Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Reggel hol, meddig lehet...

Reggel hol, meddig lehet beérni legkésőbb az óvodákba? Hány fősek és milyen típusúak azok a konkrét óvodai csoportok?

Figyelt kérdés

Konkrét válaszokat várnék, mint pl.:

- Budapest, 12. kerület, beérkezés 9-ig, 25 fős, vegyes csoport, alapítványi.

- Érd, 8-ig, 30 fős, homogén csoport, önkormányzati.

Köszönöm!

#óvoda #házirend #reggeli beérkezés #csoportszám
2012. nov. 13. 11:24
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
64%

Igazad lehet kérdező, de én akkor is az óvónővel értek egyet! Az óvodára nem, mint gyerekmegőrző intézményre kell tekinteni. Az óvi arra van, hogy felkészítsék a gyereket az iskolára, ami szerintem egy hatalmas feladat, mind a gyereknek, mind az óvónőknek, és mind nekünk szülőknek. És a felkészítés nem nagycsoportban kezdődik, hanem onnantól kezdve, hogy bevették az oviba.

Én kis tesóval vagyok itthon, a lányom mégis legkésőbb 8-ra, de általában előbb benn van az oviban, pedig ő is nehezen kelő. És nem azért viszem korán, hogy gyorsan megszabaduljak tőle, hanem azért mert igenis hozzá kell szokni, hogy ezentúl már ez lesz, ha tetszik ha nem. Nálunk a suliban ha nem érsz be pontosan, nem igazolatlan órát hanem egyenesen igazolatlan napot adnak. Ha nem szokik hozzá kis korában a pontossághoz, később megette a fene. Plusz nálunk már reggel tartanak foglalkozásokat, 3/4 8-tól, azoknak akik akkor már ott vannak az oviban. És bármennyire is nehezen kelünk nem szeretném, hogy a lányom ezekről lemaradjon, rengetegen vannak a csoportban, ilyenkor több idő van egy-egy gyerekre, mert reggel még kevesebben vannak.

2012. nov. 13. 20:57
 32/42 anonim ***** válasza:
30%
Hát én veled értek egyet, kedves kérdező. Engem baromira idegesítene, ha 8-ra kellene beérni az oviba, tuti kiverném a balhét. A foglalkozások 9-kor szoktak kezdődni nálunk, addig célszerű beérni. Nagycsoportban ezt komolyan veszik, kiscsoportban még kevésbé. Szerintem ez így normális. És egy kis rugalmasságnak olykor bele kell férnie. Szerintem sem 3 évesen kell hozzászoknia az iskolás napirendhez. Túlzás, ami nálatok megy. Sajnálom, hogy nem tudsz tenni semmit.
2012. nov. 14. 04:12
 33/42 anonim ***** válasza:
Sőt, egyenesen sztrájkolni kellene! Be se vegyetek a gyereket az oviba! Vagy tüntet héttel, hogy kezdődjön az iskola fel kilenckor, mint Hollandiában!
2012. nov. 14. 05:45
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Ez az, verd csak ki a balhét, utolsó előtti! Ez a megoldás mindenre, és jó példa a gyerek előtt is. Valami nem tetszik, verjük ki a balhét!
2012. nov. 14. 06:24
 35/42 anonim ***** válasza:
78%

27es válaszoló vagyok

2014. 09.01-én lép hatályba a törvény az a törvény, hogy a 3 éves gyereket óvodába kell vinni. Addig, ha ennyire megterhelő számodra az, hogy alkalmazkodj az intézményhez, akkor NE TEDD!!!

Vedd ki a gyereket, foglalkozz vele otthon, hiszen úgyis annyira tudod, hogy mi a jó a TE gyermekednek. Így legalább nem kell igazodnod a többi 20-25 gyerekhez a csoportban, akikre a óvónőknek persze tekintettel kell lennie, hiszen ez a munkája.

Te a fél 9et tartod rugalmasnak, a másik anyuka 9et, lehet, hogy valakinek a 10 óra jönne be, akkor most kihez igazodjanak.

Aztán jön a ebéd délben, valaki ebéd előtt, valaki ebéd után viszi haza, ja nekem pont 1 óra lenne megfelelő! akkor miért nem lehet hazavinni, mert ha fél 1ig nem viszik el, akkor megy aludni.... lehet még kifogásokat keresni, de mikor beírattad az intézménybe, akkor lehetőséged volt tájékozódni a házirendről. Elfogadtad? Alkalmazkodj!

2012. nov. 14. 09:16
 36/42 A kérdező kommentje:
Elfogadtam, nem vertem ki balhét. Nem kell nekem esni! Más ovi lehetőségünk nincs, ez van... Kíváncsi voltam, máshol hogy megy ez, mert kicsit rugalmatlannak találtam és úgy tapasztaltam, hogy a legtöbb helyen rugalmasabbak. Az itteni válaszokból is kiderül, hogy 10-ből kb. 1-2 oviban kell csak 8-ig bevinni a gyereket, a legtöbb helyen 1/2 9-ig, 9-ig. Ez nekem szimpatikusabb. Ennyi. Szerintem ráér a gyerek a szigorú napirenddel az iskoláig. Tudom jól, hogy nem gyerekmegörző és azt is tudom, milyen szerepe, jelentősége van az ovinak... De én a nagyobb rugalmasság híve vagyok, ahogy a beszoktatásnál is az egyénreszabottabbat tartom jónak, akkor is, ha az óvónőknek kényelmesebb az egyenbeszoktatás, vagy sok gyereknél működőképes a zokogva elveszem anyától megoldás, attól még nem mindenkinél ez a jó.
2012. nov. 14. 11:43
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

31-es vagyok. Nekem is az jutott eszembe, hogy hogy ha ennyire nem tudsz alkalmazkodni és azt írod, hogy nem is vagytok rászorulva az ovi, akkor miért viszed? Fog otthon és akkor senkihez nem kell alkalmazkodni, és vidd az utolsó kötelező évre.

Szerintem mindenki tudna valamit mondani, hogy neki mitől lenne jobb az ovi, miben legyenek rugalmasabbak. 25-30 gyereknél megoldhatatlan, hogy mindenkinek jó legyen. Ez van az intézményekhez nekünk kell alkalmazkodni, nem nekik hozzánk. Nekem is tök jó lenne, ha a nagyot elhozhatnám már délben, mert a kicsi 1 órára teljesen ko, bealszik, aztán felébred, aztán nagy hisztik árán tudom csak vissza altatni. De ez az én problémám, nem hibáztatom érte az ovit.

2012. nov. 14. 13:51
 38/42 A kérdező kommentje:
Hol írtam én ezeket??? Sajnos rá vagyunk szorulva, idén már a kisebbiket bölcsibe is kellett adnom, mert dolgoznom kell. Eddig nem aludt az oviban a nagy, de most már azt is meg kell szoknia. A közösségbe járást meg fontosnak, jónak tartom, azért volt eddig is.
2012. nov. 14. 14:02
 39/42 anonim ***** válasza:
De akkor nem értem. Te hányra jársz dolgozni, hogy fél 9-re akarod a gyereket oviba vinni??? Mert ha én visszamegyek az enyém fél 7-kor már ott lesz, hogy beérjek melóba.
2012. nov. 14. 15:53
 40/42 A kérdező kommentje:
Egyelőre 6 órában és 1/2 9 után megyek.
2012. nov. 14. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!