Miért viszik be sokan az oviba a gyereket, ha őszi szünet van?
Én két okból szerettem volna vinni. Egy hogy egy hét alatt nagyon kizökken az oviból és már most rettegek a hétfőtől hogy kín-szenvedés lesz megint oviba menni.Másrészt nem dolgozom, tanulok és a szünet után vizsgáim lesznek, szerettem volna nyugodtan tanulni, nem úgy hogy öt percenként hallom hogy "Anyaaaaaaa".
Be írtam ügyeletre, akkor nem mondott semmit z ónő, másnap reggel kérte hogy ha lehet mégse vigyem mert össze vont csoportokba lesznek idegenek közt és még így sem illeszkedett be a fiam. Jó kifogás, na mind1 nem vittem.
Nem öt napos az őszi szünet, hanem 3, mert a csütörtök-péntek eleve munkaszüneti nap.
Óvónő vagyok, oviban hivatalosan nincs őszi szünet, nem írhatjuk ki, nem mondhatjuk a szülőknek, hogy ne hozzák a gyerekeket. De mivel az iskolában őszi szünet van, és sok gyereknek van iskolás testvére, számítani lehet rá, hogy ilyenkor a kistestvérek nem jönnek. Ezért a térítési díj miatt előző héten megkérdezgettük a szülőket, mi a tervük erre a hétre.
Sok gyerek jár, ugyanúgy dolgozunk, mint egyéb napokon, én is indulok mindjárt, ma délutános vagyok. Nem mondom, hogy nem esne jól otthon, a saját gyerekeimmel eltölteni ezt a néhány napot, de egyrészt nem akarok feleslegesen szabadságra menni, másrészt nem is tehetem, hisz van gyerek az oviban, akik miatt mennem kell. Igen, érdekes módon sok olyan gyerek van, akinek tudom, hogy otthon van az anyukája, vagy az apukája is, van köztük olyan, akinek testvére sincs, mégsem hagyták otthon erre a 3 napra. Olyan is van, akinek elsős a nagy testvére, ő nem ment iskolába, a kicsit meg hozták oviba, és nem láttam a kicsin a kitörő boldogságot, de mit tehetek, nem mondhatom, hogy ha a 7 éves elfér otthon, az 5 éves miért nem.....
Nekem két ovis gyerekem van, és nem vittem őket oviba, hanem itthon maradtak a nagyszülőkkel, mert én is, férjem is dolgozunk. Szeretnek járni, de szeretnek itthon lenni is.
Egyébként érdekes, mikor ilyen indulatokat szül, hogy az oviban megkérik az otthon lévő szülőket, hogy ha lehet, 3 napra maradjon otthon a gyerek.....de iskolás korában már teljesen természetes, hogy évi 4 szünet van, azon soha nem háborog senki, nem kéri ki magának. Tehát a 6 éves nagycsoportosnál még felháborító, ha 3 napot otthon kellene maradni esetleg, míg a 6 éves elsősnél már teljesen rendben van és természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!