Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyermeketek hogy áll a...

2 éves gyermeketek hogy áll a beszéddel?

Figyelt kérdés
Mikor kezdett el beszélni, és mennyire érthető akár idegen számára is a beszéde? Nálunk 2-3 hónapja indult be a dolog 20 hónaposan, de a legtöbb szó még nem tiszta. Mindent mond, ismétel, de a legtöbb szó nem tisztán érthető. Normális ez így, vagy már rendesen kellene beszélnie?
2012. nov. 12. 14:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
2 szülinapján kezdett el csiripelni a lányom ma már mondatoba nyomja
2012. nov. 12. 14:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 21 hónapos, de csak annyit mond hogy apa, papa, szisza (cica). Abszolút nem érdekli hogy mást is mondjon, pedig szerintem simán tudná utánozni az általunk mondott szavakat. Úgyhogy mi még várunk :)
2012. nov. 12. 14:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kellene :)

Az enyém másfél évesen kezdett érthetően,2 évesen már mondatokban....de a környezetemben még 2 kislány van ugyanígy,a többiek még csak "gyakorolnak" :D

Nem egyformán fejlődnek!!!

2012. nov. 12. 14:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Az én lányom is mondatokat mond (3-4 szót összerak), de nagyon pöszén, furcsán ejti a szavakat, illetve a szavak vége még néhol hiányzik, vagy valami általa kedvelt véget kapnak. :)
2012. nov. 12. 14:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam 2 éves, másfél évesen kezdett el szavakat mondani, esetleg 1-2 szót összekapcsolni,de ez még nagyon ritka volt,inkább csak utánzott.

Most elég szépen,érthetően beszél mások számára is.Persze vannak dolgok, ami mondjuk új, épp most tanulta,azt nem mindenki érti meg.

De ez egyénenként nagyon változó, 3 éves korig teljesen normális, ha alig beszél egy gyerek.A lényeg, hogy megértse amit mondanak neki.

A pöszeség is teljesen normális,életkori sajátosság,a legtöbb gyerek ezt is elhagyja 3-4 éves kora körül.

2012. nov. 12. 14:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
2,5 évesen kezdett el beszélni a kislányom, előtte semmi. Még midig elég érthetetlen amit mond, kell hozzá fantázia. Viszont nagyon ügyes a mozgása. Lovagol, korcsolyázik, ügyes a sportokban. Változó, hogy éppen mire koncentrálnak, és elég eltérően fejlődnek.
2012. nov. 12. 15:48
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Írjatok még!!! :)
2012. nov. 12. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Kisfiam nagyon hamar kezdte a dumálást, másfél évesen már 2-3 szavas rövid mondatokban beszélt, két éves korára már be nem állt a szája. Természetesen r és l betű helyett akkor még j-t mondott. Most 3 éves múlt, az r és l betűk már mennek, óriási szókincse van, nagyon választékosan beszél, viszont full pösze, ugyanis az s, sz, z, zs, c, cs betűket egyformán mondja: kidugja a nyelvét. Szerintem ez nem fog magától elmúlni, abban biztos vagyok, hogy neki logopédus kell majd.

De nyugi, 2 évesen ez még totál normális dolog, és hidd el, hogy szépen fejlődik a picikéd. :)

2012. nov. 12. 22:12
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányaim későn kezdtek beszélni. 2 éves kor körül 2-3 szavas mondatokat mondtak. A kisebbik most 2 éves és 8 hónapos, még mindig nem beszél szép, kerek mondatokban (csak 4-5 szavas mondatokban) és nem mindig érthető. A nagyobbik még lassabban haladt, de ovira már egész jól beszélt. Most 4,5 éves, nem tökéletesen ejti ki a hangokat, de nagyon szépen, változatosan beszél, gazdag a szókincse. Szerintem nem kell aggódni. Tökéletes az is, ha 2 évesen szavakat mond, ismétel, pár szavas mondatokat mond. Én úgy tudom, hogy a lényeg, hogy 2 éves korig kezdjen el szavakat mondani, 2,5- 3 éves koráig meg (egyszerűbb) mondatokban elkezdeni beszélni.
2012. nov. 13. 10:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Két nap múlva lesz két éves.

Nagyon ügyesen beszél, nagyon sok szót tud már, kb másfél éves lehetett mikor elkezdett dumálni.

már ügyesen mondatokat is mond.

Anya,jégszi, dede séta. Van amit nem tud hgelyesen kiejteni, de mások számára is érthető.

Pl a gyere=dede, a büfi=böszi(valamiért a szavak közepéven lévő f betűt sz-nek ejti).

2012. nov. 13. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!