Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudom, hova menjek ezzel,...

Nem tudom, hova menjek ezzel, a doki csak legyint, de szerintem akkor sem normális, segítentek?

Figyelt kérdés

kezdeném az elején. Május elején beteg lett a kisfiam, torokgyulladással, köhögéssel. Június 1-én mandulagyulladás 40 fokos lázzal(1 napig), Július 5-én aftás gennyes szájfertőzés szintén 40 fokos lázzal, augusztus 9-én tüszős mandula, sznintén 40 fokos lázzas, szeptember 9 garatgyulladás 40 fokos lázzal, oktober 10 mivel rendszeres szedi a vitamint, itt csak 38 fokos láza volt, november 9 azaz tegnap pikkpakk 39 fokos láz, amit most szerencsére tudtam csillapítani valamennyire.

a 40 fokos lázát kín keservesen tudjuk csak csillapítni. Minden esetben párosul mellé hányás is, tegnap ezzel kezdődött, de tuti nem hányós vírus, mert utána minden benne maradt amit megevett. iszinyatosan elesett ilyenkor. Dokimnak említettem a periodikus láza nevű betegséget, de azt mondta az nem lehet, mert nincs neki több napig magas láza, csak 1napig, de szerintem akkor sem normális hogy napra pontosan jönnek ezek a magas lázak, és minden esetben mandulagyulladás. Előző hónapban voltunk fül-orr-gégészeten, vettek neki kenetet és negatív lett. Múlt héten vettek tőle vért, az is szinte rendbe van, csak az volt * ami igazolta, hogy volt egy kis hőemelkedése. Nem volt vészes eltérés. Legyint a doki, mivel napközibe jár, hogy a közösség miatt van, na de minden hónapba szinte napra pontosan?? Arra gondoltam elviszem immunológushoz, de nem tudom, hogy hova kell ezügyben fordulni, illetve néztem a Telki kórházat is, mert sajnos az a tapasztalaton, hogy csak ott nézik meg a gyereket alapOsan ahol fzetek érte :-( ami iszonyat elkeserítő. Azért akarok utánajárni, mert nem normális, hogy az utóbbi 6 hónapban 4 antibiotikumot kapott a 2, 5 évesem. Szerintetek hova forduljak, ha a dokink csak legyint a dolgokra? Köszi, a segítséget

#láz #periodikus láz
2012. nov. 10. 07:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Közösségbe jár a gyerek? Akkor ez sajnos normalis. :S
2012. nov. 10. 08:04
 2/19 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból írom, hogy a közösségben a gyerekek sokkal több mindent összeszednek, amit egy csak otthon tartózkodó gyermek. Mivel a közösségbe a betegség körbe jár, mindig van valaki, aki éppen a betegséget hordozza és lappangási stádiumban van. Valószínű a te gyermeked sokkal érzékenyebb ezekre a fertőzésekre, valamivel gyengébb lehet az immunrendszere. Szerintem nem kell a legrosszabb dolgokra gondolni, főleg, ha több orvos is egymástól függetlenül, vérvétel és kenet tükrében azt mondja, hogy nincs baj.
2012. nov. 10. 08:24
 3/19 anonim ***** válasza:
55%

Èn elkeserítelek, de a te gyereked felnöttnek is ilyen lesz. Mindent elkap majd és iszonyatosan lefogja venni a lábáról egy egy betegség rögtön lázas lesz.

Volt egy osztálytársam aki ilyen volt azt hittük csak kamu hogy mzogoni nem tudott egy egy egyszerü megfázásnál. Aztán jött a sogorom akit 25 éves korában ismertem meg. most már gyerekorvos, de hihetetlenül leveszi a betegség. most is rögtön 40 fokos láza lesz alig lehet csillapítani és csak fekszik, pedig 30 éves már. sajnos neki még ott vannak nap mint nap a beteg gyerekek.

sogorom is azt mondja, hogy normál ilyen emberek vannak sajnos. anyósom mondta hogy iszonyat rossz volt mikor közel 42 fokos gyerekkel már szinte semmit nem tudott tenni.

lányom is 2 éves és nyár óta 4 hetente beteg. öt nem veszi le annyira a betegeg, ritkán van láza, de az orra folyik, köhög stb... Sajnos kisgyerekeink vannak, ez ilyen. az orvosom legyint, és hála isten semmire nem ad antibiotikumot. ha a betegség nem bakteriális akkor úgy sem használ teljesen felesleges. a virusos betegségeknél láz max 3 napig van, a bakteriálisnál több napig, akkor kell antibiotikum.

