Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen hagytad magára...

Mennyi idősen hagytad magára gyermekedet pl. míg lementél a boltba?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3,5 éves, de még a postát is felhozatom, még arra az időre sem magára hagyni. (5. emeleten lakunk) Barátnőm meg simán magára hagyja a kislányát (szintén 3,5 éves), míg lemegy a boltba (kb. 20 perc). Én nem merném, bármi történhet akár 5 perc alatt is. vagy csak én vagyok "gyáva" ilyen szempontból?
2012. nov. 18. 09:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
próbáld elmagyarázni neki,hogy fordítsa meg a dolgot,mi van ha vele történik utközben valami?ha elesik,vagy rosszul lesz,vagy beszorul a liftbe,sose tudni,mi lesz akkor a bent lévő gyerekével?ne kisértse a sorsot,igy is jönnek a bajok csőstőt,ha nem teszünk ellene akkor is.de ha tehetünk elözzük meg.
2012. nov. 18. 17:25
 12/18 anonim ***** válasza:
6 éves a lányom, de még nem mernék elmenni a boltba úgy, hogy ő egyedül itthon marad. Az udvarra, kertbe kimegyek, ha ő épp mesét akar nézni. Olyankor tud szólni, ha kell valami, vagy bármi gondja van. Itthon szerintem akkor hagynám egyedül, ha már biztonságosan tudná kezelni a telefont, hogy bárkit fel tudjon hívni, ha gond van. Úgy 8-9 éves kora körül.
2012. nov. 18. 21:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Én fiam még csak 1,5 éves, így még itthon tudom hagyni, ha egyedül vagyok és le kell vinnem a kutyákat, mert rácsoságyban van és viszem a babyőrt magammal és csak addig sétálok amíg van vétel és persze csak mikor alszik. Ilyen csak párszor volt eddig, mikor párom pár napo külföldön volt illetve most a héten kórházban és csak 5 percre megyek le ilyenkor az ebekkel.

Postáért nem szoktunk lemenni soha minek, amikor haza fele jövünk ki vesszük, de mondjuk azért a szemetet simán kiviszem bármikor.

De egy 2-3 éves mellől már nem mennék el kuytázni sem, mivel már nem rácsoságyben van és bármit csinálhat. Boltba semekkora gyerekmellől nem mennék. Azért amiket írtok, hoyg 10 évesen nem lehet otthon hagyni az kicsit durva. Egy ennyi idős gyerek már egyedül jön megy iskolából és nem lehet otthon hagyni 20 percre.

2012. nov. 18. 22:20
 14/18 anonim ***** válasza:
Hát én másfél éveset se hagynék egyedül...
2012. nov. 18. 22:36
 15/18 anonim ***** válasza:
Mint írtam csak akkor mikor aludt és a bébiőr nálam volt halottam volna ha gond van. Én sem szívesen teszem, de nem is van néha más választása az embernek.
2012. nov. 18. 22:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Kertes házban lakunk és tök egyedül vagyok a lányommal,egy percre sem hagynám csak úgy magára!!!

Ha alszik ,még rácsos ágyban ,elintézem a kinti teendőket.

Még igy is sokszor van eszemben és tényleg rettegek ettől,hogy mi lenne ha rosszul lennék (soha sem tudhatjuk) a gyerek kiorditaná a lelkét,vagy isten tudja...

2012. nov. 18. 23:00
 17/18 anonim ***** válasza:

És ha közben kigyullad a lakás (elektromos tűz), vagy betörnek, vagy te töröd bele a kulcsot a zárba, és nem tudsz visszamenni, vagy ezen kívül még ezer dolog történhet, amikor nem elég öt percen belül ott teremni, hanem 5 másodpercen belül kell!!! (pl álmában hány és fuldokani kezd tőle)

Már elnézést de ki nem carja le a kutyákat, ha a gyerek meg a kutya között kell választani???

Bocsánat.... annyira végtelenül felelőtlenek, buták, meggondolatlanok, éretlenek, kiakasztóak, elkeserítőek tudnak lenni az emberek.... egy másfél éves gyereket a kutyák miatt magára hagyni?????? Egy bébiőrben bízva? Annak a gyereknek az anyja kell vagy az apja, nem bébiőr! A bébiőr nem tud segíteni neki, ha bajba kerül! Más felelős ember meg évekig küzd, hogy gyereke lehessen, annak meg miért nem lesz?? Biztos, hogy semmi igazság nincs. Valaki magyarázza már meg, hogy én vagyok hülye vagy a tükör görbe....

2012. nov. 19. 14:02
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem hagyom magára, csak kimegyek pár percre. Ha gond van 30 mp alatt fent vagyok. A kutyákat akkor is le kell vinni.

Mondjuk ezt pont nem jónak írod, mert 4,5 évig küzdöttünk érte, több doki szerint nem is lehet gyerekünka 4. lombra fogant, a 3. lombikba majdnem belehalt 1,5 hétig voltam intenzív osztályon, szóval hidd el nem pottyant az ölünkbe.

De az élet nem áll meg azért. Anyám szerint simán otthon hagyhatnám több időre és régen ez így is volt simán elmentek az emberek a boltba amíg a gyerek aludt ez volt a megszokott. Nem azt mondom, hogy ez a követendő, de egy nugodtan alvó 1,5 évesnek semmi baja nem lesz.

2012. nov. 19. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!