Reggel hol, meddig lehet beérni legkésőbb az óvodákba? Hány fősek és milyen típusúak azok a konkrét óvodai csoportok?
Konkrét válaszokat várnék, mint pl.:
- Budapest, 12. kerület, beérkezés 9-ig, 25 fős, vegyes csoport, alapítványi.
- Érd, 8-ig, 30 fős, homogén csoport, önkormányzati.
Köszönöm!
Igazad lehet kérdező, de én akkor is az óvónővel értek egyet! Az óvodára nem, mint gyerekmegőrző intézményre kell tekinteni. Az óvi arra van, hogy felkészítsék a gyereket az iskolára, ami szerintem egy hatalmas feladat, mind a gyereknek, mind az óvónőknek, és mind nekünk szülőknek. És a felkészítés nem nagycsoportban kezdődik, hanem onnantól kezdve, hogy bevették az oviba.
Én kis tesóval vagyok itthon, a lányom mégis legkésőbb 8-ra, de általában előbb benn van az oviban, pedig ő is nehezen kelő. És nem azért viszem korán, hogy gyorsan megszabaduljak tőle, hanem azért mert igenis hozzá kell szokni, hogy ezentúl már ez lesz, ha tetszik ha nem. Nálunk a suliban ha nem érsz be pontosan, nem igazolatlan órát hanem egyenesen igazolatlan napot adnak. Ha nem szokik hozzá kis korában a pontossághoz, később megette a fene. Plusz nálunk már reggel tartanak foglalkozásokat, 3/4 8-tól, azoknak akik akkor már ott vannak az oviban. És bármennyire is nehezen kelünk nem szeretném, hogy a lányom ezekről lemaradjon, rengetegen vannak a csoportban, ilyenkor több idő van egy-egy gyerekre, mert reggel még kevesebben vannak.
27es válaszoló vagyok
2014. 09.01-én lép hatályba a törvény az a törvény, hogy a 3 éves gyereket óvodába kell vinni. Addig, ha ennyire megterhelő számodra az, hogy alkalmazkodj az intézményhez, akkor NE TEDD!!!
Vedd ki a gyereket, foglalkozz vele otthon, hiszen úgyis annyira tudod, hogy mi a jó a TE gyermekednek. Így legalább nem kell igazodnod a többi 20-25 gyerekhez a csoportban, akikre a óvónőknek persze tekintettel kell lennie, hiszen ez a munkája.
Te a fél 9et tartod rugalmasnak, a másik anyuka 9et, lehet, hogy valakinek a 10 óra jönne be, akkor most kihez igazodjanak.
Aztán jön a ebéd délben, valaki ebéd előtt, valaki ebéd után viszi haza, ja nekem pont 1 óra lenne megfelelő! akkor miért nem lehet hazavinni, mert ha fél 1ig nem viszik el, akkor megy aludni.... lehet még kifogásokat keresni, de mikor beírattad az intézménybe, akkor lehetőséged volt tájékozódni a házirendről. Elfogadtad? Alkalmazkodj!
31-es vagyok. Nekem is az jutott eszembe, hogy hogy ha ennyire nem tudsz alkalmazkodni és azt írod, hogy nem is vagytok rászorulva az ovi, akkor miért viszed? Fog otthon és akkor senkihez nem kell alkalmazkodni, és vidd az utolsó kötelező évre.
Szerintem mindenki tudna valamit mondani, hogy neki mitől lenne jobb az ovi, miben legyenek rugalmasabbak. 25-30 gyereknél megoldhatatlan, hogy mindenkinek jó legyen. Ez van az intézményekhez nekünk kell alkalmazkodni, nem nekik hozzánk. Nekem is tök jó lenne, ha a nagyot elhozhatnám már délben, mert a kicsi 1 órára teljesen ko, bealszik, aztán felébred, aztán nagy hisztik árán tudom csak vissza altatni. De ez az én problémám, nem hibáztatom érte az ovit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!