Ti nem szoktatok azon parázni, hogy valamelyik kedvésbé kedvelt rokonra fog ütni a kisgyereketek?
Figyelt kérdés
Irigy anyósra, züllött nagybácsira, intellektuális téren kihívásokkal küzdő X nénire? Én rendszeresen ettől parázok, ha a lányom őrült módjára viselkedik. Attól félek, anyósom "eszét" örökölte.2012. nov. 4. 17:35
1/7 anonim válasza:
Nem.
Ne tudd meg, milyen népek vannak a családunkban! Az narkós, alkoholista kivételével mindenki.
Irigy, intellektuális téren kihívásokkal küzdő (nem kicsit küzdő, habár ha jobban belegondolok, nem is küzd) is van, rosszindulatú, pletykás, önző, stb.
És hát bizony egy 4 éves már sokmindent észrevesz. Én meg elmagyarázom szépen, finoman neki, hogy miért nem helyes viselkedés az, amit az idióta, lökött, bunkó rokon mond/tesz. (persze ezeket a jelzőket nem használom előtte)
2/7 A kérdező kommentje:
"Nem is küzd" - igen nálunk is ez a helyzet, de akad alkoholista is! Bár én nem az utóbbitól félek, hisz a kiegyensúlyozottsága nagyban rajtam múlik, de a képességei nagyrészt vele születnek... És hát nem mindig vagyok meggyőződve róla, hogy észlény.... Ne haragudjatok, nem bántani akarom, szeretem, imádom, meghalnék nélküle, de néha mint egy majom, úgy viselkedik. Vagy pl össze-vissza beszél, akár van értelme, akár nincs, nem zavarja, csak mondja. Ilyenkor kezdek el aggódni. Nem akarom anyósomat viszontlátni benne.
2012. nov. 4. 17:45
3/7 anonim válasza:
Mennyi idős? Mi takar az, hogy össze-vissza beszél?
4/7 A kérdező kommentje:
3,5 éves. Össze-vissza beszélésen azt értem, hogy nem megfelelő értelemben használja az (egyébként általa ismert) szavakat, vagy nem létező logikai összefüggéseket hoz létre két tagmondat között vagy pl: "csak azokat a játékokat adom oda Rozikának, amik el vannak rakva (?!), mert ő még három éves (akár a lányom), és összemaszatolja a kövér röfimet (nem mintha az életkorától lenne oszos a keze, ami egyébként sem igaz, mert a kislny tiszta és sose kente össze a játékainkat)" Mindezt mintegy magában mondja, nem vár rá reakciót, és különféle változatokban napjában 30x is képes kitárgyalni ugyanazt a témát.
2012. nov. 4. 17:55
5/7 anonim válasza:
Ilyet az én lányom is mond, sztem ebben semmi "kóros" nincs.
6/7 anonim válasza:
Egy generációt kihagy a hasonlóság szóval anyós igen is esélyes.
De minden csak nevelés kérdése.
7/7 A kérdező kommentje:
4-es: akkor jó, köszi
5-ös: remélem...
2012. nov. 4. 18:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!