23 hónapos a lányom, semmilyen hajlandóságot nem mutat a
bilizéshez! Szerintetek?
Figyelt kérdés
2012. szept. 14. 14:23
1/10 anonim válasza:
Nincs elkésve, nyugi. A nagy melegekben kicsit könnyebben ment volna a leszoktatás, de az se nagy dolog, ha csak jöv nyáron lesz szobatiszta.
Nálunk a közös bili-wc használat hozott kedvet a kislányomnak(20hónapos, szoba, és hellyel közzel ágy tiszta) is a bilizésre, sok munka, sok türelem kell hozzá. Viszont erőltetni nem szabad.
2012. szept. 14. 14:28
2/10 anonim válasza:
Az átlaggyerek 2,5 évesen lesz szobatiszta.
Még van 7 hónapod és akkor még mindig csak az "átlagnál" tartunk, de bőven lehet, hogy csak 3 éves lesz, mire szobatiszta lesz.
Ne aggódj.
2012. szept. 14. 14:41
3/10 anonim válasza:
Szerintem pihentesd a témát pár hétig, aztán vesd fel újra. Ha akkor sem akarja, akkor szintén egy kis szünet. Semmiképp ne erőltesd.
2012. szept. 14. 14:41
4/10 anonim válasza:
Az enyém is két éves, és nem érdekli. Én nem aggódom, majd ha megérik rá, akkor úgyis elhagyja a pelenkát.
A nővére bőven elmúlt 2,5 éves, sőt közelebb volt a háromhoz amikor egyik pillanatról a másikra leszokott róla.
2012. szept. 14. 15:08
5/10 anonim válasza:
Akkor még nem érett meg rá. Majd jövőre. Ne sürgesd, nincs értelme. Az én lányom éppen 2,5 évesen (idén májusban)kezdett magától wc-be pisilni kakilni, és villámgyorsan szobatiszta lett. Baleset is alig volt az elején. Az 4.napon az éjszaka közepén elkezdett sírni. Átmentem hozzá, mondta hogy le akarja venni a pelenkát. Levettem róla, az volt az utolsó pelenka alatta.
2012. szept. 14. 15:27
6/10 anonim válasza:
detto két éves csajszi erőltetni nem lehet
2012. szept. 14. 15:29
7/10 anonim válasza:
unokatestvérem 3 éves 4 hónapos korában szokott bilire, úgyhogy ne aggódj :)
2012. szept. 14. 15:32
8/10 anonim válasza:
A nagyobbik fiam 2,5 évesen lett totál szobatiszta, egy hét alatt.
A kisebbik nemsokára 3 éves, de még semmi hajlandóságot nem mutat ezirányban :(
2012. szept. 14. 16:14
9/10 anonim válasza:
Szerintem legjobb módszer, ha nem erőlteted, nem próbálod rávenni, hanem kivárod, amíg ő akarja. Én a fiammal feladtam a többszörös próbálkozást, már be voltam pánikolva hogy megy majd oviba, mert a bilitől sikítófrászt tudott kapni és SOHA nem volt hajlandó ráülni. Aztán 3 hónappal a 3. szülinapja előtt bekattant neki valami és 2 nap alatt szobatiszta lett.
2012. szept. 14. 23:03
10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm, a válaszokat!!! :)
Nem erőltettem eddig se, úgyhogy kivárjuk!! :)) Mégegyszer köszi!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!