Arcüreg mosás mennyire fáj? Mire készüljek?
10 voltam, amikor kimosták, és remélem azóta legalább az érzéstelenítés módja változott, mert az brutál volt (sajnálom:( ). 33 vagyok, de már megfogadtam, hogy addig megyek, amíg nem találunk más lehetőséget, mert nem engedem, hogy a fiamnak megcsinálják, csak legeslegvégső esetben, de inkább akkor sem. Borzalmasan fájt, és annyira mély nyomot hagyott, hogy még a mai napig is pontosan emlékszem mindenre.
A barátnőm kisfia 4 éves, neki altatásban csinálták. Utólag nem fájt nekem sem, csak amikor csinálták, de nekem nem volt normális érzéstelenítés akkor:(
Nekem 14 éves koromtól kb. 18 éves korig minden télen legalább 3-4 alkalommal ki kellett öblíteni az arcüregemet.én akkor azt mondtam, h az ellenségemnek sem kívánom,h ilyenben legyen része. egy nagyon vastag tűvel szúrják át az orrot(orrürgen át) és ott vezetnek be egy csövet amin a folyadékot befecskendezik. nagyon fájdalmas volt, pedig adtak helyi érzéstelenítőt , de nem sokat használt. nem irigyellek, és a szegény picurkát sem.
Nekem a vége 2 műtét lett , ugyanis 2x volt az arcüregemben ciszta és 1x orrpolip.de azóta szerencsére rendben vagyok.
Meglepve olvasom, amit írtatok, hogy ennyire fáj... nekem is volt, 14 évesen és egyáltalán nem fájt. Nekem azt mondta az orvos, hogy nagyon figyeljek oda arra, hogy ne mozgassam a fejem és ne mozduljak meg, mert akkor hozzáérhet a cső/tű a nyálkahártyámhoz, felsértheti és az fájni fog- mondanom sem kell, egyáltalán nem mozogtam, nem is fájt egy picit sem. kicsit kellemetlen volt, de ennyi.
Remélem nem lesz rossz élményetek. Nekem utána kivették az orrmandulámat és a garatmandulát is, altattak. Az ébredés nem volt kellemes, sírva keltem, mert a fájdalomra ébredtem. Talán az első nap volt rossz, enni-inni kellett és az rengeteget segített a fájdalmon. (minden evésnél csak az első falatok voltak fájdalmasak és csak pépet lehetett enni). nekem a garatmandula helye fájt, az orrmandulát nem éreztem egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!