Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közel 4 éves kisfiam nem...

Közel 4 éves kisfiam nem szeret/nem akar és nem is igazán rajzol. Ez miért van?

Figyelt kérdés

Pálcikaembert néha rajzol, de egyébként semmit.

Ennyi idős kisfiúnak már kellene rajzolnia tudnia/szeretnie?

Állandóan rohan, ugrál, labdázik, legózik, két kerekűn biciklizik, szerepjátszik, csinál mindenfélét, csak épp nem akar rajzolni.

Nálatok volt ilyen? Még a ceruzát sem tudja irányba fogni.

2012. okt. 22. 13:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szintén közel 4 éves kisfiú. Az elmúlt két napban egyfolytában színeztek az apjával, holott előtte jobb esetben ha két színezőt hajlandó volt összefirkálni. Netről kerestek együtt vonatos kifestőt (nálunk vonatmánia van), s azokat színezték apával. Majd apa rajzolt neki bogarakat, ő pedig kiszínezte. S kisebb jóindulattal, de ügyesen vonalon belül maradt, holott elmondása szerint az oviban ő nem szokott színezni.

Korábban egyetlen dolgot volt hajlandó rajzolni: síneket. Illetve múltkor én is erőltettem a pálcikaembereket. Na kapott mindegyik egy-egy pocakot (8 hónapos kismama vagyok):-).

Szóval ő sem igazán szeret rajzolni. Most hogy lassan egy hónapja nem volt oviban, úgy látszik, már mindent megunt, s most még ez is izgalmas volt a számára. Egyébként ő is nagyon ügyes kezű, rengeteget építő, szöszölő kiskrapek.

2012. okt. 22. 16:28
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, a jótanácsokat.

Most éppen fakockából épít, fa puzzlekat rak ki. Senki nem zavarhatja ilyenkor:)

Színezőknél is velem színezteti ki.

Háztartási kekszből is tornyot épített, majd kirakósat. Szóval fantáziája van, épp ezért nem értem ezt a "nem rajzolok" dolgot.

Lehet, hogy nem kellett volna mondanom, hogy hogy fogja a ceruzát?????? Mindig rászólok, hogy hogy fogja. Ez baj, ugye?

2012. okt. 22. 16:34
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ráér még, ne erőltesd. :) Egyénfüggő, kinél mikor kezdődnek a rajzolás készségfázisai. :) Amikor pedig továbblép a pálcikaemberkék rajzolási sémáin, akkor se erőltesd, javaslom. :) Nem jelent semmiféle hátrányt sem más irányú fejlődésére, sem rajzkészségére nézve, hacsak nem ez jellemző 5-6 évesen is.

Fontos hogy NE AGGÓDJ, mert az aggódás, és mindenfajta szülői érzelem általában átragad a gyermekükre - a negatív károsan, a pozitív meg támogatólag. :)

Fontos az is, hogy semmit se erőltess a kisgyermeknevelésben. A kisgyermek utánoz is és kreatív is - ezek alapjelenségek a megnyilvánulásukban, hozzáállásukban. A direkt tanítás például szintén fejlődésbeli gát, a 7. életév alatt. Az erőltetés meg pláne. :)

Tehát -gondolom- egyelőre megfelelő a hozzáállásod, el ne rontsd. ;) Légy nyugodt. :)

Egy óvóbácsi.

2012. okt. 23. 16:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Azért van, mert nem szeret rajzolni :-D

És amit mi sem szeretünk arra nehezen vesszük magunkat rá, ő meg ezt még nem is érti, hogy néha bizony muszály.

PRóbálkozz mással, festéssel, ecsettel, ujjakkal, gyurmázással, amivel az ujját használja hagy ügyesedjen, ha másképp is kell tartani azt.

Egyébként hagyd firkálni, ha azt szivesen csinálja.

Abból lesz a valami előbb utóbb.

Mi kisfiunk sem szeretett nem tudott semmit.

Most másodikos, épp tegnap mondta a tanára, hogy megmondta a kicsim, hogy ő nem szeret szinezni. Nem is erőltetik, de azért próbálkoznia kell valamennyire.

Én tavaly mondtam neki, hogy én sem szerettem sőt nem is tudok rajzolni (lassan 6 éves kislányunk jobban csinálja, mint én), de a tanárnéni azt szeretné látni, hgoy legalább megpróbálod. Azóta jobb. NÁlatok mondjuk erre van még idő.

Vannak tanárnénik akik bolhából elefántot csinálnak pl. ezen a téren. Ne hagyd magad felidegelni. De próbálkozz különféle taktikákkal, hogy használja kezét.

2012. okt. 23. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!