Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen ikreket nevelni?

Milyen ikreket nevelni?

Figyelt kérdés
Olvastam nemrég egy szerintem tök jó cikket egy ikres anyukától.Nekem is ikreim vannak ezért nagyon tudtam azonosulni a leírtakkal.Az érdekelne,más ikres anyukák,hogyan élik meg,mennyire érzik nehéznek a mindennapjaikat ikrekkel?Az enyémek éppen két és fél évesek,ezért gyakran "szívásnak"érzem azt,hogy ketten vannak.Más is így van ezzel?Vagy csak nekem ilyen nehéz?

#ikrek #ikrek nevelése
2012. dec. 3. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémek múlt héten voltak két évesek, és sajnos néha a végét járom:-( Pedig még segítségem is van.

Anyagilag, lelkileg is iszonyatosan nehéz. Imádom őket, de néha sok és sokk a kettő gyerek. Pláne, hogy egyet szerettem volna.

Egymást viszik be a balhékba, egymást húzzák fel, meg ugye hiába van két egyforma játék, mindig a másiké kell...

Egy dolog miatt tartok ki és csinálom a dolgom a legjobb tudásom szerint: Mert pici a család és ha felnőnek, szinte csak ketten maradnak a családban. Legalább támaszaik lesznek egymásnak.

2012. dec. 3. 14:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok az én ikreim 9 évesek. Hát senkit nem akarok elkeseríteni de még mindig nehéz.... persze vannak jobb időszakok és kevésbé. most épp az egymás szekálása a téma.. de azért mégis csak azt mondom hogy tök jó ikreket nevelni :)))))))))
2012. dec. 3. 16:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Különleges dolog, de iszonyat nehéz, annak ellenére, hogy vannak jobb napok, időszakok. Mindent duplán csinálni, duplán költekezni...és "elviselni" a figyelmet, érdeklődést az utcán:) Engem nem zavar, de tudom, hogy van aki igen. Mondjuk nekem is volt, hogy "nem jókor" közeledett egy idegen:)

Mindennek ellenére imádom, hogy ketten vannak, de kipróbálnám egy babával is:)

2012. dec. 3. 18:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én hármasikreim nemsokára 2 évesek lesznek. Nem tudom összehasonlítani, hogy milyen lenne "csak" 1 gyerekkel, én már így szoktam meg. Persze, hogy nem könnyű, pl. egyedül a 3 gyerekkel nem is tudok sehová elmenni, mert csak 2 kezem van. A reggeli összekészülődés sem sétagalopp, de ugyanakkor látom, hogy nagyon szeretik egymást, néhány kisebb surlódástól eltekintve jól elvannak, eljátszanak, és mindig pezsgés van nálunk.

Anyagiak szintén nem egyszerűek, mindegyik ugyanazt a méretet hordja cipőből, ruhákból, így még örökölni sem tudnak egymástól.

2012. dec. 4. 09:14
 5/8 Golan Trevize ***** válasza:
100%

1 éves ikrek apukája vagyok.

Alapvetően mindkét gyerek kifejezetten probléma mentes.

De "sokan" vannak.

Egyedül nehéz két gyerekre egyszerre figyelni, közben esetleg mást is csinálni.

Nehéz egyedül velük menni bárhova is.

Mindent duplán kell megvenni.

Vannak olyan dolgok, amikhez mindkét szülő kell (esti fürdetés, pl.).

Főleg az első fél év volt iszonyatosan kemény, de kifejezetten örülünk, hogy ikrek lettek. El sem tudnám képzelni, hogy milyen lehet csak egy gyereket nevelni.

Olyan dolgokat tapasztal meg az ember velük, amit egy gyerekkel vagy két gyerekkel, ahol érezhető korkülönbség van, nem lehet látni.

Ezen kívül az én gyerekeim nagyon különbözőek, és emiatt húzzák egymást a fejlődésben.

Az egyikük nagyon ügyes, a másik nagyon okos, és ha ez egyik elkezd valami új dolgot csinálni, akkor a másik is meg fogja csinálni napokon belül.

2012. dec. 4. 09:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Teljesen egyetértek az előttem szólókkal, és Veled is kedves kérdező!!! :)

Nekem most lesznek 2 évesek a fiaim, és elég aktívak mind a ketten! (mindenhova felmásznak, mindent lepakolnak- kipakolnak, minden érdekli Őket).

Nekem is van segítségem, mert szerencsére mielőtt megszülettek volna a Nagymamik és Nagypapik nyugdíjasok lettek! :) Még így is nagyon nehéz Nekem a 2 örökmozgó, minden lében két kanál gyerekkel, de imádom Őket, és bárki aki megkérdezi, hogy milyen ikrekkel, Én csak annyit mondok Nekik..."1 gyerekkel biztosan sokkal könnyebb lehet!" :) Mi most vagyunk az egyik legrosszabb időszakban, néha nálam is elfogy a cérna, de ugyebár a mosolyuk mindent elfeledtet!! Nem adnám Őket oda semmiért!!!!!!!!! Bár ezzel minden szülő így van! :)

Ikres

2013. máj. 18. 14:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok,

még annyit, amit az Apuka írt előttem, hogy tényleg "húzzák" egymást a jóban és a rosszban is!!!

Nálunk is az egyik ügyesebb, a másik okosabb és pillanatok alatt utánozzák egymást! :) A rosszalkodást meg hol az egyik, hol a másik találja ki. :( Így 2x kell Őket leállítani, minimum!!

2013. máj. 18. 15:01
 8/8 anonim válasza:
Kedves kerdezo! En egy 33 eves fiu ikres apuka vagyok. A sracok most 3 1\2 evesek, a nyaron lesznek 4. Hogy oszinte legyek, megnyugodtam, hogy mindenkinek ezek a problemak allnak fent, mint ami nekunk. Azt hittem, hogy mi a felesegemmel csinalunk valamot rosszul. De ahogy latom mindenki ebben a cipoben jar. Nalam is es neha az asszonynal is van, hogy nem birjuk mar idegekkel. Ahogy elottem is irtak sokan, mindenhova felmasznak, verekednek, neha szepen jatszanak, mindig az kell, ami a masiknal van....stb, de meghalnek ertuk es nem banom, hogy ketten vannak, mert ez kesobb jobb lesz es ez tuti! Addig kell kibirni ;) ! Kitartas....
2014. febr. 28. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!