Mit tennétek, ha kisgyereketek sérülésekkel jönne haza az oviból, és azt mondaná hogy bántják?
A 9. hozzászólásra, bocs, hogy eltér kissé a témától:
Volt ilyen velem, az óvónő pánikban közölte, hogy a gyerekem ellökött egy másikat, a szülei tajtékzanak. Megkerestem őket, és elbeszélgettünk, elmondtam nekik, hogy sajnálom az esetet, az én értékrendem szerint az agresszió nem frankó, a gyereket sem erre nevelem, és beszélni fogok vele.
És tudod, csodák csodája, a két gyerek közt soha nem fordult elő ilyesmi többet, és a szülőkkel jóban maradtunk. A gyerek anyja elmondta még a telefonban, hogy milyen jól esik neki, hogy felhívtam.
Nem, nem vagyok egy jótét lélek, aki folyton mosolyog, és ügyülübügyülüzi másik gyerekét. Azonban azt gondolom, hogy a társadalmi együttélés alapja, hogy az emberek megpróbálnak egymással kommunikálni. Mert együtt kell élnünk, ezért úgy kell viselkednünk, ahogy szeretnénk, hogy mások viselkedjenek velünk.
Persze ez nem működik az olyan esetekben, ha valaki le@arja a gyerekét, vagy arra neveli, hogy tök mindegy, mit csinál, hogyan viselkedik másokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!