Mas vallasu (nem kereszteny) csaladok milyen a karacony?
Kislanyom most lett elsos, es az iskolaba mindenki arrol beszel mit kap karacsonyra es a foglalkozasok is arrol szolnak.
Eddig mindig akkor utaztunk piheni de most hogy iskolas mar nem megyunk es nem tudom mit csinalhatnenk.
Baratainal karacsonyfa lesz es ajandek neki semmi.
Baratainal karacsonyfa lesz es ajandek neki semmi.
kinek nem lesz ajándék? a barátainak? csak karácsonyfa? szép egy vallás az ahol csak karácsonyfa az ajándék és más semmi.....
iskolás a gyereketek már de még soha nem kapott ajándékot karácsonykor? se fát nem látott még?
bevallom ezen most nagyon meglepődtem. nekem vannak nagyon kedves zsidó ismerőseim, gyakorolják is a vallást, de a gyereknek állítanak egy pici fát és náluk az angyalok hoznak ajándékot.
azért mert más a vallásotok azért a gyereknek csinálhatnátok egy kis karácsonyt, ha itt éltek úgy se fogjátok tudni ettől "megmenteni" és valóban borzasztó lehet neki amikor dicsekednek a gyerekek a suliban :(
oviban ez még nem merült fel bennetek?
Én éltem olyan család(ok)nál,akik a vallásukból kifolyólag nem tartották a karácsonyt.
Ott a gyerekek ugye ebbe nőttek fel,nekik az volt a természetes,hogy ők nem kapnak ajándékot.Tudatosan nevelték őket,hogy ahogy cseperednek felfelé megértsék hogy a többi gyermekhez miért jár a Jézuska/Télapó.Szerintem kellő odafigyeléssel már meg lehet értetni egy ennyi idő gyermekkel,hogy nálatok mások a szokások,értékrendek.Gondolom a ti vallásotokban is van valamilyen hasonló,amikor lehet ajándékozni.Próbáljatok meg arra hangsúlyt fektetni.
Járasd olyan vallású iskolába, mint a tiétek, és nem lesz gond.
Vagy legyél keresztény. Egyik kutya, másik eb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!