2012. nov. 10. 09:10
 4/19 anonim ***** válasza:
H valami krónikus gyulladási folyamat zajlana benne, azt kimutatná a vérvétel. Egyszerűen éretlen még az immunrendszere. De szerintem ki fogja nőni, nem lesz felnőttként is ilyen. Az én lányom már négy éves volt amikor közösségbe kezdett járni. Az első év úgy telt, hogy egy hetet járt két hetet hiányzott. Aztán évről évre jobb lett a helyzet, de csak mire iskolába került szűnt meg a gyakori betegeskedése. Most 13 éves teljesen egészséges. DE szerintem az is segített, hogy elkezdett aktívan sportolni.
2012. nov. 10. 10:17
 5/19 anonim ***** válasza:
Én csak arra tudok példát, hogy van aki kinövi :) Hugim már 9 hónaposan tüdőgyulladást kapott, ovis korában havonta többször volt hörghurutja, asztmatikus köhögése stb. Volt, hogy egy hónapban anyu 1 napot dolgozott! Ki is rúgták... De ma 23 éves egyetemista, mióta az általános iskolát elkezdte, ritkán beteg, főként náthás szokott lenni, de se asztma, se hörghurut :)
2012. nov. 10. 10:32
 6/19 anonim ***** válasza:
nem biztos,hogy ártana egy immunológus ha látná.hogy hol kell kezdeni azt nem tudom,szerintem beszélj a védőnővel ő biztos tud ötletet adni,vagy nézz utána a neten,keress egy orvost hívd fel és kérj időpontot.de elviheted egy homeopátiás orvoshoz is,ő alkati szereket ad,nem teljesen olyanokat amiket gyógyszertárban csak úgy vesz az ember,hanem megvizsgál,meghallgat ki kérdez és megpróbálja kideríteni az okot.egy próbát ez is megér.
2012. nov. 10. 10:35
 7/19 anonim ***** válasza:
multivitamint adj neki legalább 3 honapig,illetve immunologust keres fell az nem árt.és iskoláskorára kinövi 2 fiam nagyon beteges volt kicsinek mindenhonapba betegek voltak .most iskolások és már nem betegesek.
2012. nov. 10. 11:04
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Megjártuk a dokit, helyettesítés volt, és kikérte a múltkori vérképet, és azt mondta, hogy nagyon rossz, a Crp je nagyon magas...na itt lett most elegem, 4 napja vittem el a leletet a dokimnak, és azt mondta, hogy minden rendbe vele, nem nagyok az eltérések, illetve vashiányos a fiam...ezek nem helyen kapják a diplomájukat, de komolyan. Most akkor mi az igazság...felháborít, de most elmegyek egy magán immunológushoz, mert ismét kapott antibiotikumot, nagyon örülök neki :-( 1 éve jár közösségbe, heti 2 napot, mikor dolgozom, az eleje még katasztrófálisabb volt, akkor 2 napot ment 2 hét itthon, most jobb a helyzet, kb 2-3 hetet kibír. Kapja a homeos bogyókat, illetve a Cebin multit, és azt modnom ennek köszönhetem, hogy most nem verte le annyira a láz, mint a legutóbbi 4 esetben.Most elkezdek kutakozni a neten, de ha tudtok valakit, azt megköszönöm.
2012. nov. 10. 11:32
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

én már írtam választ, de megint.

szerintem minden doki mást fog mondani. elöször is látja a szemedben hogy választ vársz, tudja hogy te egy olyan anyuka vagy akit nem lehet levakarni ez így normális dumával, még akkor sem ha ez így normális. ezért mond valamit, nem túl nagy dolgot de pl ha egy érték határon van még és nem kell vele foglalkozni akkor talán azt mondja rá, hogy ok ott van egy kis bibi, habár az érték határon belül van. a magán dokikkal meg azt fogod elérni, hogy mindenféle helyekre elküldenek, próbálnak megoldást találni, de ök is tudják hogy meddigre vége lesz az összes vizsgálatnak már 3-4 éves lesz a gyereked és már is jobb helyzet lesz.

én írtam hogy felnött korban is ez lesz. persze nem minden hónapban, de ha 2 évente megbetegszik akkor meg fogja viselni egy egyszerü meghülés is.

szerintem vidd el azért magán dokihoz, de ök akkor is találnak valamit ha nincs, csak azért mert tudják te ezt várod el, és így több pénzt is kapnak ha vissza vissza rendelnek.

2012. nov. 10. 12:37
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
szia!Sajnos nagyon egyetértek az előttem válaszolóval a magánorvosokkal kapcsolatban.Én allergia-ügyben jártam magángyerekorvosoknál és valóban igaz,elküld mindenféle FIZETŐS vizsgálatokra.És nem lettem okosabb!!Amúgy két fiam van,most kerültek közösségbe(bölcsi)okt.elején,de már látom nem kell sokáig dolgoznom,kirúgnak mert átlag 2-3 hetente betegek.Ikrek,felváltva:mandula-fül-arcüreggyulladás...lassan felkötöm magam,de mindenki szerint ez:NORMÁLIS ilyenkor!Van ismerősöm akinél szintén ilyesmi lázas,40fokos betegségei voltak a gyereknek,4 éves korára javult a helyzet.Szerintem feleslegesen futkoznál vele,ha immunhiányos betegsége lenne,a vérvétel kimutatta volna.Minden jót,kitartás
2012. nov. 10. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!