Oviba iratáskor már szobatisztának kell lenni a gyereknek?
vagy csak akkor mikor elkezd járni oviba. lányom 2-2,5 éve snem szobatiszta de ha tavasszal elviszem beíratni ott van még egy egész nyár az alatt leszokhat a pelusrol akkor is beirathatom,hogy egyáltalán legyen hely?
Illetve addigra a tesoja megszületik csak fél napra maradhat ott? vagy egész napra?
Szia! A beszéddel nem tudom, hogyan van, bár nálunk volt olyan gyerek akinek egy szavát nem lehetett érteni, sőt, olyan is, aki nem volt hajlandó megszólalni az óvodában 2 éven át (a szüleivel beszélt egyébként).
Az én gyerekem sem volt még szobatiszta a beíratáskor, de én nem szóltam erről, mert azt gondoltam, majd a nyár alatt az lesz. Sikerült is neki, bár az ovi elején sokszor bepisilt még, azt mondták az óvónők, sok gyereknél okozza ezt a stressz, ami az ovikezdéssel jár. Annyit kértek, vigyek sok váltóruhát.
Tehát mindenképpen írasd be, és tök felesleges az óvónőkkel beszélni erről, hiszen még fél éve lesz a szobatisztaságra szokáshoz.
Az más kérdés, hogy ha nem ágytiszta, akkor hogyan akarod ott altatni délután? Én egy évig ebéd után hazahoztam emiatt, és csak a 2. évtől aludt bent.
Egyébként nincs olyan törvény, hogy ha otthon vagy a kistesóval, akkor nem maradhat a nagy egész nap az oviban, de általában bepróbálkoznak ezzel. Még nálam is bepróbálkoztak, mert megtudták, hogy otthon dolgozom, és gondolom azt hitték, akkor „elfér” a gyerek itthon délután (holott épp azért dolgozom otthon, mert még a felnőtt kollégák cseveje is zavaró lenne, nemhogy egy gyerek :). A lényeg, hogy nincs erre törvény.
Nálunk addigra kell szobatisztának lenni, amikor elkezd járni. Beszélni annyira kell, hogy megértesse magát. Alap szinten lehessen vele kommunikálni.
Ez a "legyen hely" dolog nem egészen így működik az oviban. Legalább is nálunk. Nem olyan mint a bölcsi, hogy várólista van, és az első 20-at veszik fel. Itt több mindent vesznek figyelembe, de a gyorsaság nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!