Sürgős kakigond, hogy varázsoljuk ki?
Eleve szorulásos 2 éves kislányom csütörtök óta nem kakilt. Kapott Laevolacot, Mira bébi vizet, joghurtot, zabpelyhet (igaz azt nem ette meg). Tegnap este kúpot is, mert már nagyon fájlalta. Nagy küszködés után a kúp visszajön, és csak nyálkás ragacs jön a popsiból, kaki nem. Hogy segítsek neki? Sír, hogy szúr a kaki :((((
(Vízbe ültetve nem tud kakilni, és pelenkás még.)
SZuper! Akkor hajrá tovább!
A Guttalax és a Laevolac is hashajtók, tartós használatuk nem jó.
Ezért ajánlottam a probiotikum kúrát, annak semmilyen hátránya nincs, és hosszú távú megoldás.
Persze a rostos táplálkozás és a sok folyadék alap, de sajnos tapasztalat, hogy bizonyos dolgokat nem lehet beleerőltetni a gyerekbe, ha nem akarja, főleg nem napi szinten.
Mi a Pro+Kid-et használjuk a Bonolacttól.
Annyit hozzá, hogy ez egy por, és maximálisan zárni kell a dobozt minden használat után, mert különben felveszi a levegő páratartalmát, és becsomósodik egy-két hét után.
Bármibe bele lehet tenni (bármilyen folyadékba), nincs íze, tehát nem zavaró. Viszont feloldani vízben jó, mert ha pl. almalébe teszed, akkor "szemcsés lesz".
Hagyni kell feloldódni, és akkor "nyomtalan" lesz.
Én bele szoktam tenni egy pohár aljába az adagot, ráöntök fél ujjnyi vizet, várok 3-5 percet, aztán megkeverem, (akkor jó, ha semmi nem látszik már, csak hogy kicsit opálos a víz), és akkor rá lehet tölteni a tetszés szerinti innivalót (ne túl sokat, hogy biztosan megigya).
Ezeket csak azért írtam le, mert már hallottam olyat, hogy ez a probiotikum "nem jó", mert nem lehet feloldani. :o)
És tényleg, mi a lányom 3 éves korában csináltuk, most már 5 éves, és teljesen rendben van.
A doktornő egyébként azt ajánlotta, hogy akkor lehet elhagyni a kúrát, amikor beállta a széklete, nagyjából azonos napszakra rendes mennyiség, állag stb.
Mi három kúrát csináltunk meg, mire ez bekövetkezett (30 napra elég egy doboz)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!