Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvárhatom már gyermekemtől,...

Elvárhatom már gyermekemtől, hogy egyedül egyen?

Figyelt kérdés

Februárba lesz 3 éves, de még én kanalazom neki az ételt.

Korábban mondtam már neki, hogy egyedül egyen, de olyankor 2-3 kanál után elég neki a kaja, ha én etetem akkor pedig megeszik egy rendes neki való adagot.

Kenyérnél is még mindig én csinálgatom neki a katonákat.

Mikortól esznek egyedül a gyerekek?

2012. nov. 26. 13:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is így van, igaz már ennie kellene egyedül!
2012. nov. 26. 13:52
 2/12 anonim ***** válasza:
48%

Ezt már rég elrontottad.

Olyan 1-másfél éves koruktól már egyedül tudnak enni a gyerkőcök, sőt hagyni is kell őket, hogy egyedül egyenek.

Az én fiam már 1 évesen kivette a kezemből a kanalat/villát, hogy márpedig ő egyedül eszik, sőt 6 hónapos korától az ő kezében is volt egy evőeszköz, hogy gyakoroljon, ismerkedjen vele. Kenyeret sosem katonáztam, mindig egyedül ette.

Ideje elkezdenetek megtanítani egyedül enni.

2012. nov. 26. 13:54
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia, nekem 2 éves a kislányom és most kezdte ősszel a bölcsit, ott már elvárás, hogy egyedül egyenek, csak ha nagyon muszáj, akkor segítenek be. Megkérték a szülőket is, hogy otthon se etessék a kicsiket, mert 2 évesen már tudniuk kell kanállal enni önállóan is. Zöldségek, husik is fel vannak apróra kockázva és például a bölcsiben kis teáskanállal esznek nagyon ügyesen, pohárból isznak (nem csőrösből). Nekem tetszik, hogy ennyire próbálják rávenni őket az önállóságra, nagyon sokat fejlődött pár hónap alatt. Persze mi is gyorsabban haladtunk, amikor én etettem és többet is evett, de már rájött, hogy ő is milyen ügyes és megy egyedül is, nem is engedi már, hogy segítsek. Nekem az a véleményem, hogy nem szabad a szülőknek mindent elvégezni a gyerek helyett, mert nemcsak, hogy túl kényelmes lesz, hanem önbizalom hiányos is, hogy ő azt úgysem tudja egyedül. Lassan 3 évesen meg már bőven itt az ideje az önálló evésnek.
2012. nov. 26. 13:57
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Ha eteted, csak rossz lesz neki, mert ezt fogja megszokni. Ha nem eszik eleget, vagy elég gyorsan, az az ő baja lesz. Az óvodában az ilyen korú gyerekek egyedül esznek normális tempóban, és módon. Sőt, ők terítenek stb...
2012. nov. 26. 13:57
 5/12 anonim ***** válasza:
17%
dehogy rontottad el. mivel? adj neki 1 kanalat, ha elfárad eteted. a fiam is ezt csinálta ennyi idősen. aztán bekerült az oviba, 2 hét alatt rendes adagot evett bent, meg persze itthon is, csak hát ugye a lustaság nagy úr:). ovi óta nem is negedi, h megfogjam az evőeszközét. nem kell erre ráparázni. legyen nála mindig evőeszköz, gyakoroljon, ennyi.
2012. nov. 26. 13:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Az enyém is evett egyedül 1-1,5 éves kora óta. Most 3,5 éves és én adagolom neki a kaját kanállal vagy villával néha.

Semmi gond. Lusta és kész, ahogy az előttem lévő is írja.

Az oviban fog enni ne aggódj! :))

2012. nov. 26. 14:02
 7/12 anonim ***** válasza:
30%
Nem rontottad el. Nem kell hibáztatnod semmiért magad. Adj neki evőeszközt a kezébe és gyakoroljon. Ha oviba kerül, akkor úgyis gyorsan felzárkózik a többiekhez és egyedül fog enni, mert látni fogja, hogy mindenki egyedül eszik. Addig pedig gyakorolni kell. A kenyeret is csak tedd elé, hogy ügyeskedjen egyedül.
2012. nov. 26. 14:03
 8/12 anonim ***** válasza:
58%

Igen, elvárhatod, sőt.

Nekem is van ismerősöm, egyidősek a gyerekeink, 2,5 évesek, és mondta, h ő még eteti, mert nem akarja, hogy a gyerek összekenje a fél konyhát.

Olyan másfél éves korában kezdte, hogy nem evett, ha én etettem. Persze, a plafon is olyan lett, de ez vele jár.

Ez a "neki való adag" meg, hát az ő gyomra, hadd döntse el, mennyi a neki való! :)

Egyébként én ezt a "nem eszik a gyerek egyedül" témát azért nem értem, mert mindent evőeszközzel eszik, vagy mi? A szilárd dolgokat egyedül eszi, nem? akkor tessék egyedül hagyni egy tányér főzelékkel, aztán eszik amennyi jól esik:)

2012. nov. 26. 17:18
 9/12 anonim ***** válasza:

Az elsőt én is sokáig etettem, el is várta. Persze próbálkozott egyedül is, de akkor keveset és lassan evett, én meg persze sokszor megunta, és inkább megetettem. Most már tudom, ezt nagyon nem g kellet volna. Mikor ovis lett 3 évesen, onnantól egyedül evett, mert az oviban látta a többi gyerektől, és persze ott senki nem "nyalta ki a popsiját". Hamar átállt erre, hiszen ráébredt, hogy már nagylány :)

A kisebbikkel könnyebb volt, ő ugye mindenben utánozta a nővérét, és már 11 hónaposan nem tűrte, hogy etessék. Eleinte persze a feje teteje is kajás volt, de napról-napra ügyesebb lett.

2012. nov. 26. 17:30
 10/12 anonim válasza:
Az én lányom 18 hónapos,és mindent egyedül eszik egy éves kora óta.Hagyni kell az önállóság nagyon fontos.Nálunk az oviban nagyon utálják az óvónők,ha a gyerek nem önálló,nem csak egyedül kell enniük,de egyedül teríteni,fogat mosni és még sorolhatnám.
2012. nov. 26. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!