Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha az erős fogamzásgátlót...

Ha az erős fogamzásgátlót lecserélem az egyik leggyengébbre, amiben majdnem fele annyi hatóanyag van, az nem fog kihatni a hatékonyságára? Úgy értem a védelem még mindig rendben van?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 17. 16:53
 1/7 anonim ***** válasza:
A mai alacsony hormont tartalmazó fogamzásgátlók is nagyon hatékonyak, én 9 évig szedtem. De egy nőgyógyász erre biztosan jobban tudja a választ.
2012. ápr. 17. 16:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem nőgyógyász írta fel, de nem vizsgált meg előtte, meg semmi. Meg kell, hogy mondjam, túlságosan nem győzött meg. Azt elhiszem, hogy önmagában elég hatékonyak, de mi van akkor, ha előtte sok éven át meglehetősen magas hormontartalmút szedtem?
2012. ápr. 17. 17:07
 3/7 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nekem anno adtak volna mellé valamilyen másik tablettát, ami segíti az átállást. Sajnos nem tudom mi volt, végül nem váltottam ki, maradtam a régi tabimnál, mert az új sokkal drágább lett volna, és mivel nekem a régi nem okozott panaszt, nem óhajtottam azért váltani, hogy tömjem a gyógyszergyárak zsebét.

2012. ápr. 17. 17:11
 4/7 A kérdező kommentje:
És azt a másik tablettát mennyi ideig kellett volna szedned?
2012. ápr. 17. 17:13
 5/7 Manka68 ***** válasza:
Azt hiszem, csak az első hónapban. De már nagyon régen volt, nem vagyok benne biztos.
2012. ápr. 18. 04:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert én 4 hónapja szedem az újat, de valahogy nem normálisan jön meg a menzeszem. Általában egy kicsit hamarabb, és ez zavar, főleg, hogy legutóbb pont szex közben jött meg én meg csak hebegtem, habogtam, hogy nem most kéne... Ezen kívül viszon elkezdtem aggódni is, hogy ennek nem így kellene lennie.
2012. ápr. 18. 08:48
 7/7 Manka68 ***** válasza:
Lehet, hogy az új tabi neked gyenge. Menj vissza a dokidhoz, és reklamálj nála. Így valószínűleg nem is véd. :-(
2012. ápr. 19. 05:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!