Hát én úgy tudom, hogy oviba csak akkor mehet, ha nappal már nem kell pelus. De az éjjeli szobatisztaság nem feltétele. De szerintem azért már 3 éves gyereknek már illő.
2010. júl. 24. 09:40
2/12 anonim válasza:
már NEM illő <--ez ki maradt.
2010. júl. 24. 09:41
3/12 anonim válasza:
Szerintem azért kétévesen jó ha bilizik, attól is függ, tél, vagy nyári, mert ugye nyáron könnyebb bilire szoktatni.
Ma a liberális orvostudomány-gyermeknevelés 4 éves korig ad haladékot, addig nem tartják kórosnak, ha még nem sikerül a szobatisztaság.
2010. júl. 24. 09:44
4/12 anonim válasza:
Szerintem 3 évesen már illő szobatisztának lennie, mire oviba megy.
Nekem a lányom jövő nyáron lesz 1,5 éves, akkor már elkezdhetem bilire szoktatni? Nem lenne korai?
2010. júl. 24. 09:46
5/12 anonim válasza:
Ovira.
Nekem most 21 hónapos a lányom, és 1,5 hete próbálkozunk "élesben". Legtöbbször sikerül a bilibe kakilni, pisilni.
Előtte is próbálkoztunk, ráültünk ruhában, zenéltettük,... de még nem volt rá érett. Most látom azt, hogy tudja, hogy mi is az "elvárás", és büszke, amikor sikerül. Olyankor mondja ő is, hogy "nagyon ügyes vagy". :)
2010. júl. 24. 10:12
6/12 anonim válasza:
Nagy általánosságban 3 évesen nappalra,5 évesen éjszakára.
2010. júl. 24. 10:52
7/12 anonim válasza:
A nyári babákkal könnyebb. A kisfiam májusban volt 2 éves, júniusban a nagy melegbe, levettem róla a pelust csak egy kisgatyában volt. 3 nap alatt szobatiszta lett, nappalra és éjszakára is. 1 nap kb 10-szer öltöztettem át, 2. nap is, és 3 nap este azt mondta, hogy pisilni kell. Én voltam a legjobban meglepődve. Az az igazság, hogy érett volt rá, és a hólyagja is.
2010. júl. 24. 11:19
8/12 anonim válasza:
Kislányom szeptemberben lesz 2 éves, már 3hónapja szobatiszta, tehát 20 hónaposan az lett. Ez a ritka, de azért maximum 3 éves kor, de igen maximum. A mai világ annyira óvja védi mindentől a szegény lelküket, hogy azért tolódik ki 4 éves korukig. Szerintem az már nem normális.
2010. júl. 24. 14:35
9/12 anonim válasza:
Teljesen gyerekfüggő, és egy kicsit szülő-függő a dolog, az én lányom 10 hós lesz, 6 hós korától stabilan ül, és már pár hónapja ismerkedünk a bilivel. Nem szól, de pelenkázás előtt most már mindig ráültetem, és kb 80%-ban van produktum, ilyenkor nagyon örül, megtapsoljuk, majd együtt kiöntjük a bilibe. Így szerintem, ha tudja, megmondja, hogy kell, és nem fog majd idegenkedni a dologtól. :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!