Mit tegyek, hogy ne legyen ilyen nagyon anyás a 32 hónapos lányom?
Ha itthon vagyok, akkor az apukájával nem hajlandó semmit sem csinálni. Apa nem adhatja rá a partedlit, apa nem szedhet neki ebédet, apa nem adhatja neki oda reggel a tejet, apa nem hozhatja le az emeletről (lent vannak a hálószobák), csak az anya (én). AZ esti lefektetésről nem is beszélve (pedig nincs altatás, csak megissza a tejet, és befektetem az ágyba, puszit kap, és kijövök. Míg apa mesét is szokott mondani.
Ha én nem vagyok itthon, akkor semmi baj nincs, nagyon jól megvannak.
Ha a párom megy helyettem, akkor ordít, bömböl, annyira, hogy felébreszti vele az 1 éves tesóját.
Mivel reggeltől estig én vagyok vele, én foglalkozom vele főleg, gondolom, ezért ilyen, meg a tesóféltékenység is, mert azt látta 1 évig, hogy a hugival én vagyok (szoptattam, 2 hónapja választottam le)
Amúgy is nagyon makacs természetű, sokszor nehéz vele.
Mi a megoldás, hogy ne üvöltsön, ha mondjuk az apukája akarná lefektetni?
lehet először neked kéne kicsit elengedned a kisbabádat és feldolgozni, hogy már kisgyerek.
pl. 32 (3 éves) hónapos, emeletről lehozás (miért nem jön le magától?), partedli? ez komoly? :)
enyém 2 hónappal idősebb, már 1 éve le-föl jár az emelet és a földszint között, nincs partedli 1,5 éve, ha nem forró az étel szedhet magának, ő tölti ki az innivalóját a poharába, egyedül csinál szinte mindent, próbáljátok meg, hogy önálló kisgyerekként kezelitek, lehet ez segítene neki az elválásban :)
Kedves Első, köszönöm!
Utolsó: a lányom, ha nem hálózsákban van, egyedül lejöhet, ill. felmehet, de hálózsákban én sem tudnék lépcsőzni, ezért szoktuk alvás előtt/után mi hozni-vinni.
Partedli nagyon kevés setben van, leginkább akkor, ha ő kéri. Gondolom, Neked nincs kisebb tesó, aki miatt a 34 hósod babás akarna lenni. A lányom, aki már jó ideje szoba tiszta, és délutánra sem viselt pelust, most 1 hete, hogy végre pelenka nélkül tudom délutánonként lefektetni, mert eddig ő ragaszkodott hozzá. Van egy kis tesóféltékenység, amitől a majd' 3 évesem is babásan viselkedik.
Egy kicsit sem kezeljük babaként. A leves, ha nagy lábasban/fazékban van, akkor ő el sem éri, nem tud belőle szedni, max ha felállna a széken, ami tilos. Ha olyan a kaja, szedhet. Vajazhat is késsel, szeletelhet is. Ami olyan, azt természetesen hagyom/megengedem neki, mert majd az oviban is egyedül fogja ezeket csinálni.
Amúgy meg a Te gyereked nyugodtan szaladgálhat egyedül fel-le a lépcsőn, nálunk ez tilos.
Egyébként, ha itt a mama, akkor csak a mama foglalkozhat vele, akkor már én is kiestem a kosárból :)
utolsó vagyok. jól van na, nem kell leharapni a fejem.
olvasd el mit írtál a kérdésedben, így ismeretlenül, nekem az jött le, ennyi. csak segíteni akartam, de nem kell túlmagyarázni
Nem haraptam én le a fejedet. de ha nem magyarázom túl, akkor már rögtön egy benga anyucikakislánya következtetést vontál le.
amit válaszoltál, nem az általam feltett kérdésre válasz, hanem arra, hogyan kezeljem gyerekként a gyerekemet :)
ma éppen inkább nem nézte azt a mesét, amelyiket szerette volna (dörmögőék kalandjai), mert az apukája tette volna be a dvd-t. így inkább jó volt a bogyó és babóca is... :)
köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!