építsd be te is. Lefekvés előtt együtt menjetek fogat mosni. Add a kezébe a fogkefét, rakjál rá neki babafogkrémet, és te is moss fogat. Az első nap valószínű nem csinál semmit, max. rágcsálja a fogkefét, de ha minden nap vele mosol fogat, 1 hét után már nem lesz hiszti. Akkor már hagyni fogja, ha ő végzett a fogmosással, ti is kicsit megsikáld a fogát.
2012. dec. 7. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!