2 evesnek akut hörghurutra Ceclor (cefaclor) antibiotikumot irt a doki, muszaj erre a betegsegre az antibiotikum?
Egyaltalan nem vagyok antibiotikum parti, de ha muszaj akkor muszaj. Viszont a gyerek dokija mindig valami antibiotikumot ir fel neki egyszeru megfazasra is. Eddig 2x adtam neki a 10 esetbol, de most tenyleg nem tudom kell-e vagy sem.
Ahogy talalok jobb dokit, biztos atiratom a gyereket.
Amugy adom neki a landzsas utifuvet, Humex koptetot, propoliszt mezzel, hagymateat, Stodalt de igy is ejjel kohogesi rohamai vannak mar szinte 2 hete. Lazza nem volt es nem is taknyos.
Azt mondta a doki hogy kicsit piros a torka most a gyereknek. Rakerdeztem hogy virusos-e a dolog. Azt mondta annak indult, de mar egy kicsit elorehaladottabb allapotban van mar. Na ez nem tudom mit jelentsen. Ha virus, akkor nem kell a "nagyagyu", eddig vilagos.
A szuszogasa sipolos es mar nekem is 2-3 napja!. Ebbol gondolom, hogy elkapos, virusos cucc lehet. A kohogese pedig van amikor szaraz, erolteto kohoges, de tobbnyire flegmas.
Mit adhatnek neki antibiotikum helyett? ACC-t pl.?
Egyeb otlet?
Szia!
A kislányom 5,5 hónapos. 1 hónapja vírus okozta hörghurutja lett és befulladt, így háziorvos kórházba utalta, ahol többféle hörgőtágító sprayt, kúpot, oldatot kapott. 11 napig voltunk bent, két hete jöttünk haza, a sprayket még kapja. Antibiotikumot egyáltalán nem kapott. Kisfiam (2 éves) ugyanekkor tüdőgyulladást kapott, valószínűleg egyazon betegség volt, ő mégis antibiotikumot kapott. Mára mindkettő meggyógyult. Gondolom azért volt eltérő a kezelésük mert a kicsi még csak az orrán kap levegőt és ő befulladt többször is, míg a nagy úgy köhögött, hgoy fulladozott, de kapott levegőt rendesen, meg ő már fel tudta köhögni a slájmot.
Ezzel ugyan nem sokat segítettem gondolom, csak azért írtam le, hogy két hasonló betegség mégis totál más kezelés. Egyébként a tüdő, hörgő, asztma, szóval a légúti betegségek szakorvosa a pullmonológus. Érdemes lenne egy ilyen szakorvost felkeresni.
Jobbulást!!
Sokan nem tudják, de az antibiot azért írják ki, hogy ne alalkulhasson ki szövődmény. Egy hörghurutnál pedig fenn áll a veszélye pl egy tüdőgyulladásnak.
Én hörghurutnál sosem adok köptetőt, de úgyis mondhatnám, hogy köptetőt semmi pénzért nem adnék, nálunk többet ártott, mint használt.
Köhögésre nagyon jó még a hideg pára, amit ultrahangos párásítóval megvalósíthatsz. Plusz kend be a hátát vékonyan baby luuf balzsammal, nagyon jó dolog!!!
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!