Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hónapos kisgyereketek...

20 hónapos kisgyereketek miket csinál?

Figyelt kérdés

Eszik egyedül, bilizik-e, beszél-e

Nekem lányom van, most kezdett el kanállal enni, de egyenlőre nem tökéletes, pohárból is most tanul inni, eddig sírva elfordult tőle valamiért.

Bilire nem ül ( nem is erőltetem ) szavakat már hónapokkal ezelőtt mondott, most kezdte el újra, de mindent ért. Sok szót ismétel utánam.

Az utcán ti babakocsiztok még?

Nekem muszáj olyan hebrencs a lányom, ez normális?

2012. okt. 18. 22:09
 1/10 anonim ***** válasza:
60%

21 hónapos lány

egyedül eszik kanállal villával, szépen, aránylag tisztán is

pohárból tud inni

ha éppen olyanja van akkor belepisil a bilibe de nem szoba tiszta

babakocsi -- csak akkor ha messze megyünk vagy ha sietős a dolog

beszéd hát -- mondogat ezt azt viszont minden megért és megérti magát könnyen jelbeszéddel -- én tanítottam neki mit mutasson ha éhes szomjas álmos kér valamit stb....

több lépcsős utasítást megcsinál -- ha olyan kedve van

szépen fogja a kezem ha útestre lépünk

nem szalad el messze tőlem

most tanult meg páros lábban ugrálni, orrot fújni, gyertyát elfújni,

2012. okt. 18. 22:21
 2/10 anonim válasza:
3%
Főz, mos, takarít, bevásárol... :))))
2012. okt. 18. 22:29
 3/10 anonim ***** válasza:

20 hónapos fiú

Egész szépen és tisztán eszik kanállal.

Tud inni pohárból és uvegből is.

Zokniját leveszi, nadrágot letol, szandált fel és levesz (bent szandálban van)

Tudja hogy mi a pisi, kaki, ha bilire rakom, alkot bele, de nem kéri, nem szól ha pisilni kell, szóval a szobatisztasággal még várunk.

Nem beszél, csak néha azt mondja hogy papa, pápi, viszont jelekkel ( amiket ő alakított ki) kiválóan megérteti magát.

Utcán többnyire jön mellettem vagy kicsit előttem, út szélén megáll, megfogja a kezem.

Tudja szinte az összes testrészèt mutatni.

Tud orrot fújni, és fogmosás után kiköpni az öblítő vizet.

Sokszor már tudja a jobb-bal fogalmát, pl.a kezén vagy hogy merre

forduljon.

Meséket utálja, se olvasni, se tévében, se mondókázva, semmilyen formában. Addig üvölt, míg abba nem hagyom.

Jelenleg vonat mániája van.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2012. okt. 18. 22:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Lépcsőn fel tud menni úgy, hogy nem fogom öt, hanem kapaszkodik a korlátba.

2012. okt. 18. 22:36
 5/10 A kérdező kommentje:
lehet hogy le van maradva a lànyom? vagy nem foglalkozunk vele eleget? szinte mindenhol a korabeli gyerekek ügyesebbek mint ő
2012. okt. 19. 01:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem pont ma 20 hónaposak az ikerfiaim.

Nem beszélnek, csak annyit tudnak, hogy papa, apa anya, vau-vau, hemme-nyami.

Nem biliznek, nem is gondoltam még, hogy elég idősek ehhez, szóval nincs is bilink. Én várok még tél végéig, de mondjuk tudják mi a kaka és pisi.

3 emeletet simán feljönnek kapaszkodva, de az utcán azért még erősen kell fogni a kezüket séta közben, mert simán elaszaldnának. Pont ezért mi babakocsizunk még, 2 gyerekkel szerintem lesz is még egy darabig kocsink...

Pohárból csak elég ügyetlenül isznak, de próbálkozunk, a szívószálat szeretik, azzal megy simán. Cumisüveg csak aze esti tejiváshoz van.

Nem tudnak kanállal enni, sőt a villával is csak ügyetlenül. Ennek biztos az a magyarázata, hogy nincs külön étkezőnk, a konyhában pedig nem férünk el, így nem is sűrűn kapják meg, mert a szobában van az asztal, ahol eszünk. Nem aggódom, meg fognak tanulni majd ők is enni egyedül.

Nadrágot, zoknit leveszik maguktól.

Integetnek, puszit dobnak. (szinte mindenkinek)

Az egyikük olyan kis alapos, mint az apjuk, így a szennyest bedobja mindig a kosárba és a cipőket megigazítja. Mindennek keresi a helyét:)

Most ennyi jutott eszembe.

2012. okt. 19. 08:19
 7/10 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

tényleg a lányom profin vetkőzik :-))))

bárhol bármikor :-)

az öltözés már nehezebb dolog de szépen segít benne

cipőt próbálja felvenni levenni tudja

kérdező ez nem verseny .... majd behozza, bőven elég ha iskolás korra egyenlő szinten van a többiekkel

pl a uncsitesó 11 éves de olyan szinten rajzol mint egy 4 éves egyszerűen neki az nem megy ... és utál is, viszont profin számol egyenleteket mert a matek neki semmi

ránéz és köpi ki az eredményt :-)

2012. okt. 19. 08:55
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A lányom szerdán lesz 20 hónapos.

Egyedül eszik, már egészen ügyes, alig eszi le magát. Pohárból tud inni, de nem igazán szeret. Az esti tej az még cumisüvegből megy.

Bilizés nem érdekli. Szól, ha bekakil, kéri, hogy tegyem tisztába. És ennyi. Ruha nélkül nem ül rá a bilire, szóval ezzel még várunk.

Beszélni beszél, elég sok mindent mond, 2-3 szavas mondatokat használ (nem mindig), ragozza a szavakat már.

Nagyon ritkán babakocsizunk, szerintem max havi 1x kerül elő.

Öltözésnél max annyit segít, hogy kihúzza meg bedugja a kezét lábát. A cipőt egyedül is felveszi, meg néha próbálja a zoknit, pólót is, csak nem megy még neki. :)

Motorozni nemrég tanult meg, nagyon tetszik neki.

Amúgy szeret rajzolni, gyurmázni, és imádja a mesekönyveket. Képes fél-1 órát ülni és hallgatni a mesét.

2012. okt. 19. 12:56
 9/10 A kérdező kommentje:

jaj nem is gondolom, hogy verseny!

Csak aggódom, azért kérdeztem.

De pl szívószállal iszik ügyesen, és pohárból is tanul.

azért kérdeztem, mert félek esetleg mi nem foglalkoztunk vele eleget, de ahogy olvasom a válaszokat nincs okom aggódni.

köszi

2012. okt. 19. 14:26
 10/10 A kérdező kommentje:
még annyi. hogy én a bilizést korainak tartom, venni vettem, mert nyáron a kismedencéből kijárt pisilni kakilni, és gondoltam ha ha neki kedve hozzá akkor miért ne. de ráérünk ezzel tavasztól
2012. okt. 19. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!