Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mas vallasu (nem kereszteny)...

Mas vallasu (nem kereszteny) csaladok milyen a karacony?

Figyelt kérdés

Kislanyom most lett elsos, es az iskolaba mindenki arrol beszel mit kap karacsonyra es a foglalkozasok is arrol szolnak.

Eddig mindig akkor utaztunk piheni de most hogy iskolas mar nem megyunk es nem tudom mit csinalhatnenk.

Baratainal karacsonyfa lesz es ajandek neki semmi.

2012. okt. 28. 21:22
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nem lehet), ez olyan lenne mintha egy kereszteny a hanukat vagy a ramadant....
2012. okt. 28. 21:46
 12/28 anonim ***** válasza:
Akkor unnepeljetek meg. Legyen egy "Katika decemberi fenyofas bulija" ünnep. Lehet fenyot disziteni es ajándékot adni. Elmondani, hogy a keresztényeknek ez milyen nagy ünnep, "tudod, Katika, olyan mint nálunk a ....akármi". Az iskolában meg lehet kérni a tanárt, hogy meséljen a gyerekeknek a különböző vallasokrol.
2012. okt. 28. 21:49
 13/28 anonim ***** válasza:

Jehova tanúknál sem tartják a karácsonyt.Ha jól tudom,nekik valamikor novemberben van Jézus születésének ünnepe.Illetve megemlékezés.

Jehova tanúi nem tartanak születésnapot sem,mivel a Biblia kettő születésnapi ünnepséget említ,és mindkettő tragédiával végződik.

Szóval azt akartam kihozni ebből,hogy ők nem állítanak fát,nincs ajándékozás.

Ajándékokat kapnak a tanúk gyermekei,de nem akkor,hanem átlagos,semleges napokon.

Húsvétot sem tartanak,van rá egy "saját" ünnepségük.

Szegény gyermekeket sajnálom,mert biztosan rossz nekik,hogy a kis barátaik mesélnek nekik a karácsonyról!:(

Eszembe jutott az is,hogy a tanú gyerekek a farsangon sem vehetnek részt.

2012. okt. 28. 21:49
 14/28 anonim ***** válasza:
Szerintem is belefér ha egy kis fát állítotok, és mondjuk kap egy kis ajándékot. Nem kell eljátszani, hogy a Jézuska hozza, hanem tőletek kapja. Vagy nincs a ti vallásotokban is valami ünnep. Amióta a jehova ismerősöm a keresztény oviba íratta a gyerekét azóta számomra minden belefér.
2012. okt. 28. 22:26
 15/28 anonim ***** válasza:
Tartsatok karácsukát, ez a karácsony és a hanuka együtt.
2012. okt. 28. 22:27
 16/28 anonim ***** válasza:
De gondolom akkor nálatok is van hanuka. Az is tud szép lenni és ajándékot is kaphat.
2012. okt. 29. 00:51
 17/28 anonim ***** válasza:
egy ideig én is igy éltem.se karácsony,se névnap,se szülinap,semmi a gyereknek,viszont egész évben kapott ajándékokat,és a karácsonykor mi is el szoktunk utazni.aztán utána meglátogattuk a szülőket akitől megkapta a karácsonyi ajándékát,mert hát őket nem kényszerithetem hogy ne vegyen neki semmit.akkor úgy éreztem nem hiányzik semmi a gyerkőcnek,hisz megpróbáltunk pótolni neki mindent.amikor elutaztunk,mindig kapott sok ajándékot.ma már nem élek igy és sajnálom,hogy megfosztottam a gyerekem ettől a kis varázstól.látom legkisebb gyermeke,mennyire imádja a karácsony minden hangulatát a fényeket,a fát,az ajándékot,a sok vendéget.megértem aki igy él,de ha mégegyszer tehetném máshogy,többmindennel kárpótólnám gyermeke,megpróbálnám a kompromisszumos megoldások közt válogatni.ma már felnőtt,de látom más lett,közel sem olyan emberi,és kissé rideg is lett.ezt mégegyszer nem tenném meg.
2012. okt. 29. 07:11
 18/28 A kérdező kommentje:

Hanuka sincs, mert nem vagyunk zsidok!

A mi vallasunkban nincs semmi hasonlo unnep.

Ha mondjuk Ti elkoltoznetek egy masik orszagba akkor tartanatok az adot orszag vallasi unnepeit?

Nem zavarja ossze ez a gyereket?

2012. okt. 29. 08:19
 19/28 anonim ***** válasza:

A karácsony nem egy adott ország ünnepe, hanem több, mint a fél világé.

Nem mellesleg, mivel magyar vagy, gondolom, te ünnepelted a karácsonyt, és felnőtt korodban lett más vallásod.

Ami számomra az agymosás kategória. De a gyereket nem kötelező agymosni szerintem, egy fa állításába még senki nem halt bele, és nem muszáj, hogy a jézuska hozza az ajándékot, akár anyukáék is odatehetik, bár tény, hogy a gyereknek akkor nem is lesz meg az a varázs, ami a karácsony csodáját adja.

Ez semmilyen más "vallásban" sincs meg. Ami miatt valami szépből maradnak ki azok a gyerekek.

De mondom, olyan vallású iskolába kell járatni, ahol szintén nincs karácsony, meg ünnep, csak a klassz hétköznapok.

2012. okt. 29. 08:30
 20/28 anonim ***** válasza:
Milyen vallásúak vagytok?
2012. okt. 29. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!