Mas vallasu (nem kereszteny) csaladok milyen a karacony?
Kislanyom most lett elsos, es az iskolaba mindenki arrol beszel mit kap karacsonyra es a foglalkozasok is arrol szolnak.
Eddig mindig akkor utaztunk piheni de most hogy iskolas mar nem megyunk es nem tudom mit csinalhatnenk.
Baratainal karacsonyfa lesz es ajandek neki semmi.
Nem felnotkent valasztottam magamnak egy uj vallast!
A szuleim is muzulmanok es igy en is. Anyukam edesanyja kereszteny volt, es amikor itthon voltunk elmentunk hozza karacsonykor. De nekem nem is hianyzott a karacsony soha. A ferjem meg nem itt elt, igy o nem is sokat tudott rola (elmeletbe tudta, de a hangulatatt es a latvanyat nem).
Szerintem eddig #12-es hsz. javaslata a legjobb.
Nekem is vannak nem keresztény barátaim, ugyanígy csinálják.
Mivel az oviban készítenek adventi koszorút, ők is csináltak egy "decemberi" koszorút, minden héten megygújtanak egy gyertyát, ezzel jelezve, hány hét telt el a hónapból.
Érthető a gondod, hogy nem akarod a gyermekedet egy másik vallás elveivel összezavarni. De gondolj arra, hogy a karácsony ma már nem csak és kizárólag vallási ünnep. Megünneplik az ateisták is, mint az egyik hozzászóló írta, a zsidók egy része is, és például Japánban hatalmas karácsonyi ünnepségeket szoktak szervezni, pedig ott a népesség nagyrésze sintoista vagy buddhista.
Miért ne ünnepelhetnétek meg ti is, mindenféle vallási tartalom nélkül? Lehet a "szeretet ünnepe", "fenyőünnep", nem szükséges Jézus születéséről bármi módon megemlékeznetek. A fenyőfát feldíszíteni, ajándékot adni egymásnak, karácsonyi vacsorát főzni... szerintem ezek olyan dolgok, amik nem ütköznek egy vallás tanaival sem. Ha azonban úgy érzed, szerintem érthető módon, hogy ezzel elárulnád a vallásodat, ne tedd meg, csak a gyereked kedvéért! Akkor viszont mesélj neki sokat a ti hitetekről, hogy megértse, mi a különbség, felfedezze a benne rejlő szépséget, és ne irígykedjen a karácsony miatt!
Én azt javaslom, találd meg az arany középutat, ne add fel a saját elveidet, de ne foszd meg a kislányodat sem egy olyan élménytől, ami Európában mindenkinek meghatározó! :)
Kedves utolso valaszolo
Nagyon tetszett a befejezo mondatod miszerint Europaba nagyon meghatarozo unnep.
Mi Amerikaba eltunk, es ott teljesen mas hangulata van a karacsonynak es talan azert sem erezte a lanyom hianyat.
De itt minden (decemberbe) a karacsonyrol szol. Nem vagyunk arabok! A ferjem es az edesapam is perzsa szarzamasu, de usa allampolgar!
Most volt nekunk is unnep es akkor kapot ajandekot, de megkerdezte hogy karacsonykor is kap??
Talan fank nem lesz, de elmegyunk majd valahova ( vaci utca, kossuth ter) ahol van!
Az utolsó válaszoló vagyok.
Az előzőekben nem írtad, hogy az USÁ-ban éltek,így már jobban értem a dolgot, és örülök, hogy tudtam mondani valami okosságot. :)
Jobban belegondolva a karácsonyfa tényleg furán néznek ki egy muzulmán család lakásában, de tetszett az ötleted, hogy sétálni vidd a kislányodat a feldíszített városba. Ha esetleg a karácsonyi vásárban megleped valami aprósággal, az ajándék is meg van oldva, és a hitetekkel sem ellenkezik.
Bárhogy is döntesz, érezzétek jól magatokat karácsonykor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!