Mit tegyek, ha a nagytesó bántja a kicsit?
Figyelt kérdés
Hogy oldjam meg ezt a helyzetet?A fiam 3 éves a lányom 10 hónapos.Megértem,hogy féltékeny,de annyira fáj,amikor látom,hogy meglöki,elvesz tőle játékot...!2012. nov. 20. 14:07
1/10 anonim válasza:
Van ismerősöm, aki nem tudja letenni sem a gyereket, mert azonnal vadállatkodik vele a nagy, volt, hogy a babakocsit felborította, amikor az anyja egy pillanatra felborult, és nem tudnak vele mit csinálni. Az anyuka a wc-re is viszi magával a kicsit.
2/10 anonim válasza:
próbáld vele éreztetni, hogy ő is ugyanolyan fontos neked, és hogy a kicsi nem az ellensége, nem a riválisa, hanem a testvére!
ne kivételezz egyikkel sem, próbálj következetes lenni és semmiféleképpen ne szidd le a nagyobbat, ha pl. meglöki a kisebbet. inkább próbáld megmagyarázni, vagyis értésére adni, hogy ez nem helyes stb.
3/10 anonim válasza:
Próbáld biztosítani róla, hogy őt is szereted. Nyilván így van, de a nagynak kell rájönni.
4/10 anonim válasza:
a 3 éves kisfiad valószínűleg most van a dac korszakban vagyis az van amit ő akar. Ebben az esetben érdemes a nagyobbat egy picit megbüntetni valahogy ha úgy látod, hogy direkt bántja a kicsit vagy éreztetni vele hogy ezt nem szabad
5/10 porcukormókus válasza:
Részben egyetértek a második válaszolóval, de szerintem ha a nagy direkt meglöki a kicsit, azért igenis le kell szidni. Ezt már meg kell tanulnia, 3évesen már nem olyan kicsi. Én a 18hónapos lányomnaknak sem engedem, hogy piszkálja a 2hónapos öccsét, ha mégis, akkor naná hogy leszídom. Mellesleg imádja, de néha azért bepróbálkozik.. :)
6/10 Denisa W. válasza:
Hát, nálunk már kapott a nagyobb egy fülest, amikor nagyon durván bántotta a kicsit... Naponta többször is el kell mondanom a nagynak, hogy nem szabad bántani a kistesót, mert ő még kisbaba, sérülékeny, hogy nem vesszük el tőle a játékot, hiszen úgyis 2 perc múlva magától lerakja és akkor a nagy játszhat vele, hogy a kistesó azért követi mindenfelé mert szereti őt és szeretne vele játszani, hogy anya nagyon szomorú, ha bántja a kicsit, stb. Az segít még, hogy egy-egy incidens után odaülök a nagy mellé, megölelem, és többször is elmondom neki, hogy nagyon szeretem őt, de ha bántja a kicsit, nagyon szomorú/mérges vagyok, és újra elmagyarázom, miért rossz az, amit csinált. Ha a kicsi akarja elvenni tőle a játékot, azt sem engedem, illetve őt is "megdorgálom", ha rosszalkodik, így láthatja a nagy, hogy nincs kivételezés. Egyébként nálunk ugyanilyen korúak-neműek a gyerkőcök.
7/10 anonim válasza:
Nálam is ez volt,pedig az én fiam 7 éves a legkisebbik fiam most 4 hónapos.Egyetlen megoldás ha úgy foglalkozol vele mint a legkisebbel,ha a picit babusgatod a nagyot is kell,ha csinálsz neki teát a nagynak is.A lényeg hogy őt is szereted,vele is foglalkozol annyit mint a kicsivel.Csináljatok együtt mindent minél többször vond be őt is ha a picivel foglalkozol,fürdetés etetés st.
8/10 anonim válasza:
Nálunk kábé ugyanúgy megy, mint Denisa-éknál, mindkettőt megdorgáljuk, ha bántja a másikat, de ugyanakkor biztosítjuk is róla őket, hogy nagyon szeretjük. Sokat beszélgetünk és játszunk együtt, és ezeken keresztül mindig adott helyzetben oldjuk meg a konfliktusokat (egyelőre nekünk, felnőtteknek kell, mert a nagy 2,5, a kicsi 1,5 éves)
9/10 anonim válasza:
Nálunk is pont ennyi idősek a gyerekek. Eddig nem volt gond. Lányom most kezdte az ovit 2hónapja. Most kezdte el, hogy pl öcsike belé kapaszkodva akar felállni és véletlenül meghúzza a haját ő erőböl visszahúzza vagy ellöki. Hiába beszélgetek el vele bocsánatot kér, de a következő pillanatban már megint sír a kicsi, mert a nagy durva vele. Nem könnyű! Én igenis rászólok a nagyra ha már a szép szó nem segít. Csak reménykedem, hogy idővel könnyebb lesz.
10/10 anonim válasza:
Ha még bárki erre jár a kérdező vagy válaszoló, később hogy alakult a gyerekeknel a helyzet? Nálunk most van ugyanaz a szitu ugyanígy 3 evés és 9 hónapos gyerekekkel. Fel évig minta tesó volt a nagy mióta a pici helyvaltoztat azóta bántja és nem szereti ezt hangoztatja is. Amióta ugye több figyelmet igényel. Mindent próbálok amiket itt is írtatok de borzasztoan kivagyok tőle már, persze vannak jó napjai nem is egy a de aztán jön havonta egy két olyan nap hogy te jó ég... tudnátok bármit mondani hogy várható e javulás és mégis mikor? Köszi előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!