Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden két és fél éves alszik...

Minden két és fél éves alszik délutánonként?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam már hetek óta nehezebben alszik el. Óra, másfél míg elalszik. Addig kiabál hívogat, hisztizik, stb. Mese természetesen van, de abból soha semennyi nem elég. A kistesóját nem tudom vele egyszerre letenni, mert az üvöltésétől, dumálástól nem bír aludni a pici. Megszoktam várni míg a nagyobbik elalszik és olyan három körül lefektetem őt is. A nagyobb egyébként is elég zajos. Nem egy egyszerű gyermek. nyilván féltékeny a tesójára, de a születése előtte is nagyon vehemens volt. A ti hasonló korú gyerekeitek minden nap alszanak? Félek, ha egyszer kivételt teszek, vége. Ja és fontos: Este negyed kilenckor fekvés van. Akkor sem megy könnyen, de azt jobban elfogadja.
2012. nov. 1. 14:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy már nem álmos délutánonként.

A féltékenységet pedig minnél hamarabb orvosod, mert rossz vége lesz!

2012. nov. 1. 14:49
 2/16 anonim ***** válasza:
Nekem 3-an vannak, a legnagyobb most 5 éves, és 3 éves koráig aludt délután. Amióta oviba jár nem alszik. A középső most 2 és fél éves, és még alszik délután. Általában magától elalszik, de ha nem álmos és erőltetem, hogy már pedig alvás van, akkor tuti aznap nem alszik csak azért sem. Nálunk mostanában az esték nehezebbek. Pár hete már 6-7 órakor álmos volt és 7-8 között el is aludt, most sokszor 9-10-11-ig húzza. A kicsi még nincs egy éves úgyhogy neki még nincs ekkora akarata. :)
2012. nov. 1. 14:53
 3/16 anonim ***** válasza:

Legkisebb fiam 2 évesen már nem volt hajlandó aludni délután. De egy-másfél órát akkor is pihennie kellett - félhomály, csend, nyugalom. Nagyjából egy óra múlva jöhetett ki a szobájából, többnyire semmit nem aludt ez alatt az idő alatt.

Szerintem ne erőltesd, nem sok értelme van a hisztinek, üvöltésnek.

2012. nov. 1. 15:00
 4/16 anonim ***** válasza:
50%

Ne csodálkozz hogy nem akar aludni. Negyed kilenc az nagyon korai,főleg hogy d.u. még alszik is!

Vagy ne tedd le d.u aludni /lehet csak másnaponta fogja igényelni/ ,akkor valószínű 7-8 fele már kidől,vagy altasd d.u.,de ne várd hogy negyed 9kor menjen aludni.

Lányom 1 hónap múlva 2,5 éves,ő d.u. alszik, fél 2-től 3ig.

Este 9- fél 10 fele van alvás,de néha még akkor is eleven.Mindenesetre max. 10-re mindenképp elalszik.

2012. nov. 1. 15:01
 5/16 anonim ***** válasza:
Az is kérdés, reggel hánykor kel fel. Mert lehet, hogy nem fáradt el teljesen. Pl. ha reggel 8-9 körül kel fel, biztos nem lesz álmos délben,de még utána se. Az én lányom is 2 és fél éves, reggel 6-kor felébred, mert a tesvére is akkor kel. Lehet, hogy magától tovább aludna, de nem baj, mert délben ebédel, 1 órakor már alszik is kb. 3-4 óráig. Este 8-kor alvás. Szóval azt is nézd meg, a te fiad hány órát alszik összesen, bár egyénileg változó lehet az igényük. Ha meg a testvérféltékenység is közrejátszik, először azt kell orvosolni.
2012. nov. 1. 15:04
 6/16 anonim ***** válasza:
Mikor kel reggel? Ha korán, akkor lehet hogy már késő 3 órakor letenni. De ha reggel későn kel, és 3-kor alszik kb, akkor ahhoz tényleg korai az esti lefekvés. 3-kor nekem már ébredni szokott.
2012. nov. 1. 15:04
 7/16 A kérdező kommentje:

Reggel fél hét-hét körül van kelés. A picit teszem le háromkor. a nagyot hamarabb. Egy és kettő között.

A féltékenység kezelése pedig nem úgy megy, hogy azt "orvosold". Igyekszünk tenni ellene, de ezt sem lehet erőszakkal. Gondolom, ez egy hosszabb folyamat.

2012. nov. 1. 15:09
 8/16 A kérdező kommentje:
Még valami: Ha most hozzá szokik, hogy nincs délutáni alvás, az óvodában hogyan fog aludni? Ott mindenkinek aludnia kell, nem? Vagy legalábbis pihengetnie.
2012. nov. 1. 15:13
 9/16 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem így értettem az orvoslást. Hanem úgy, hogy ha amiatt alszik el nehezen, mert még nem szokott hozzá az új helyzethez, hogy kistestvére van, akkor mindegy, hogy fáradt vagy nem, ígyis úgyis nehezen fog menni, és harcolni fog az elalvás ellen. Idő kell hozzá, hogy megszokja az új helyzetet, és ha ezen túllesz, akkor nem lesz gond az alvással sem. Kívánok hozzá sok sikert, és boldog babázást!
2012. nov. 1. 15:22
 10/16 anonim ***** válasza:

Az én lányom sem alszik már délután kb. 1 hónapja. :(

Eleinte nem hagytam, kitartóan próbálkoztam, de most már feladtam. Ha fél óra fekvés után sem alszik el, akkor nem erőltetem. A múltkor megszívtam, mert 14.30-kor aludt el, 16.30 után ébredt, és éjfélkor még felvolt. Szerintem ez sem normális. Azt mondtam, hogy soha többet ilyet!

Ezen a héten hétfőn pl. elaludt 3/4 1-kor, este pedig fél 10-kor. Így még oké. A hét többi napján viszont nem aludt.

Ha kimarad a délutáni szunya, akkor 19.00-kor már álmos, így gyorsan vacsi, fürdés, és 20.00-kor már tuti alszik.

Reggel 7.00 körül ébred.

Az ovival kapcsolatban: van egy ismerősöm, akinek a kisfia szintén nem aludt már délután, az oviban viszont első naptól kezdve szunyál.

2012. nov. 1. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!