Mit tennétek, ha kisgyereketek sérülésekkel jönne haza az oviból, és azt mondaná hogy bántják?
Az én fiam bő 1 hónapja jár oviba. Kb. 2 hete mondja ő is, hogy az egyik kisfiú pofozza (vegyes csoport van nálunk, a fiam 3 éves, a másik fiú 5), 3 napja meg karmolásokkal az arcán jött haza (egy másik kisfiú csinálta, nem az, aki állítólag pofozza). Már rákérdeztem én is, az óvónők nem látták, hogy pofozta volna valaki, a karmolást épp látták, azt megbeszélték, mert játék hevében történt, nem verekedés volt.
Nem tudom már én sem, hogy mit csináljak, mert az óvónők tudom, hogy figyelnek a gyerekre, mindig ott sertepertél körülöttük, de ő meg minden nap mondja, hogy megint verekedtek azzal a kisfiúval, vagyis hogy az pofozta. De mondta, hogy megvédte magát (olyan édes volt, mikor mondta). Nem tudom, hogy mit tegyek. Minden reggel sír, mikor otthagyom, bár hamar megnyugszik, szépen eljátszik, ott is alszik, eszik rendesen (másik ovi nincs, hogy ki tudnám venni, falu).
Az 1. vagyok, és nem értek egyet a 7. hozzászólóval.
Itt nem „gyanusítgatásról” van szó, meg „elnézést kérésről”, hanem arról, hogy ha konkrétan történik valami, erről kulturált emberek között lehet beszélgetni. Hogy ha egy adott gyerekről van szó, lehet, hogy a szülők nem is tudják, hogy mit csinál az oviban, és mondjuk vannak annyira „jó fejek”, hogy eldumálnak a gyerekkel arról, hogy ilyet nem szabad. Ad absurdum el lehet menni együtt játszótérre pl., hogy „összeszokjanak” a gyerekek jobban.
Szerintem annál nincs borzalmasabb, mikor az óvónőknek kell a felháborodott sértett szülőt nyugtatgatnia, a másiknak meg folyton panaszkodni a gyerekére, és végül a szülők nem is köszönnek már egymásnak, mert kreténnek tartják egymást.
3. vagyok.
Ma du. megint rákérdeztem az óvónéninél a dologra. A fiam tegnap is mondta, hogy XY pofon vágta, kiderült, hogy az a kisfiú nem is volt a héten oviba, mert beteg. Szóval ez egy régebbi sérelem lehet a gyerek szívében, amiért még mindig neheztel arra a kisfiúra, vagy nagyon rosszul esett neki, azért mondja még mindig. De mondta, hogy majd jobban fognak figyelni kettőjükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!