Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » SOS! 2 éves gyerekem ivott...

SOS! 2 éves gyerekem ivott egy korty bort. Baj lesz?

Figyelt kérdés
Tegnap este családi összejövetel volt nálunk. Valaki a tv állvány mellé tette a poharát, így azt nem láttam, nem szedtem össze. Most a kicsi megtalálta és beleivott. Jött hozzám nagyon fanyarú arccal. Lehet baja tőle?
2012. nov. 27. 09:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A vízibolháson jót derültem.

Szerintem se lesz baja a gyerekednek egy korty bortól.

Én nem tiltom a kisfiamtól,ha megkérdezi mi az megengedem hogy szagolja meg(pl. vörösbor) ha tetszik neki az illata,akkor beledugja az ujját h megkóstolja,utána persze rájön hogy ez mégse jó.De a tiltással az ember csak az ellenkezőjét érné el,igy meg mégis tudni fogja mi az és milyen.

(gondolom most engem is lepontoznak,de nem baj)

2012. nov. 27. 12:17
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez a vízibolhás beszólás felvillanyozta a délutánomat!! :D
2012. nov. 27. 14:13
 13/17 anonim ***** válasza:
A kellemetlen ízélményen kívül nem lesz semmi baja tőle. A lehető legrosszabb már megtörtént, jól felidegesítetted magad, ennél nagyobb baj nem lesz.
2012. nov. 27. 21:47
 14/17 anonim ***** válasza:
Azér' heteske módszere kicsit erős. Ha kávét kér vagy cigit, azt is adjunk? Annak is van kedvező élettani hatása!
2012. nov. 27. 21:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem vagyok heteske, maximum 7. válaszoló. A kávénak és a ciginek milyen kedvező élettani hatása is van? Most hirtelen nem jut eszembe.

Szeretném néha, ha csak egy kicsit lenne gyengébb a gyerekeim immunrendszere, mert most pl áteshettek volna az egész ovit magával rántó bárányhimlőn, de a 3 ovisom közül egyik sem kapta el.

Nem, nem feltétlenül a vörösbortól van, hanem a saját savanyúságunk, savanyú káposztánk, saját termelésű zöldség - gyümölcseink napi rendszerességű fogyasztása miatt. Mindent megesznek, amit mi, és ami az életkorukba szerintünk belefér - ha úgy adódik hétvégente néhány korty vörösbort igazi szőlőből.

Kicsit erős módszer szerinted, szerintem hatásos.

2012. nov. 27. 22:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Elég könnyű rákeresni a neten, például ilyeneket lehet találni:

Cigi:

Élettani, ökológiai hatások

• A dohányosok nikotintartalmú füstöt lélegeznek be, ami szűkíti az ereket, vastagítja azok falát. Emellett – általános szokásként – alkohol és koffeintartalmú folyadékokat is fogyasztanak, melyek tágítják az ereket. A dohányzó ember szervezetét ért káros hatások tehát kiegyenlítik egymást, így közelítve az ideális állapothoz!

• A füstölés tartósító eljárás. Az állati eredetű élelmiszerek egy része ezzel a természetes és ősi eljárással van konzerválva. Elég nyilvánvaló, hogy az emberi szövetekkel is hasonló kölcsönhatásba lép a füst, mint teszem azt a lókolbásszal. Ennek alapján kijelenthető, hogy a dohányos emberek jóval tovább élnek, mint a nemdohányzók. Az erről olvasható ellentétes statisztikák hamisak, vagy más káros hatások és véletlen miatt nem a valós értékeket mutatják.

• A dohányos dohányt füstöl el. A dohány, mint kultúrnövény, ezért kerül egyre nagyobb termőterületen termesztésre. Íme egy faj, mely evolúciós sikerességét egy emberi szokásnak köszönheti.

• A dohányzás elriasztja a szúnyogokat és egyéb vérszívókat. Az emberiség évszázadok óta sikertelenül küzd ezekkel a rovarokkal és az általuk terjesztett betegségekkel. A dohányos tudja a választ: ha mindenki dohányozna, nem lenne a szúnyogok számára táplálék, kipusztulnának, így számos halálos kór tűnne el a Föld színéről!

• A dohányzás étvágycsökkentő hatásai közismertek. A jóléti társadalmakban az elhízás egyre fokozottabban jelentkező probléma. Vonjuk le a következtetést: mivel az emberek többsége sportolni nem szeret, fogyókúrázni nem akar, akkor csak a dohányzás marad megoldásként. Kérném a kormányokat, hogy állami pénzekből a média útján népszerűsítsék a dohányzást például cigarettázási versenyek, "Ki mit szív?" műsorok sugárzásával

A kávéfogyasztóknak például jobb esélyeik vannak a máj- és vastagbélrák, a 2-es típusú cukorbetegség vagy a Parkinson-kór elkerülésére. Két 2009-es tanulmány azt is kimutatta, hogy a kávéfogyasztó férfiaknak kisebb az esélyük arra, hogy prosztatarák alakuljon ki náluk, mint azoknak, akik nem isznak kávét, azok a középkorúak pedig, akik nagyobb mennyiségben, napi 3-5 csészével fogyasztanak, jó eséllyel kerülik el az elmezavart és az Alzheimer-kórt életük későbbi szakaszában. Egy 2008-as kísérlet azt mutatta ki, hogy a kávét rendszeresen fogyasztó nők kisebb eséllyel hunynak el különböző betegségekben, mint nem fogyasztó társaik. Az eredmények a koffeinmentes kávé esetében is hasonlóak voltak, így valószínűleg nem a koffein a felelős mindezért.

Úgyhogy hajrá alkohol, cigi, kávé kétéves kortól!! (A gyámhivatal meg a bíróság is biztos támogatja ezt a módszert! És savanyúkáposztával totál ellensúlyozni lehet a káros hatásokat!)

2012. nov. 28. 08:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!:)
2012. nov. 28. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!