Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3éves gyereked ki tudja már...

3éves gyereked ki tudja már köpni a fogkrémet?

Figyelt kérdés

A lányomnak egy hete volt a 3. szülinapja. Minden este fogmosáskor mondom neki, hogy köpje ki a fogkrémet. Mondom neki hogy tartsa, ne nyelje le, és tolja ki a nyelvével a fogkrémet, de ő ehelyett fölé hajol, lenyeli a fogkrémet, és utána cuppogtat, mint aki ki akarja köpni. Hogyan taníthatom meg neki, hogy hogy kell kiköpni?

Köszönöm.

2012. nov. 15. 12:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

igen, nyár óta kiköpi :)

néztük a tv macit... :D

kis pohárba is kap ugye vízet, azzal gargarizál, majd kiköpi, ezt előbb csinálta mint a fogkrém kiköpését, talán ezzel tanulta meg. most lesz 3 éves

2012. nov. 15. 12:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kétévesem is kiköpi. Bár ő mindent kiköp 1 éves kora óta, van reflexe rá :) Nem tudom, hogyan kellene megtanítani neki. Talán mutogasd. Próbáljátok először csak vízzel gyakorolni.
2012. nov. 15. 12:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
igen, ki tudja köpni, mellettem mos fogat, így átja, hogy hogy kell, illetve kapott fogmosópoharat, először azzal tanultuk, hogy a vizet nem nyeljük le, hanem kiköpjük. Egy ideig mindig lenyelte és egy kis nyálat köpött ki utána, de nyár óta már remekül megy a folyamat. Helyette a fogkefét rágja, erről nem tudom leszoktatni... November végén lesz 3 éves.
2012. nov. 15. 12:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi kicsit enyhén langyos vízzel csinálgattuk ezt hogy szánkba vettük és kiköptük.De kizárólag csak is a fürdőszobába a mosdóba.

Nehogy az étellel is ezt csinálja,tehát először öblögetés és csak azután a fogkrémmel,ha már megtanulta kiköpni a vizet a szájából. :) sok sikert,,:)

2012. nov. 15. 12:51
 5/7 anonim ***** válasza:

ne a fogkrémet köpesd ki vele hanem a vizet amit utánna kell a szájába vennie.

lányom 2 éves de már hónapok óta kitudja köpni. apja mindta neki hogy vegyen a szájába vizet és köpje ki. azóta állandóan ezt akarná csinálni, nehéz volt elmagyarázni hogy csak fogmosáskor van ez.

2012. nov. 15. 13:25
 6/7 anonim ***** válasza:
2 éves koruk óta kiköpik a gyerekek. Én mindig együtt mostam velük fogat, és gyakoroltattam az utánzást. Nálunk ez vált be.
2012. nov. 15. 13:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is már 2 éves korától kiköpi. Mondjuk vagy velem, vagy apujával együtt mos fogat, így látja mit hogyan kell csinálni. :) Majomparádé, utánozva tanulta meg.
2012. nov. 15. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!