Keresztény anyukák! Hogyan és mennyit adtok át kisgyermeketeknek a húsvéti ünnep mivoltjából?
Nekem most 3 éves a nagylányom. A tavalyi mi igazán nem érdekelte. Nem tudom, hogy ebből az egyházi ünnepből képes-e valamit is felfogni. Nem akarom elvinni az ünnepet a "húsvéti nyuszi ajándékot hoz" irányba. Van hagyományos tojásfestés, meg jönnek a locsolkodók is. De nem tudom, hogy a HÚSVÉT, mint egyházi ünnep, hogyan fogalmazható meg neki, hiszen mi hagyományosan menni fogunk templomba (ahogy minden hétvégén).
Köszönöm a válaszokat
A Mesélő Bibliát szoktuk olvasni. Nagyon szereti. Csak azt nem tudom, hogy ezt a keresztút-halál-feltámadás dolgot hogyan lehet az ő szintjükön elmagyarázni.
Anyósom (nem vallásos) nagyon nyomja a "nyuszi-ajándék" nézetet.
Nem nagyon szeretném, ha erről szólna ez az ünnep.
11:10esnek
A gyermek pont abban a korban van, hogy mindent megkérdez: miért így? miért van?
Amúgy a bebábozódásos képnek mi köze a húsvéthoz?
a mi ez? miért? -ekre is csak KÉPszerű, meseszerű lehet a válasz, különben nem érti - és azért is kérdez tovább: )))
nagyon sok köze van: átváltozás, metamorfózis, szineváltozás, feltámadás -de csak Neked mondom, kedves anyatárs!
1Kor 15,42 Épenígy a halottak feltámadása is. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban;
1Kor 15,50 Azt pedig állítom atyámfiai, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, sem a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot.
1Kor 15,53 Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára.
1Kor 15,54 Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg vagyon írva: Elnyeletett a halál diadalra.
szerintem a kettő nem zárja ki egymást.
Én nem vagyok vallásos, így saját érzést nem tudok mondani. De a fiam egyházi óvodába jár és egyik ünnepnél sem zárták ki egymást a világi és egyházi dolgok.
Beszéltek, tanultak Szent Miklósról és jött a Mikulás, ajándékokkal. Karácsony szintúgy. és most húsvétkor is természetesen meg van az egyházi, keresztényi oldal és a világi, materiálisabb is.
Nem is értem miért kéne a kettőt külön választani, hiszen a kettőnek nem sok köze van egymáshoz.
Nos úgy történt, ahogy írtam.
A katolikus óvódában átmentek a kápolnába keresztútra és míg ott voltak a gyerekek, beugrott a húsvéti nyuszi a csoport ablakán és ott hagyta az ajándékot nekik. Egy feldíszített dobozban csokoládét és egy aprócska, felakasztható kiscsibét.
Úgyhogy, ha az oviban az húsvét ünnepe és a nyuszi ajándékot hoz nem zárja ki egymást, sőt erőteljesen jelen van mindkettő, szerintem a mindennapokban sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!