5évesem szája nyelve tiszta aftás, nem iszik, nem eszik mivel próbálkozzam? Illetve pudingot kíván.
Figyelt kérdés
Azt kaphat egész nap ha csak azt tudja megenni? Nem hátráltatom a gyógyulását?2012. nov. 11. 12:33
1/11 anonim válasza:
Örülj, hogy van valami amit meg tud enni! Nem lesz tőle semmi baja. Az afta általában akkor jön ki, ha gyenge a gyerek immunrendszere. Valami multivitamint adj majd neki egy ideig ha meggyógyult. Az én egyik fiamnak is folyton kiújult, aztán véletlenül megtudtuk, hogy a fogorvosunk tud rá jó gyógymódot, ezüstnitrát oldattal ecsetelte be az aftákat, remekül elmúlt tőle!
2/11 A kérdező kommentje:
Szed multivitamint amúgy is. Nagyon csúnya lett neki mára, ha holnap is ilyen lesz, mi is elmegyünk a fogorvoshoz akkor.
2012. nov. 11. 12:54
3/11 anonim válasza:
Szerintem ez nem fogorvoshoz tartozik, ezt a rendes gyerekorvosnak kell kezelnie. Ha annyira durva hogy enni inni nem tud akkor holnap mindenképpen menjetek el.
Adj neki amit meg tud enni.
4/11 A kérdező kommentje:
A gyerekorvos semmit se adott rá. Majd elmúlik. Ennyi.
2012. nov. 11. 13:17
5/11 anonim válasza:
Szia! Nagyon együtt érzek veled, az én 3 évesemnek most múlik el. Voltunk orvosnál, írt fel neki kikeverős Metronidezolos (remélem jól írtam) ecsetelőt, ami nagyon csíp, de 4 nap alatt helyre hozta, meg Isoprinosine immunerősítőt. Ja meg Cataflam cseppeket is írt, mert van aki be is lázasodik az aftától. Amit meg tud most enni, azt adj neki+sok folyadékot. Az én fiam 3 napig csak krémtúrót evett, meg egy kis levest.
Jobbulást Nektek!
6/11 anonim válasza:
Nagyon sajnálom szegényt :( Nekem akkor kezdett jönni az afták tömkelege, amikor fogszabályzóm lett (és nem tudtam úgy mosni a fogaimat, mint előtte). Ami nekem bevált: tantum verde-t fújok rájuk. Ez akkor baromira csíp, de elérzésteleníti is bizonyos ideig, ilyenkor csak így tudok enni, inni. Azt vettem észre, hogy ilyenkor hamarabb javul. Nekem a fogorvos nem tudott rá semmit mondani, csakhogy gyógyszerrel 7 nap alatt, nélküle egy hét alatt gyógyul.... Azért a puding mellett próbálj egy kis vizet is beleerőltetni. Jobbulást!
7/11 A kérdező kommentje:
Ugyanezt mondta nekem is a vicces gyerekdoki. (ezt a 7 nap egy hét dolgot). Tantum verdém van, azzal fújom neki de semmit se ér, nem iszik utána se, szegény még a nyálát se tudja lenyelni.
2012. nov. 11. 13:44
8/11 anonim válasza:
Az én kislányomnak Gengigél javasolt az orvosunk az aftára. Állítólag nagyon jó rá, de nem tudtuk kipróbálni, mert akkor éppen nem lehetett kapni, hiánycikk volt.
9/11 anonim válasza:
Nekünk nyáron volt aftánk, ami segített, az a Tantum Verde spray, naponta 5* lehet fújni. Ő már nyitotta a száját, mivel hűtőben volt a spray, még jó is volt neki. Illetve napi 2* adtam neki a cataflam cseppet (annyi csepp ahány kiló). 10 perc múlva tudott enni, mert addigra hatott. Borzalmas volt, szegény éhes volt, evett egy falatot, és üvöltött. Nekem a doki azt mondta, hogy a hideg is jó rá, lehet ezért kéri a pudingot. Jobbulást neki
10/11 anonim válasza:
Nekem mindkét gyerekemnek volt,sajnos hol egyiknek,hol másiknak.Valahogy azt figyeltem meg(lehet hogy hülyeség)hogy mi Marslakócska vitamint szedtünk,és akkor jött ki mindig.Mióta nem kapnak ilyen sz@rt azóta nincsen aftánk sem.Nekünk is írt a dokink Cataflam cseppet hogy enni tudjon,plusz valamilyen torokfertőtlenítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!