Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez már szakembert igénylő...

Ez már szakembert igénylő probléma lehet? Vagy adjak még időt neki?

Figyelt kérdés
Negyedik hete jár bölcsibe a kisfiam és nagyon nehezen szokja meg. sőt, azt kell, hogy mondjam, egyre rosszabb a helyzet. Reggel ugyan már nincs sírás, egy hang nélkül bemegy a csoportba, de napközben - látszólag minden ok nélkül elkezd visítva hisztizni - könnye egy szál se és ha figyelmen kívül hagyják, még provokálja is a gondozóját, megy utána, hogy akkor is rá figyeljen. ha viszont figyel rá, még jobban csinálja. A csendespihenőket meg egy az egyben sikítva hisztizi végig, max. fél órát alszik. a legnagyobb gond azonban az, hogy bármit is próbálnak ilyenkor tenni vele, állítólag nem reagál semmire. magyarán szólva nem lehet kizökkenteni ebből a hisztis állapotból. a szabályokhoz pokoli nehezen alkalmazkodik meg úgy egyáltalán minden új helyzethez. még akkor is, ha a változás valami jó dolog. e hónapban volt kettő éves egyébként. nem tudom eldönteni, hogy az elválásunkat dolgozza fel ilyen nehezen vagy valami ennél is nagyobb gond van? esetleg nevelési hibáról van "csak" szó? köszönöm előre is a válaszokat! nagyon várom valamennyit
2012. nov. 30. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, h nem konnyu neki, oviban is nov. Vegeig elvileg eltart a beszokas.adj idot neki, pici meg, lehet, nem is erett meg arra, h elszakadjon toled. Beszelgessetek, szerepjatekozzatok, probalj segiteni neki, h ezen tuljusson vhogy. Esetleg kerj tanacsot a bolcsiben, ok azert sok aprocskaval vannak minden nap, lattak ok mar cifrabbat is. Remelem sikerul a beszokas!
2012. nov. 30. 13:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy barátnőm járt hasonlóan a 2 éves kislányával. 4 hét kínlódás után a vezetőnő javasolta, hogy ha tehetik, inkább maradjon otthon a gyerek. Egyszerűen nem érett meg az elválásra. Pedig ez egy fizetős magánbölcsi volt, ahol érdekük felvenni minél több gyereket.

Azóta már ovis a kislány, de oda is rendkívül nehezen szokott be.

2012. nov. 30. 13:50
 3/7 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy a bölcsiben is leginkább értetlenül állnak a történések előtt, hogy erre nincsenek felkészülve, mert nem találkoztak ilyennel, de szerintük majd betörik. én viszont nem betörni, hanem beszoktatni szerettem volna és nem tudom, mit csinálunk rosszul. azt mondják, jó hogy most került közsségbe, mert oviban még rosszabb lenne neki. valószínű nem érett meg az elválásra, de attól még nemigen van más választásunk, mint a bölcsi és nagyon szeretnék segíteni neki, hogy könnyebben menjen. a szerepjáték nem rossz ötlet :-) majd bábozunk is :-) eddig is elég anyás volt, de most már még inkább az. nagyon.
2012. nov. 30. 14:07
 4/7 anonim ***** válasza:
1. Vagyok. A fiam 4,5 eves, 3 evesen kezdte az ovit, borzaszto volt a helyzet 3 honapig. Az ovono nekem is azt mondta, h majd megtorik a lelke... ki is vettuk rogton, otthon maradtam vele. Most masik oviban kezdett, nov. Elejeig minden a legnagyobb rendben volt, 1 honapja viszont sir. Reggel is, ott is. Szorong, panikol, azt mondja, hianyzom neki. Mi elvisszuk szakemberhez, nem nezzuk
2012. nov. 30. 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem a szívem szakadna meg, ha módod van rá, maradj még otthon vele. De már hallottam olyat kolléganőmtől, hogy az ovis kisgyereke kezelhetetlen volt az ovónők szerint és érdekes mód másik oviban abszolút nincs gond. Szóval a környezet is akár lehet gond, illetve máshol talán jobban viselné.

Nekünk az állami bölcsiről nagyon rossz benyomásunk volt, 20 perc után bosrózott a hátam, a kisfiam 1 óra után menekült és többet sem mentünk oda, egy másik, igaz fizetőset választottunk és zökkenőmentesen beszokott, pedig abszolút nem volt hozzászokva más társasághoz a szűk családon kívül és kedden kezdte és én már hétfőn mentem dolgozni, pénteken már ott aludt. Itthon nem alszik el egyedül, de a bölcsikében igen, itthon alig eszik, ott repetázik, szóval szerintem jó helye van, szeret ott lenni. Én már láttam rajta 2 éves kora előtt is, hogy amikor elmentünk egy ovi, bölcsi mellett, mindig annyira érdeklődött, meg be akart menni.

2012. nov. 30. 14:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Tetlenul, hogy szenved, szorong. Az elobb vmiert elkuldte a valaszomat.
2012. nov. 30. 14:16
 7/7 A kérdező kommentje:
nekem is ez a legnehezebb, tétlenül nézni, hogy kínlódik :-(((
2012. nov. 30. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!