Bölcsödei problémák? Kéz mosás ebéd előtt? Fogmosás ebéd után? Szellőztetés-- levegőztetés hogyan? El vagyok keseredve. Mit tegyek?
Amíg beszoktattam (egy hét) egyszer sem láttam, hogy valamelyik csoport gyerekeit vitték volna kezetmmosni ebéd előtt. Nem láttam, hogy vécézés után kezetmosott volna egy gyerek: Ebéd után nincs fogmosás. Eyg hónap óta egyszer sem voltak udvaron(pedig voltak napsütéses délelőttök is). Jó meleg van a bölcsiben(szerintem 25-26 fok), a gyerekek össze-vissza vannak öltözve. Van akin egyszál rövid ujjú poló és rövid naci, van akin harisnya+ nadrág, magas nyakú és gyapjúkardigán(nem sarkítottam, nem túloztam). 10 órai után nagy szellőztetés--tágranyitott nagy ablak--ebéd után, alváskor szintén, olyan 15-20-30 percig. A gyerekeken vékony egyen takaró, ami ugye többnyire le van csúszva róluk. Szinte mindegyik gyerek orra csorog,van aki köhécsel....
Mialatt ott voltam egyszer sem volt mondóka, se gyerekdal, amit csináltak az rajzolás, pötyizés, és szabad játék.
A kislányom az átlagnál erősebb fizikumú, érett-fejlett kislány. Pénteken ő is úgy jött haza, hogy csorog az orra, folyton tüsszent, azóta már köhög is. Egyébbként meg az egy hónap alatt semmit nem "tanult", sőt....
Tanítónő vagyok, de mivel nem találtam állást, vállakozásba kezdetem, ami még nem indult be:( /a férjem közalkalmazozott--van svájci frankos hitelünk:(...igazából, ha volna rá pénzünk(most nincs)a közelben akkor se találunk jó családi napközit :(. Én tudnám --és szeretném--nevelni, de akkor nem tudunk megélni:(.
Mit tegyek???
Valamilyen ötlet? Megoldás?
Ja igen, ha volna rá pénz -fogadnék valakit mellé napi pár órára...de most nincs:(.
Nem féltem a gyerekem a vírusoktól meg a baktériumoktól (van egy immunerősítő formula, amit szedetek vele) Nem féltem a hidegtől sem, akármilyen fagy volt: fél-egy órát mindig kivittem, esőben-hóban is, időjáráshoz öltöztetve. A 2,5 éves lányom még sosem fázott meg eddig, sosem volt beteg és most is nem "elkapott valamit, ahogy szokás". Ma kétszer jártam a bölcsi felé. Mind a 2x tárva-nyitva volt az ablak.
Nem ismerek még más szülőket a bölcsiből:(
Egy ovis anyukától hallottam az ősszel, hogy ilyen ok miatt betegszenek meg a gyerekek a csoportban...akkor azt hittem kicsit túloz.
Jó volt olvasni, hogy másutt jól mennek a dolgok.
Sosem voltam az aki aki a kákán is csomót keres, meg "aki kiharcolja, megmondja ":(
Most is menekülni szeretnék, mert nem hiszem, hogy megtudnám reformálni... Kétségbeesett vagyok, mert kényszerhelyzetnek érzem, nem látok a magunk számára alternativát. :(
Elborzaszt, amiket írtál. Az én fiam szeptember közepe óta bölcsis. Leírom a tapasztalataimat. Azzal kezdem, hogy a bölcsőde, Budapesten a VIII. kerületben van. Sokan fújjolnak, mikor meghallják, de ez csak ostoba előítélet. Kicsi, 48 férőhelyes bölcsi. Nekem reggel első dolgom, átöltözés után, hogy kezet mosatok a fiammal, mert tömegközlekedéssel megyünk. Többször láttam, hogy a frissen érkezett gyerekeket hozzák ki a gondozónők kezet mosni. Mikor bemegy a fiam, rögtön megfogják a kezét, és ha vizes, visszaküldik törölközni. Szépen, és nem durván. A kézmosás elsőre nem ment a fiamnak önállóan, de mire véget ért a beszoktatás, megtanították neki. Amíg kellett, ott állt mellette a gondozónő, és adagolta a folyékony szappant neki. WC használat után kötelező a kézmosás, ha egy gyerek elfelejti, rászólnak, visszahívják. Többször láttam. Mikor délután megyek be érte, rendszeresen már a folyosón hallom, ahogy a gondozónő énekel. Ha ezt nem hallom, akkor azt látom, hogy mesét olvas. Udvarra mennek, ha az idő engedi. Ha reggel túlöltöztetem a gyereket, akkor átöltöztetik, ha összepiszkolja magát, átöltöztetik. A vezető névről ismer minden gyereket, mindenkinek jár a simogatás, kedves szó, puszi. Ha egy gyerek átlagnál bújósabb,mint az én fiam, nem gond, megkapja a napi simogatás, ölelés, puszi, nemcsak a gondozónőktől, a vezető is megpuszilgatja, megölelgeti. nagyon szeretik őket. Fogat ott tényleg nem mosnak, így reggel és este van fogmosás, de ebéd után mindig kapnak almát. Udvarra mennek, minden nap, ha az időjárás engedi. Rendszeres a szellőztetés, ma is nyitva volt az ablak, mert szauna meleg volt. Alvásnál két takarójuk van, egy nyári és egy téli. Beszoktatás alatt láttam, hogy nyári takarót kaptak, de mikor elaludtak a gondozónő minden gyerekre rárakta a félbe hajtott téli takarót, és úgy szellőztetett.
Az tény és való, hogy az én fiam, és a gyerekek többsége is folyton náthás, de ebben az időjárás is benne van. Ez a nyirkos, enyhe idő a legjobb táptalaj a bacilusoknak, vírusoknak. Az sem mellékes, hogy az én fiam sajnos ősztől tavaszig folyton náthás volt akkor is, mikor itthon voltunk.
1 hónap nem sok idő, és van olyan gyerek, akinél később jön ki a "tiltakozás" a bölcsi ellen. Az én fiam 2 hónap alatt rengeteget fejlődött. Jópár dekát felszedett, pedig soha sem volt madárcsontú, igaz az étvágyát folyton dicsérik. Mikor odakerült csak szavakat mondott, most már mondatokban beszél. Sokat önállósodott: szépen öltözik, vetkőzik, pl: ott tanulta meg, hogyan kell szépen felhúzni a gatyóját, és a nadrágját, mert addig folyton felakadt a popóján. Egyedül mos kezet, egyedül használja a wc-t, és még sorolhatnám.
Nem normális, amiket leírtál, és attól, hogy új a gyereked, jogaid vannak. Én a következőket ajánlom
1. kérdezz rá ezekre a gondozónőknél
2. ha nem kapsz érdemleges választ, írd be a panaszt az üzenőfüzetbe, hogy legyen írásos nyoma
3. ha továbbra sincs változás, jelezd a vezető felé
4. ha így sem megy, panaszt tehetsz a bölcsődét fenntartó szervezetnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!