Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Reggel hol, meddig lehet...

Reggel hol, meddig lehet beérni legkésőbb az óvodákba? Hány fősek és milyen típusúak azok a konkrét óvodai csoportok?

Figyelt kérdés

Konkrét válaszokat várnék, mint pl.:

- Budapest, 12. kerület, beérkezés 9-ig, 25 fős, vegyes csoport, alapítványi.

- Érd, 8-ig, 30 fős, homogén csoport, önkormányzati.

Köszönöm!

#óvoda #házirend #reggeli beérkezés #csoportszám
2012. nov. 13. 11:24
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Nem sokáig. Kötelező lesz... Talán 2014-től.
2012. nov. 13. 15:09
 22/42 anonim ***** válasza:
32%
Ennyi erovel azon is haboroghatnanak, hogy miert kell az iskolaba haromnegyed nyolcra jarni. Szabaly. Rendszer. Ennyi.
2012. nov. 13. 15:10
 23/42 A kérdező kommentje:
Persze lehet kérvényezni, hogy ne, de alapból mindenkinek kellene járni. Ezek a tervek. A megvalósítás az más kérdés... (Szerintem 3-4 éves gyerekeknél nem olyan szükséges ez a fajta merevség, szigorú napirend. Elég az iskolakezdős nagycsoportosoknál - de ott sem túl vaskalaposan, vagy akár csak az iskolában.)
2012. nov. 13. 15:13
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted hogy lehet ugy napirendet felallitani, ha akkor viszik a gyereket, amikor akarjak? A 8 ora nem egy veszes idopont.
2012. nov. 13. 15:15
 25/42 A kérdező kommentje:
Azért az iskola az már merőben más. Ott komoly feladatok, órák, tanulás folyik. Ott érthető, hogy nem lehet össze-vissza érkezni, késni. Ott nem lehet sokkal korábban sem beadni a gyereket, mert talán nincs felügyelet, vagy nem tudom, tehát a sok dolgozó szülő miatt sem lehet ott később kezdeni. Meg a tanuláshoz jó a 8 órás kezdés. Az ovi még nem erről szól.
2012. nov. 13. 15:16
 26/42 A kérdező kommentje:
Nem akkor amikor akarják. Én a 1/2 9-9-ig tartó beérkezést tartom rugalmasnak. Utána már tényleg zavaró a foglalkozások miatt.
2012. nov. 13. 15:17
 27/42 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 lehetőség van, vagy viszed reggel 8ig, vagy háromnegyed 9tő 9ig. 8tól háromnegyed 9ig reggeliznek, és nem szeretik, ha reggeli közben "esik be" valaki. 9kor kezdődik a foglalkozás.

Kivéve kedd és csütörtök. Kedden úszásoktatás van 8tól, így fél 8ra kell menni, csütörtökön torna van, így amiatt kell korábban menni.

Kedden egyenesen az uszodába is vihetem 8ra.

19 fő, homogén középsősök, egyházi fenntartású vidéken (7000 fős település)

2012. nov. 13. 15:17
 28/42 anonim ***** válasza:
65%
Normalis ovodaban is komoly foglalkozasok vannak.
2012. nov. 13. 16:17
 29/42 anonim ***** válasza:
73%

Bocsánat, az oviban is komoly munka zajlik, még ha úgy is tűnik, hogy a gyerekek egész nap csak játszanak. Sőt, a legjobb oviban tényleg egész nap "csak" játszanak, így élik meg a gyerekek. Más kérdés, hogy valójában tudatos, komoly, tervezett, szervezett munka folyik.

Óvónő vagyok, mi nem szabtunk időhatárt, nincs kapuzárás, de valóban jó, ha 8 negyed 9-ig beérkeznek a gyerekek. A gyerekek miatt! Aki későn jön, egyszerűen nem tudja jól kijátszani magát. Nálunk általában be is érnek a gyerekek 8 körül, 1-3 olyan gyerek van, aki rendszeresen 9 körül ér oda. És látszik is a napján, mert egyrészt nem ül le tízóraizni, mert nem éhes, evett otthon (a szülő pedig kifizeti a tízórai árát is, a gyerek meg megéhezik 11-kor, amikor már nincs tízórai, de még nincs ebéd sem).....nem tud egy jóízű játékban elmélyedni, mert fél 10-kor kezdjük a mindennapos mesélést, amikor is elpakoljuk a játékokat. A foglalkozások folyamatosan mennek fél 8-tól, mikrocsoportokban, de a 9 után érkező gyerekek először általában a barátaikat keresik, megmutatják, mit hoztak, elkezdenek "összemelegedni"... nekifognak játszani, vagy odajönnek a foglalkozáshoz, de 9 után már a vége felé járunk az utolsó csapattal is....tehát se egy jót nem tud játszani a barátaival, se meg nem éhezik a tízóraizáshoz, se a foglalkozásban nem tud már igazán részt venni.....tényleg az a jó, ha 8 körül beér.

2012. nov. 13. 16:20
 30/42 A kérdező kommentje:
Hát, én nem 9 után, hanem 9 előtt érkezésről írtam. Illetve kis rugalmasságról. Tudom jól, hogy rendes, jó foglalkozások vannak a gyerekeknek, de az mégis más, mint egy iskola. Más, mint a 45 perces, egy helyben ülős tanórák.
2012. nov. 13. 17:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!