Mas vallasu (nem kereszteny) csaladok milyen a karacony?
Kislanyom most lett elsos, es az iskolaba mindenki arrol beszel mit kap karacsonyra es a foglalkozasok is arrol szolnak.
Eddig mindig akkor utaztunk piheni de most hogy iskolas mar nem megyunk es nem tudom mit csinalhatnenk.
Baratainal karacsonyfa lesz es ajandek neki semmi.
Jehova tanúknál sem tartják a karácsonyt.Ha jól tudom,nekik valamikor novemberben van Jézus születésének ünnepe.Illetve megemlékezés.
Jehova tanúi nem tartanak születésnapot sem,mivel a Biblia kettő születésnapi ünnepséget említ,és mindkettő tragédiával végződik.
Szóval azt akartam kihozni ebből,hogy ők nem állítanak fát,nincs ajándékozás.
Ajándékokat kapnak a tanúk gyermekei,de nem akkor,hanem átlagos,semleges napokon.
Húsvétot sem tartanak,van rá egy "saját" ünnepségük.
Szegény gyermekeket sajnálom,mert biztosan rossz nekik,hogy a kis barátaik mesélnek nekik a karácsonyról!:(
Eszembe jutott az is,hogy a tanú gyerekek a farsangon sem vehetnek részt.
Hanuka sincs, mert nem vagyunk zsidok!
A mi vallasunkban nincs semmi hasonlo unnep.
Ha mondjuk Ti elkoltoznetek egy masik orszagba akkor tartanatok az adot orszag vallasi unnepeit?
Nem zavarja ossze ez a gyereket?
A karácsony nem egy adott ország ünnepe, hanem több, mint a fél világé.
Nem mellesleg, mivel magyar vagy, gondolom, te ünnepelted a karácsonyt, és felnőtt korodban lett más vallásod.
Ami számomra az agymosás kategória. De a gyereket nem kötelező agymosni szerintem, egy fa állításába még senki nem halt bele, és nem muszáj, hogy a jézuska hozza az ajándékot, akár anyukáék is odatehetik, bár tény, hogy a gyereknek akkor nem is lesz meg az a varázs, ami a karácsony csodáját adja.
Ez semmilyen más "vallásban" sincs meg. Ami miatt valami szépből maradnak ki azok a gyerekek.
De mondom, olyan vallású iskolába kell járatni, ahol szintén nincs karácsony, meg ünnep, csak a klassz hétköznapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!