Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16 hónapos kisfiam egyáltalán...

16 hónapos kisfiam egyáltalán nem eszik semmilyen kenyérfélét. Tésztafélét is csak módjával. Ez utalhat valami bajra?

Figyelt kérdés
Minden nap megpróbálkozom adni neki. Se kenyeret,se kiflit,de zsömlét,se péksütit.A szalámit leszedegeti, a kenőmájast lenyalogatja.Ha adok neki valamilyen zöldséget,akkor még a szalámit is félrerakja. A kenyeret szó szerint elhajítja!!! Egyedül a tejbegrízt eszi,de azt nem adhatok minden vacsorára! A tészták közül is csak 1-2-őt eszik meg. Kezdjek aggódni?

2012. nov. 12. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
detto nagy nagy ritkán eszik kenyércsücskét kiflit és zsemlét de önmagába megkenve nem
2012. nov. 12. 13:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ne. Véleményem szerint csak arról van szó, hogy hagytad, hogy ezt csinálja, így nem ismeri az ízét. Én különösen hárklis vagyok a válogatósságra,mert a párom nagyon az. De ha az egyik tésztát megeszi akkor meg kell enni a másikat is, hisz az íze ugyanaz, csak az alakja más. A feltét esetében szintén.
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom meg a tejet (tápszert, tejitalt) nem issza, semmilyen formában.

Aggódtam én is, a doki meg mindig csak néz rám nagy szemekkel, mert szerinte nem lehet olyan, hogy az ember mindent szeressen. Vannak dolgok, amiket kihagyunk mi is az étkezésünkből, mégis itt vagyunk, mert más ételben is meglehet a kellő vitamin, ami kell.

Már nem aggódom. Ha nem fogad el valamit, mert nem szereti sokkal jobb dolog, mintha elfogadná, de kiderülne hogy allergiás rá és azért nem eheti. Ez csak egy példa volt, hogy megnyugtassalak, az még nem jelent baj, hogy nem kéri. Lehet amúgy meg fogja majd enni később.

Amúgy jól fejlődik, viselkedésévél minden rendben? Ha igen, akkor no para. :)

4/8 anonim ***** válasza:

Ne, örülj neki.

A kenyér annyira nem értékes tápanyag.

Amúgy meg ha megeszi adhatsz neki minden este tejbegrízt.

A fiam sem ette a kenyeret, most kezd rákapni, 18 hós.

A lisztérzékenység (ha e miatt aggódnál nem így jelentkezik, a fiad egyszerűen nem szereti. Adj neki amit szeret, ha a zöldséget eszi, örülj neki.:)

(a férjem lisztérzékeny, ezért is gondolom, hogy egyáltalán nem kell aggódnod.:)

2012. nov. 12. 13:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Második válaszadómnak!

Nem hagytam h ezt csinálja,írtam,hogy minden nap elé teszem,én próbálkozom,DE!!!!! nem fogom erőszakkal beletuszkolni. Beletörődtem,hogy nem eszi,most inkább csak az érdekel,hogy lehet e valami baja,vagy utalhat e valami bajra?!

Amúgy a nagykisfiam -3 éves- ő pedig a tejet nem szereti. A cicit,tápszert is elutasította. DE ő minden nap kap kalcium pezsgőtablettát ÉS johgurtot (abból többet is megeszik egyszerre)

Mindenkinek köszönöm a választ!

2012. nov. 12. 13:42
 6/8 anonim ***** válasza:
2-es vagyok! Nem bántani vagy hibáztatni akartalak a világért se. Csupán azt vetettem fel, hogy hozzá van szokva, hogy mindent le kell enni róla, magát a kenyeret nem eszük meg.
2012. nov. 12. 13:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Persze,semmi baj! Köszi,hogy írtál!
2012. nov. 12. 13:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a helyzet. Én kefírbe keverem bele, elázik benne, úgy megeszi :) Próbáld ki, szerintem néhány nap és le fog csúszni néhány falat.
2012. nov. 13. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!