Kisgyerek vs. Egészségügy! Mit csináltatok volna?
A kisfiam köhög, folyik az orra. Mivel bölcsis 2 hetente megjelenik nála ez a felső légúti betegség. Néha lázzal, de most nem volt lázas, viszont a köhögése eléggé nyugtalanít.
12-kor kezdődik a dokink rendelése, mi 3/4 12-re megyünk oda, általában 2. v. 3. vagyunk a sorban.
Oda értünk, kiderült, hogy a dokink nincs, helyettes van. Gondoltam oké. Előttünk 2-en voltak. Az első gyerek benn volt 40 percet, utána jött egy anyuka, aki "csak" táppénzes papírt kért, 15 perc. Közben megérkezett egy pici baba, behívták (ezzel nincs is bajom), aztán megint érkezett egy kislány, őt is behívták. Na, itt jöttünk el a rendelésről. Az előttünk várakozó anyuka is hangot adott a felháborodásának, és az utánunk érkezők is hangos zúgolódásba kezdtek.
Közben a fiam, aki 2éves: "én következek", "menjünk haza". De ezt már ordítva. Ennek nem az az oka, hogy nem tud várni, hanem mert dél helyett 11-kor kellett ebédelnie, fél 1 helyett még fél2-kor sem aludhatott. Ahogy kiléptem vele a váróteremből, elaludt az ölemben.
Mit csináltatok volna? Megvárjátok még sorra kerültök vagy ott hagytátok volna ti is a rendelést?
Értem én, hogy magyar egészségügy meg cimbora, ismerős, pénzes stb. De most kicsit besokalltam...csak úgy magamban.
Pedig így vissza kell menetek, nem? kell az orvosi igazolás majd, hogy egészséges, kellhet gyógyszer, vizsgálat.
Miért nem kopogtál be????
Ha beteg a gyerek, és szeretném, hogy lássa orvos, akkor kivárom.
Egyszer jártunk úgy mi is, hogy helyettesítés volt csak, vagy 1,5 órát vártunk a két nagyobb (2 és 4 éves) gyerekemmel. Nem volt jó, de nem futottam volna úgy neki a hétvégének, hogy ne lássa őket orvos.
Én is biztos zúgolódtam volna, de ismered a mondást,néma gyereknek...
Miért nem vontad kérdőre az asszisztenst?
Nálunk a gyerekorvosnál mindig csak érkezési sorrend van, helyettesitéskor is.
Azzal, hogy eljöttél, kivel is szúrtál ki? Csak magatokkal.
Bocsi, de én kivártam volna mert sajnos nem az orvossal szúrtál ki.
:(
Lehet bekopogtam volna hogy mégis hogyan működik ez de biztosan nem hozom el a gyereket..
Az én megoldásom más erre, de mindenki le fog pontozni, sebaj, hátha a kérdezőnek mégis válasz lesz:
én otthon kezelném, mézzel, hagymateával, fokhagymával, citrommal és jó sok fekvéssel. Garantáltan hamarabb meggyógyul, mint kéthetente gyógyszerezve. Normális orvos pedig ad igazolást utólag, én is hányszor kaptam.
Mi nagyon a természetes gyógymód híve vagyunk, s eddig be is vált. (Mindamellett a kéthetes babánkhoz anno visítva hívtam ki a gyerekorvost, mert náthás volt. Azóta ezen hahotázom, de mivel nagyon pici volt, orvost hívtam. Jó fej volt, semmit nem írt fel, orrát kellett szívni, ennyi.) Szóval nem minden helyzetben, kiütésnél rögtön orvos, de köhögés-taknyolás-láz esetén otthoni kezelés, ha nem hatna, ami kizárt, na akkor orvos.
Köszi a választ mindenkinek! A türelmetlenség szempontjából igazatok van, viszont nem puffogtam, egy szó nélkül jöttünk el a gyerekkel. Tudjátok, csak úgy belül...
Na mindegy! Vissza mentünk a dokihoz a du.-i alvás után, egy lélek nem volt a váró teremeben, viszont amit benn kaptam, .... "hova küldje pénteken a laborba a gyereket", megnézi, de..., nincs a manduláján semmi (tegnap volt). Se egy gyógyszer, se egy köptető, semmi. Ja, mondtam neki, hogy reggelre a szeme is becsipásodott eléggé, rá sem nézett, úgy írta a szemcseppet.
Ezek után (meg a 2 év tapasztalata alapján) nagyban osztom az utolsó válaszoló véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!