Hogy jut időtök két gyermek mellett minden másra?
4 és 2,5 évesek.
Mindenbe bevonom őket, amibe csak lehet ( egészen a kezdetektől). Egyrészt így mégiscsak együtt vagyunk, lehet közben beszélgetni/énekelni/mókázni stb, másfelől sokat tanulnak, fejlődnek mindenféle képességeikben. Az más kérdés, hogy így 5x annyi idő elintézni a dolgokat, de legalább nem az van állandóan, hogy ők nyaggatnak hogy "anyúúú, mikor jácccol már velem?" - én meg folyton elhajtanám őket...
ezen kívül sok mindent csinálok meg amikor ők már elaludtak este, illetve megfogadtam, hogy a házartartás másodlagos és ők az elsők, úgyhogy ennek fényében átgondoltam, mit tudok leredukálni az itthoni munkák közül. pl nem vasalok (mert ha jól teregetek és szépen hajtogatok akkor nincs rá szükség és csak az időt rabolta), összekuporgattam nagy nehezen egy mosgatógépre és egy álom, hogy mennyi időt megspórol nekem, na meg néha befogom a férjem pl megkérem ,hogy segítsen ezt-azt megcsinálni, már egész jól belejött ;)
Semmi segítségem, apára sem számíthatok, még hétvégén sem.
Van hogy szalad a lakás, de általában estére mindennel végzek. 6-kor kelek, onnantól kezdve este 10-11-ig nincs megállás. Mondjuk nekem a nagy már ovis, de mikor a kicsi született még a nagy is itthon volt. Muszáj volt megoldanom, nem volt más választásom.
Reggel indítom a mosógépet, mosogatógépet, amit este bepakolok, mire az oviból hazaérek lehet teregetni és kipakolni a mosogatógépet. Délelőtt a kicsi (2 éves lesz) előszeretettel jön porszívózni, port törölni, az olyan munka, amiben nem tud segíteni marad a délutáni szunya idejére. Mikor hazaérünk az oviból, akkor már csak velük foglalkozom, fektetés után jöhet a pakolás. :))
Annyi könnyebbséget engedélyeztem magamnak, hogy ha nagyon olyanom van, hogy nincs kedvem, vagy nem tudok főzni, akkor a közelben vagy egy kis kifőzde, oda elmegyünk ebédért.
Szoktak pl. aludni. :) De elvannak magukban is. A nagy sajnos elég sok videót néz, a kicsi meg matat, ha hiányzom neki, kiviszem magammal a konyhába.
Nálunk a vacsi előtti másfél óra a közös játék ideje, egyébként mindenki csinálja a dolgát. Csak érdekességképpen mondom el, hogy amíg csak egy volt, nekem sem volt időm soha semmire, de amióta kettő van, muszáj vagyok jobban összeszedni magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!