Nem tudom, hova menjek ezzel, a doki csak legyint, de szerintem akkor sem normális, segítentek?
kezdeném az elején. Május elején beteg lett a kisfiam, torokgyulladással, köhögéssel. Június 1-én mandulagyulladás 40 fokos lázzal(1 napig), Július 5-én aftás gennyes szájfertőzés szintén 40 fokos lázzal, augusztus 9-én tüszős mandula, sznintén 40 fokos lázzas, szeptember 9 garatgyulladás 40 fokos lázzal, oktober 10 mivel rendszeres szedi a vitamint, itt csak 38 fokos láza volt, november 9 azaz tegnap pikkpakk 39 fokos láz, amit most szerencsére tudtam csillapítani valamennyire.
a 40 fokos lázát kín keservesen tudjuk csak csillapítni. Minden esetben párosul mellé hányás is, tegnap ezzel kezdődött, de tuti nem hányós vírus, mert utána minden benne maradt amit megevett. iszinyatosan elesett ilyenkor. Dokimnak említettem a periodikus láza nevű betegséget, de azt mondta az nem lehet, mert nincs neki több napig magas láza, csak 1napig, de szerintem akkor sem normális hogy napra pontosan jönnek ezek a magas lázak, és minden esetben mandulagyulladás. Előző hónapban voltunk fül-orr-gégészeten, vettek neki kenetet és negatív lett. Múlt héten vettek tőle vért, az is szinte rendbe van, csak az volt * ami igazolta, hogy volt egy kis hőemelkedése. Nem volt vészes eltérés. Legyint a doki, mivel napközibe jár, hogy a közösség miatt van, na de minden hónapba szinte napra pontosan?? Arra gondoltam elviszem immunológushoz, de nem tudom, hogy hova kell ezügyben fordulni, illetve néztem a Telki kórházat is, mert sajnos az a tapasztalaton, hogy csak ott nézik meg a gyereket alapOsan ahol fzetek érte :-( ami iszonyat elkeserítő. Azért akarok utánajárni, mert nem normális, hogy az utóbbi 6 hónapban 4 antibiotikumot kapott a 2, 5 évesem. Szerintetek hova forduljak, ha a dokink csak legyint a dolgokra? Köszi, a segítséget
Valószínűleg a közösség az oka mindennek. Közösségben valaki mindig éppen beteg, vagy lappangási szakaszban van, amikor fertőz, de tünetei még nincsenek. Az immunrendszere dolgozik, nagyon is jól! A láz a szervezet természetes gyógyító hadművelete. A magas hőmérsékleten a kórokozók elhalnak! Nyugodj meg, szerintem nagyon jól reagál a kicsi szervezete a betegségekre.
Vannak emberek, akik alig-alig lázasodnak, hidd el nem az a jobb! Nálunk amikor a férjem hazahoz valamilyen betegséget a munkahelyéről (én gyed-en vagyok a kislányommal), akkor ő 1 hétig beteg, szenved, minden baja van, de nem lázas, én elkapom a kicsivel együtt, mindketten belázasodunk, és 2-3 nap után semmi bajunk.
Szerintem örülj neki, hogy ilyen jól védekezik a kisfiad szervezete, csak a magas lázat csillapítsátok.
Nem szabad mindig a közösségre fogni a havonként jelentkező magas lázat, mandulagyulladást.
Sógornőm gyermeke 1 év alatt 6 mandulagyulladást szenvedett végig, antibiotikummal, hasonló módon, amiket te leírtál. Következő évben a 2. mandulagyulladás után a háziorvos és fülorrgégész javaslatára kivetették a manduláját. Azóta semmi baja!
Édesanyámnak is kivették a manduláját, még gyerekkorában, hasonló okok miatt, mert neki az izületeire is ráhúzódott a gyulladás.
a cataflan csepp fájdalomcsillapító és erős lázcsillapító+gyulladáscsökkentő.
A csepp ami a gyereknek készül nem annyira erős,nekem is írta ki a doki,felsőléguti fertőzésnél,amikor magas láza volt.lehet hogy tényleg egy mandula kivétele fog majd megoldást hozni.nekem gyerekkén talán 1,vagy 2, volt mandulagyulladásom aztán iskolás koromban megfájdult a lábam majd már rá se tudtam állni.orvosi vizsgálatok hada volt,de semmi nem derült i,majd egy rutin vizsgálatnál derült ki,hogy darabogban van a mandulán,és azonnal ki kellett venni,mert már a szívemet feszélyeztette.szóval nagy gondokat tud okozni,és nem mindig fáj mandula betegséggel.
Szia, hétfőn voltunk dokinál, és már semmi baja nem volt, azt mondta a doki, nagyon helyesen cselekedtem, hogy cataflam cseppet adtam neki, így megnyugodtam. Átérzem a helyzetedet, nekem állandó gyomorgörcsöm van hó elején, hogy most beteg lesz e vagy sem, nagyon idegörlő, pláne, hogy tényleg megteszek mindent. Mondta a dokink, amitpersze nem értek, mert 1 héttel ezelőtt mást mondott, hogy vashiányos a fiam, mert "fehér-átlátszó" a füle, így most a cebion multi mellé kapja a béres cseppet is, mert az jó erre. Kíváncsi vagyok, mondjuk biztosan hatásos már a multivitamin, mert eddig 1 nap irdatlan magas láza volt, meg 1-2 nap utána elviselhető(38), de most tulajdonképpen 1 nap alatt átvészeltük a dologot, alaul az immunrendszere. mi is szedtünk már többféle vitamin(béres csepp, bronco vaxon), de nem voltak hatásosak, de ugy tűnik a cebion multi+echinacea golyók 2* 5 1 hétig, majd egy hét szünet+ hetente 1* oscilococcinom segített. Most még rájött a Béres csepp is, mondjuk ezt egy kicsit tulzás nekem már, így mennyiségileg, de remélem helyreáll a vasa, és akkor jobb lesz a helyzet. Én arra is gondoltam, mert állandóan gondolkozom, hogy lehet pont az antibiotikumok gyengítették le őt.
Remélem hamar megygógyultok, majd írd meg hogy vagytok.
Szia! Az előző vagyok (a 87 százalékos). Remélem azóta is jól vagytok és nem vagytok újra betegek! :)
Mi sajnos még mindig folyamatosan, azóta már kórházban is voltunk sajna magas láz miatt (4-5 napig 39 fok fölött), arra azt mondták, vírusfertőzés, utána egy jó kis fülgyulladás, arra kapott antibiotikumot, az rendbejött, most pedig pár napja iszonyatosan köhög (főleg éjjel ugat). Egy napig kapott Sinecodot utána meg Ambroxolt kap. Én már totálisan ki vagyok borulva ettől a sok nyavalyától, nem tudom, mikor lesz ez már jobb?? Mi is szedjük a cebiont, béres cseppet és flavon kids-et is kap. Szerencsére enni eszik rendesen, mert ha még étvágya sem lenne... Mindenki azzal vígasztal, hogy ez csak átmeneti az ovikezdés miatt, de akkor is olyan iszonyat nehéz! Írj majd, hogy vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!