Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam az egyedül...

Hogy szoktassam az egyedül alvásra?

Figyelt kérdés
27 hónapos a kislányom és nem tudom,hogy szoktathatnám egyedül elalvásra.Eddig befeküdtem mellé átölelt és elaludt.Most ott tartunk,hogy nem lehet kijönni mellőle mert ha igen egy fél óra és ébred.Ma megpróbáltam,hogy leteszem és kijövök.de inkább képes volt sírni másfél órát.(persze közben be be mentem megnyugtatni)Mit csináljak,hogy ne legyen katasztrófa az alvás?
2012. dec. 1. 15:26
 1/7 anonim ***** válasza:

TÖrtént valami mostanában a családban, vele, a körülményekben? Bármi (akár apróságnak tűnő dolog)?

Dackorszakkal hogy álltok?

Bölcsis esetleg?

Tesója született esetleg?

Napközben hogyan, mennyit alszik?

2012. dec. 1. 15:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, h azért nem alszik egyedül, mert nincs biztonságérzete? Bábozással nem tudjátok eljétszani, mi lehet a baj? Végülis ő már elég nagy, beszél már?
2012. dec. 1. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Én megpróbálnám, hogy leteszem, mondom neki, hogy alvás, puszi és kijövök. Ha sír, bemegyek, mondom alvás, megsimogatom, kijövök. Ha megint sír, bemegyek, de nem szólok hozzá, csak megsimogatom. Ha utána megint sír, akkor megint bemegyek, de nem szólok hozzá.

Szóval hogy érezze, hogy számíthat rám, de már nem kapcsolok lámpát, nem beszélek hozzá, semmi ami jobban felkeltheti. S ezt kitartóan.

Mi most ezt játszottuk 26 hónapos lányommal. Kb. 4 nap után minden rendben ment.

Türelmet, kitartást!

2012. dec. 1. 15:49
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

Első vagyok.

Én bármiféle módszer bevetése előtt tényleg nagyon alaposan átgondolnám, hogy vajon miért változott meg a lányod. Hiszen eddig ügyesen elaludt.

2012. dec. 1. 15:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem történt semmi változás.nem tudom mi lehet ez az anyafüggés.Szeptember óta bölcsis,de csak délelőttre.(most hétfő óta itthon van mert megfázott)Dackorszak?próbálkozik,de nem vészes.Eddig jó volt hogy hamegébred,apa bemegy hozzá.Most csak én kellek.

Nem értem mi történhetett:(

2012. dec. 1. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy szeparacios felelme van?Ez ugy 3ev korul felerosodhet ujra ugy tudom.Kisfiam 39hosan kezdte ovit napi 3orat van ott.Elotte elaludt egyedul,ugy hogy a szokasos rutin utan kijottunk.Ovoda ota nem tud egyedul elaludni.Sot ejjel sem alszik vegig,felkel es hiv minket az agyaba.Ha nem megyunk sikit,es akkor 1,5eves kistesojat es szomszedokat ,midenkit felkelt.Aztan azt sejtem meg nala hogy beindult a fantaziaja.Mindentol fel,nem tudom egyedul hagyni egy percre sem.Fut ki a szobabol utanam es sir ne hagyjam egyedul.Nem mondja meg mitolfel,csakhogy fel.
2012. dec. 1. 23:29
 7/7 anonim ***** válasza:

1es és 4es vagyok.

A bölcsi- kezdés azért elég nagy változás, még akkor is ha csak délelőttre megy. Főleg ha addig mindig Veled volt:).

Így most többet vagytok távol, és a "kieső" időt érthetően pótolni szeretné. Adj neki még kicsi időt szerintem, biztosan javulni fog:).

2012. dec. 2. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!