Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyereknek adható ez a C...

Kisgyereknek adható ez a C vitamin? Van benne pár hatóanyag pl. : rutin, hesperidin, acerola) amit nem merek adni. A tájékoztatóban nem szerepel, hány éves kortól adható (C-vitamin 1000 mg Liquid 237 ml Dynamic, Health).

Figyelt kérdés

Összetevők: 2,5 ml Liquid C-vitamin komplex hatóanyagai: C-vitamin 166,7 mg, kálcium 15,56 mg, citrus bioflavonoidok 166,7 mg, csipkebogyó 166,77 mg, rutin 5,5 mg, hesperidin 5,5 mg, acerola 2,8 mg.

Vagy Cebion helyett van alternatív C vitamin csepp, amit kétévesnek lehet adni? A Cebion olyan drága.

2012. nov. 23. 13:53
 1/4 anonim ***** válasza:
A hesperidin is növényi hatóanyag, (mandarinból) aminek erős baktérium és vírusölő hatása van, kiegészíti a c vitamint, egy fajta bioflavonoid. A rutin szintén, az acerola meg egy gyümölcs, aminek kb. 30x akkora a c vitamin tartalma, mint egy narancsnak.
2012. nov. 23. 13:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Az acerola egy gyümölcs, a hesperidin pedig (ha jól tudom) flavonoid. A rutin-t nem tudom.

A patikában is megkérdezheted.

2012. nov. 23. 13:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Talán az Eurovit C-vitamin csepp kicsit olcsóbb, de gyógyszertár válogatja. Én 960 Ft-ért vettem. Az általad írt folyékony C-vitaminnal az a baj, hogy egy felnőtt napi adagját írja, én nem tudnám, hogy kisgyereknek mennyit adjak, hány ml-t? De szerintem is gyógyszertárban kérdezz rá, bár én vennék inkább Eurovitet vagy Cebiont. Ez a C-vitamin amit te írsz, az is közel 3000 Ft.
2012. nov. 23. 14:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Én gyógyszertári aszkorbinsavat adok a gyerekeknek (2 és 5 évesek), napi 3x egy kis késhegynyit, gondosodom a bő folyadékbevitelről is.
2012. nov. 23. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!