Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekes anyukák! Hogyan...

Kisgyerekes anyukák! Hogyan és mivel tisztítjátok a WC-t? És milyen gyakran?

Figyelt kérdés

Gyerekeim elérkeztek az önálló korba, ami egy részről jó, mert nincs több bili súrolás/ürítés, viszont az a gond, hogy a WC körül állandóan pisi van. Nem bírom a szagát, így bár amúgy nem vagyok tisztaságmániás kicsit sem, a WC-t állandóan tisztítom, napi 5x is, ha itthon vagyunk.

A gondom az, hogy nem tudom, mivel lehetne leghatékonyabban a szagok ellen fellépni. Főként, ami a padlóra kifolyik. Bármilyen tisztítószert vagy rongyot/szivacsot használok, vagy papírtörlőt, a szag ott marad. (Legrosszabb, amikor a fürdőben is felmosok utána, és oda is átmegy a felmosóról a szag.)

És ahányszor én bemegyek a dolgom intézni, undorítónak találom. Nem beszélve arról, ha vendégek jönnek, akkor is ciki...

Egyedül a hipó tartalmú dolgok viszik el a szagot, de az nem kivitelezhető naponta ennyiszer, mert allergiás vagyok rá, így csak gumikesztyűben lehet, másrészről hamarosan földön mászó lesz a legkisebb, ő meg nem "nyalogathatja be" még a kezéről sem.

Ti hogyan csináljátok?

2012. okt. 27. 11:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne úgy vedd kérlek, nem akarlak megsérteni:

- nem lehet, hogy a kicsit ki kéne vizsgáltatni? Azt írod ovi óta vannak balesetek, és hogy nagyon büdi.

Szerintem benyelt vmit, mert az egészséges pisi az ennyi takarítás mellett nem lehet ilyen erős szagú. Na meg az is fertőzés jele lehet, hogy nem ér oda, mert mire kell, a gyulladás miatt már jön is.

- talán egy kicsit te is már rögeszmés lettél :)

Egyébként a domestos nekem tökéletes, de megpróbálhatod az ecetet. Olcsóbb, fertőtlenít, és bár nem kellemes a szaga, de minden mást elvisz, az biztos. Macskapisit is sikerült már hatástalanítanom vele.

2012. okt. 27. 12:12
 12/17 A kérdező kommentje:

Nem akartam írni, de annyi van, hogy mindkettőnek össze vannak tapadva a kisajkai, ezt jövő héten fogja szétválasztani a sebész. Már egyszer átestek ezen, de újra összenőtt. És sajnos emiatt van, hogy a pisi sokszor előre felé a wc felett kimegy, vagy ami ennél is gyakoribb, hogy hiába törlik ki, öltözködés közben még csepeg pár csepp.

Remélem a beavatkozás után ez javulni fog.

Csak kérdésem nem arra irányult alapvetően, hogy miért van "baleset", hanem hogy hogyan lehet hatékonyan eltávolítani.

Azért köszi. Igen az ecetet időnként alkalmazom, csak annak sem bírom igazán a szagát, és azt is gumikesztyűben kell csinálnom.

De akkor lehet hogy maradnak a kendők, meg a várakozás, hogy gyorsan felnőnek és megügyesednek. :o)

2012. okt. 27. 12:20
 13/17 anonim ***** válasza:
Istenem, remélem, nem fog fájni nagyon. Elég ijesztően hangzik. Az enyémnek számtalanszor húgyúti fertőzése volt, szóval eléggé odafigyelek a higiéniára nuni téren, de ilyen erős szagú pisi mégsem volt soha, ezért nem értettem, ne haragudj.
2012. okt. 27. 12:29
 14/17 A kérdező kommentje:
A beavatkozás egész tűrhető, fájdalomcsillapító zselét kapnak, a baj az, hogy a sebet a vizelet nagyon csípi, így az ügyet követő egy napban minden pisilés óriási sírással jár.
2012. okt. 27. 12:45
 15/17 anonim ***** válasza:

11. vagyok, az én kislányomnak is ugyanez van, majd vmikor neki is meg kell csinálni ezt a beavatkozást, még csak 2 éves. Meg ez eleve hajlamosít a húgyúti fertőzésekre. Nem akarom bebeszélni, ne úgy vedd. Csak ebben a helyzetben a takarítás a "tüneti kezelés", és talán érdemes az okot is kideríteni :).

Mindenesetre kitartást neked, meg a kicsiknek, hogy jól viseljék majd a "műtétet".

2012. okt. 27. 12:52
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem rég volt vizeletvizsgálat, ami negatív lett.

Szerintem a pisi levegővel érintkezve elkezd bomlani, és egy idő után nagyon büdös lesz, mindegy kié.

Nekem érzékeny az orrom amúgy is, és ezt rosszul bírom. Ennyi. :o)

2012. okt. 27. 13:00
 17/17 anonim ***** válasza:
ecettel takaríts, a kicsire sem veszélyes.
2012. okt. 28. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!