Ha a doki antibiotikumot ír ki, mindig beadjátok a gyerkőcnek?

A kérdésedre választ sajna nem tudom,de nálunk olyan a doki,hogy még meg sem vizsgálta szinte a gyereket,de már antibiotikummal kezd. Első gyerekes anyukaként ha beteg volt, rohantam a dokihoz. Fél éves korában volt beteg, antibiotikum-nagyon ment tőle a hasa,de naivan gondoltam,hogy biztos szükség van rá, egy éves kora körül megint beteg lett-ismét antib.-egész éjszaka hányt, allergiás rá. Hozzáteszem 2-3-4 e ft-os gyógszerekről beszélünk. MAjd adott helyette egy 300 ft-osat,ami két nap alatt meghozta a várt eredményt.
Tanulság: én már csak akkor viszem, ha látom,hogy nem tudom megoldani fenistil cseppel és c vitaminnal illetve nurofennel.
És a legszomorúbb az egészben,hogy múlthéten bevittem a kisebbik lányomat pénteken,mert elég nyügike volt, sokat is tüsszögött, féltem jön a hétvége nehogy baj legyen. Diadnózis, nincs láz, picit "mintha" piros lenne a torka, írjunk antibiotikumot. De szóltam ,hogy nem lázas,íyg fintorogva ugyan megjegyezte,hogy felírja, váltsuk ki és ha hétvégén belázasodik adjuk csak nyugodtan neki.
Úgyhogy én sajna nem bizom minden feltétel nélkül benne. De a közelben nincs másik gyerekorvos, csak 30 km-rel arréb, és olyan összetartóak,hogy nem szeretnek egymás körzetébe belepiszkálni:(:(

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!