Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engeditek a gyereket az...

Engeditek a gyereket az étkezőasztalon kívül máshol enni, pl. a nappaliban elszaladgálva, jön-megy közben?

Figyelt kérdés
15 hónapos a kislányom, és nem igazán van el az etetőszékben. A főétkezés (vacsora, ebéd) persze ott zajlik, de sokszor tízóraira, uzsonnára, vacsi utánra kap a kezébe ezt-azt, a gyümölcsöt pl. rendszeresen kis tálkába teszem, és gyakran megesik, hogy együtt felkuporodunk a kanapéra, és együtt szemezgetjük ki a tálból. Vagy a nappaliban leteszem a kis asztalára, onnan csipeget. Persze megesik, hogy egy-egy falat leesik. Vagy a keksz elmorzsálódik a szőnyegen. Vagy imádja az extrudált kenyeret, és megeszik 3-4 darabot is egyszerre, de mivel kevés még a foga, menet közben rágcsálja, etetőszékben ülve meglehetősen hosszadalmas és unalmas lenne. Más is csinálja így? Hosszú távon lesz ennek káros hatása? Egyébként a mi családunkban is az a szokás, hogy minden főétkezés együtt zajlik, a kicsi is ott ül olyankor velünk (amíg bírja).
2012. dec. 1. 13:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekünk 3 gyerekünk van,és nincs bóklászás a kajával.Ez alól az alma kivétel(kistányéron bevihei).Valóban a lakás van értünk,de az én erőm,időm és energiám is véges,így is rengeteg takarítani való van(ráadásul emelet is van,és kertes a ház).
2012. dec. 1. 15:57
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Sosem evett máshol, csak asztalnál. Mi sem rohangálva eszünk nem? Vagy ti igen?

Szépen megszokta, bár eleinte el-el ment, akkor nem evett és kész. Sírt, de aztán rájött hamar, ha nem akar éhes maradni, akkor bizony az ebédlőben kell enni.

Nem mellesleg sem a bölcsiben, sem az oviban nem tűrik el, hogy egy gyerek órákig bóklászva mindent széthordva és morzsázva egyen.

2012. dec. 1. 16:10
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Valóban, én sem látom vészesen a helyzetet. MInt mondtam, meg tud ülni az asztalnál is, ha a család együtt van, akkor nincs is nagy gond, max. az utolsó pár percben kéri le magát a székből, de egy 15 hónapost nem is akarok arra kényszeríteni, hogy kivárja a mi maratoni, kényelmes evésünket, majd később. A jó példa előtte van.

Hétköznap viszont csak ketten vagyunk, olyankor sokszor egyéb módon is el kell foglalni az etetőszékben. Pl. mese, kis állatok etetése, itatása. De ezzel is tanul közben. Ezek a főétkezések.

Őszintén szólva örülök is picit, hogy a köztes étkezések során nem kell "küzdeni", ezért is engedtem meg a nappaliban evést, holott korábban nekem sem ez volt az elvem. Másrészt jön a 2. baba kb. 2 hónap múlva, akkor még nehezebb lenne a tízórait, uzsonnát is ott lebonyolítani.

Szóval látja ő tőlünk a jó példát, én is úgy gondolom, hogy meg fog rá érni, ha eljön az ideje. Attól sem félek, hogy az oviban majd elszaladgál evés közben, mert társaságban nincs ilyen gond.

2012. dec. 1. 20:33
 14/15 anonim ***** válasza:

Gyümölcsöt vagy mazsolát (kis tálkában) bevihet a szobába, de mást nem. A lakásunk egy hangyafészek, és pillanatok alatt megjelennek, ha valami kis morzsa a földre kerül. :(

De amúgy sem nagyon engedném. A konyhában kell enni, ezt szokja meg! :)

2012. dec. 2. 20:59
 15/15 anonim ***** válasza:

"Mi sem eszünk rohangálva." Tény. De mondjuk nem is kelek fogzás miatt, és pl. a biliről is leszoktam. :)

Van egy rend, amit példaként mutatunk. Ettől lehet átmeneti eltérés, mert vannak korszakok, amikhez nekünk is alkalmazkodni kell szülőknek, és közben a gyerek is alkalmazkodik hozzánk. Egy kis idő után minden beáll a helyes irányba, még akkor is, ha néha rohangászva eszik egy kis ideig...:)

2012. dec. 3. 16:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!