Engeditek a gyereket az étkezőasztalon kívül máshol enni, pl. a nappaliban elszaladgálva, jön-megy közben?
Sosem evett máshol, csak asztalnál. Mi sem rohangálva eszünk nem? Vagy ti igen?
Szépen megszokta, bár eleinte el-el ment, akkor nem evett és kész. Sírt, de aztán rájött hamar, ha nem akar éhes maradni, akkor bizony az ebédlőben kell enni.
Nem mellesleg sem a bölcsiben, sem az oviban nem tűrik el, hogy egy gyerek órákig bóklászva mindent széthordva és morzsázva egyen.
Köszönöm mindenkinek.
Valóban, én sem látom vészesen a helyzetet. MInt mondtam, meg tud ülni az asztalnál is, ha a család együtt van, akkor nincs is nagy gond, max. az utolsó pár percben kéri le magát a székből, de egy 15 hónapost nem is akarok arra kényszeríteni, hogy kivárja a mi maratoni, kényelmes evésünket, majd később. A jó példa előtte van.
Hétköznap viszont csak ketten vagyunk, olyankor sokszor egyéb módon is el kell foglalni az etetőszékben. Pl. mese, kis állatok etetése, itatása. De ezzel is tanul közben. Ezek a főétkezések.
Őszintén szólva örülök is picit, hogy a köztes étkezések során nem kell "küzdeni", ezért is engedtem meg a nappaliban evést, holott korábban nekem sem ez volt az elvem. Másrészt jön a 2. baba kb. 2 hónap múlva, akkor még nehezebb lenne a tízórait, uzsonnát is ott lebonyolítani.
Szóval látja ő tőlünk a jó példát, én is úgy gondolom, hogy meg fog rá érni, ha eljön az ideje. Attól sem félek, hogy az oviban majd elszaladgál evés közben, mert társaságban nincs ilyen gond.
Gyümölcsöt vagy mazsolát (kis tálkában) bevihet a szobába, de mást nem. A lakásunk egy hangyafészek, és pillanatok alatt megjelennek, ha valami kis morzsa a földre kerül. :(
De amúgy sem nagyon engedném. A konyhában kell enni, ezt szokja meg! :)
"Mi sem eszünk rohangálva." Tény. De mondjuk nem is kelek fogzás miatt, és pl. a biliről is leszoktam. :)
Van egy rend, amit példaként mutatunk. Ettől lehet átmeneti eltérés, mert vannak korszakok, amikhez nekünk is alkalmazkodni kell szülőknek, és közben a gyerek is alkalmazkodik hozzánk. Egy kis idő után minden beáll a helyes irányba, még akkor is, ha néha rohangászva eszik egy kis ideig...:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!